Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Από ένα ημίχρονο και έναν βαθμό μοιράστηκαν στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος και ο Αστέρας Τρίπολης (0-0) με τους Αρκάδες να χάνουν ένα τσουβάλι ευκαιρίες στην επανάληψη και τη μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο να παίρνει παράταση...

Η μάχη των Πανιωνίου – Αστέρα Τρίπολης με φόντο την έξοδο στην Ευρώπη είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ, είχε δυνατές μονομαχίες, είχε δοκάρια και πολύ καλό ρυθμό ειδικά στο δεύτερο μισό. Τα είχε όλα, όλα εκτός από…νικητή. Καταιγιστικοί στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έχασαν τα άχαστα. Άγιος – Κότνικ κράτησε αλώβητη την εστία του Πανιωνίου.

Ο Πανιώνιος έχει αυτό το +3 από τον Αστέρα για την 5άδα, έχει πια ξεκάθαρα και την ισοβαθμία, αφού είχε νικήσει στην Τρίπολη, έχει με λίγα λόγια τον πρώτο λόγο. Τι δεν έχει; Λόγια για να εξηγήσει αυτό το ματς της Νέας Σμύρνης, που μόνο από τύχη, τον τερματοφύλακά του και λίγο τον διαιτητή Τζήλο δεν το έχασε.

Για τον τελευταίο, τον Τζήλο, σε δύο περιπτώσεις είπε παίζετε σε πτώσεις των παικτών του Αστέρα μέσα στην περιοχή του Πανιωνπιου. Σε τραβήγματα του Σαραμαντά στον Τόνσο στο 53′ και του Δουβίκα από τον Γκιοατά στο 75′. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Αστέρας θα πρέπει να τα βάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό και με την αστοχία του στο δεύτερο ημίχρονο της απόλυτης κυριαρχίας του.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος φαινόταν να είναι καλύτερος. Έστω με μόλις, στην ουσία, καλή στιγμή, το σουτ – άουτ του Λάμπρου στο 27′. Ο Αστέρας άρχισε από το 45′ με δύο προσπάθειες του Τόνσο και του Τσιλιανίδη να απειλεί και στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε πια τον απόλυτο έλεγχο.

Βρήκε κενούς χώρους, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, απίστευτα πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Στο 52′ ο Μανιάς ίσα που δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με το κεφάλι. Στο 55′ το σουτ του Κυριακόπουλου πέρασε λίγο έξω. Στο 61′ διπλή ευκαιρία με τον Μανιά, πρώτα με τον Κότνικ να σταματά το τετ α τετ και στη συνέχεια να μην μπορεί να κάνει το κοντρόλ.

Στο 64′ πάλι με τον Μανιά, που δεν έδωσε την μπάλα σε τρεις συμπαίκτες(!) του που ήταν μόνοι τους στην περιοχή. Στο 76′ νέα επέμβαση του Κότνικ σε προβολή του Δουβίκα. Στο 78′ και στο 80 πάλι Κότνικ σε Τόνσο και Κυριακόπουλος. Στο 83′ ξανά Κότνικ σε Τόνσο, σε εξαιρετική επέμβαση.

Τελειώσαμε; Όχι βέβαια. Στο 86′ δοκάρι ο Τόνσο. Και στις καθυστερήσεις, πρώτα στο 90’+3′ ο Δουβίκας έκανε ό,τι ο Ιγκλέσιας, που τού έβαλε τις φωνές γιατί τελείωσε μόνος του τη φάση. Στο κόρνερ, μετά την – εννοείται – απόκρουση του Κότνικ, ο Ιγκλέσιας μόλις που αστόχησε κεφαλιά. Τέτοιο ματς δύσκολα βρίσκεις στην Λίγκα, με τόσες και τέτοιες ευκαιρίες για μια ομάδα και τελικά… 0-0.

Και πάλι καλά για τον Αστέρα, που μετά τα όσα έκανε, είδε στο 66′ τον Σπιριντόνοβιτς να σημαδεύει το δοκάρι και στο 89′ το σουτ του Μπραχίμι να κοντράρει και να περνάει λίγο άουτ. Θα έχανε κιόλας, δηλαδή…

Το κλειδί: Πώς να εξηγήσει κάποιος αυτό που έπαθε ο Πανιώνιος στο δεύτερο ημίχρονο. Να του στοίχισε τόσο η απώλεια του Λάμπρου, που πράγματι ήταν ο καλύτερος, είναι υπερβολικό. Πάντως, αυτό εξηγεί για ποιο λόγο δεν ήταν καλός ο Πανιώνιος. Για ο πώς δεν κέρδισε ο Αστέρας, εξηγείται μόνο από τη δική του αστοχία. Αυτό είναι το κλειδί του 0-0…

Το 10άρι: Ο Κότνικ έκανε απίστευτα πράγματα. Επεμβάσεις απίθανες και βέβαια, μετά το 0-0, όλα καθοριστικές.

Στον πάγκο: Ο Μανιάς και ο Δουβίκας. Και οι δύο. Αντί να δώσουν την μπάλα δίπλα τους για ένα σίγουρο γκολ, προτίμησαν να τελειώσουν μόνοι τους φάσεις από πλάγια θέση. Ο Σάββας Παντελίδης έχει πολλά να κάνει μαζί τους.

Γιατί κόουτς: Ο Μιχάλης Γρηγορίου το έχασε το ματς. Η αλλαγή του Λάμπρου ήταν αναγκαστική. Του Μπραχίμι, ενώ είχε κάνει την πρώτη από τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, την λες και βιαστική. Η τρίτη από το 69′. Μετά άντε να διορθώσεις τα αδιόρθωτα…

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0
Γήπεδο: Νέα Σμύρνη
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλο
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Παντελής Σπυρόπουλος
Τέταρτος: Αριστείδης Βάτσιος
Γκολ:
Κίτρινες: Ουάσινγκτον / Μουνάφο, τσιλιανίδης
Κόκκινες: –

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Γκιοατά, Μπανανά, Σαραμαντάς, Ουάσινγκτον Σαντάνα, Κόρμπος, Λάμπρου (45′ Σπιριντόνοβιτς), Σαββίδης (46′ Μπραχίμι), Μασούρας, Νίλσεν (69′ Γεσίλ)

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ντουντού (87′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (75′ Μαδίντα), Τόνσο, Κυριακόπουλος, Μανιάς (68′ Δουβίκας)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ