AEK : «Η ομάδα θα πάρει αυτό που της αξίζει» είπε ο Μελισσανίδης

AEK : «Η ομάδα θα πάρει αυτό που της αξίζει» είπε ο Μελισσανίδης

Σίγουρος πως η ΑΕΚ θα είναι άμεσα και πάλι στο δικό της σπίτι και θα πάρει όλα αυτά που της αξίζουν, εμφανίστηκε με δηλώσεις ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Μελισσανίδης, που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσε η λέσχη ιστορίας και Πολιτισμού της Ένωσης για την Αγιά Σοφιά.

Το «παρών» στην εκδήλωση που έγινε από τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ για την Αγιά Σοφιά έδωσε και ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Εκτός από τον ισχυρό άνδρα της Ένωσης, παρόντες στο πνευματικό κέντρο στη Νέα Ιωνία ήταν μεταξύ άλλων και ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, όπως και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αλέξης Αλεξίου, παλαίμαχοι της ΑΕΚ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Γιώργος Αράπογλου, ο Διευθυντής της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ, Γιώργος Νικολάου, οι δήμαρχοι Νέου Ηρακλείου και Ηλίου, αλλά και πολλοί άλλοι.

Από την κιτρινόμαυρη οικογένεια παρευρέθηκαν οι Μηνάς Λυσάνδρου, Βαγγέλης Ασλανίδης, Νίκος Στράτος και ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο οποίος είναι και ο project manager της Αγιάς Σοφιάς.

Οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Χρήστος Σπίρτζης βραβεύτηκαν από τη λέσχη για τη γενικότερη προσφορά τους.

«Να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείται. Γιατί η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και αθλητισμός, είναι ιστορία και πολιτισμός. Από αυτά παίρνουμε δύναμη και η ιστορία και πολιτισμός μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Είμαστε στη Νέα Ιωνία, μια προσφυγογειτονία που βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από το γήπεδο το οποίο έχτισαν με προσωπική εργασία πρόσφυγες από τη Φιλαδέλφεια τη Νέα Ιωνία και τις γύρω γειτονιές. Εκεί που τώρα μπαίνουν τα θεμέλια του γηπέδου της Αγιάς Σοφιάς.

Που εκτός από γήπεδο θα είναι ένα Κέντρο ιστορίας και πολιτισμού με το μουσείο της ΑΕΚ και το αρτιότερο μουσείο του προσφυγικού ελληνισμού στην Ελλάδα. Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας και απαιτείται ενότητα και αγώνας. Εδώ είμαστε ενωμένοι για να πάρει η ΑΕΚ την θέση που αξίζει. Να σας συγχαρώ γατί έχετε την ευαισθησία να βραβεύσετε τον κύριο Σπίρτζη, υπουργό υποδομών και μεταφορών, σας συγχαίρω γιατί εμείς ξέρουμε να αναγνωρίζουμε εκείνους που τιμούν και σέβονται την ΑΕΚ. Και ο Σπίρτζης είναι από αυτούς και τον ευχαριστούμε για όσα έκανε για την ΑΕΚ και το γήπεδο.

Η ΑΕΚ δεν πρόκειται δε να ξεχάσει αυτούς που βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή. Σήμερα δεν θα ήθελα να πω λέξη για αυτούς που προσπάθησαν να μας στερήσουν αυτό που δικαιούμασταν θα τους κρίνει η ιστορία. Σας ευχαριστώ για την τιμή και εύχομαι πάντα επιτυχίες», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ανδριόπουλος: «Το πλάνο μας ήταν διαφάνεια και νομιμότητα, προχωράμε το έργο»

Από την πλευρά του ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγια-Σοφιάς», Δημήτρης Ανδριόπουλος, αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε το πλάνο του γηπέδου το 2013 και στο πως φτάσαμε σήμερα, στην κατασκευή του.

«Η έλλειψη του γηπέδου πλήγωσε τα συναισθήματα του κόσμου. Μαζί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη καταστρώσαμε το 2013 ένα πλάνο. Διαφάνεια, νομιμότητα και ανυποχώρητοι σε όλα τα εμπόδια. Αυτό αποδίδει. Ευχαριστούμε τον κύριο Σπίρτζη για την άδεια. Μου κάνει εντύπωση που δεν είναι εδώ οι Δήμαρχοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας και δεν το λέω ειρωνικά. Το γήπεδο και η υπογειοποίηση θα αλλάξουν όλη την πόλη. Η Νέα Φιλαδέλφεια θα γίνει ξανά το επίκεντρο. Το γήπεδο θα εκτοξεύσει και την ομάδα. Ο Δήμος δεν έχει γνωμοδοτήσει για τα ζητήματα που αφορούν την πόλη του. Κι ας μην επηρεάζει πλέον», επισήμανε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Σπίρτζης:  «Να είναι έτοιμο το γήπεδο το συντομότερο»

Ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας ευχήθηκε σύντομα το γήπεδο της ΑΕΚ να είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει και πάλι την Ένωση. Ενώ αναφέρθηκε και στα στελέχη του Υπουργείου που συνέβαλαν στο να γίνει το όνειρο του κόσμου της ΑΕΚ πραγματικότητα.

«Θα ήθελα να μεταφέρω μια εικόνα που έχω από παιδί. Στην Καλογρέζα κάθε Κυριακή όλος ο κόσμος ήταν ή με ένα τραντζιστοράκι, ή έφευγε για να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια στο γήπεδο της ΑΕΚ. Άρα να πούμε ότι αφιερώνουμε όλη την προσπάθεια που έγινε στον κόσμο της προσφυγιάς που στηρίζει τη Νέα Ιωνία την ΑΕΚ, τη Νέα Φιλαδέλφεια εδώ και δεκαετίες, από τότε που ήλθαν. Να ευχηθούμε να είναι πολύ γρήγορα έτοιμο το γήπεδο. Να μου επιτρέψετέ τα στελέχη της ΑΕΚ, οι συντελεστές, να συγχαρούμε και τα στελέχη του υπουργείου υποδομών που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να τεκμηριώσουν τις αποφάσεις και κάποιου τους έχουν κάνει μήνυση», είπε ο Υπουργός Μεταφορών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ