Ο Παναιτωλικός του Δέλλα

Ο Παναιτωλικός του Δέλλα

Τον Γενάρη ο Παναιτωλικός ήταν στην 13η θέση της βαθμολογίας με ορατό τον κίνδυνο υποβιβασμού. Ένα μήνα μετά, τα Καναρίνια δείχνουν αναγεννημένα και ικανά να κόψουν βαθμούς από κάθε αντίπαλο. Είναι πλέον η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα.

Με μια λιτή ανακοίνωση στις 12 Ιανουαρίου, στην αυγή του νέου έτους, η ΠΑΕ Παναιτωλικός είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Τραϊανού Δέλλα ως αντικαταστάτη του Μάκη Χάβου στον πάγκο της ομάδας. Τότε τα Καναρίνια (μετά από 16 αγωνιστικές) βρίσκονταν στην 13η θέση του πρωταθλήματος με 15 βαθμούς συγκομιδή, έχοντας 7 ήττες, 6 ισοπαλίες και μόλις τρεις νίκες.

«Την τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού αναλαμβάνει από σήμερα ο Τραϊανός Δέλλας και το απόγευμα (ώρα 5.00) θα πραγματοποιήσει την πρώτη προπόνηση με την ομάδα μας. Συνεργάτες του θα είναι ο Βασίλης Μπορμπόκης και ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας».

Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις υπό τη νέα του ιδιότητα, ήταν εξίσου φειδωλός στα λόγια. Είπε απλώς ένα πράγμα, ότι με σκληρή δουλειά θα αλλάξει όλα προς το καλύτερο, ότι θα φροντίσει όλοι μαζί να δουλέψουν προς όφελος της ομάδας. Πέρασε από τότε κάτι παραπάνω από ένας μήνας. Έχουν μεσολαβήσει έξι αγωνιστικές από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον πάλαι ποτέ διεθνή ποδοσφαιριστή και τα Καναρίνια δείχνουν αναγεννημένα.

Έχουν ανέβει τρεις θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της Superleague (10η θέση – με 26 βαθμούς), έχουν πάρει διπλό στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (1-0) ο οποίος έως τότε δεν γνώριζε τι θα πει ήττα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και είχε να χάσει από τα τέλη Νοέμβρη. Έχουν αποσπάσει ισοπαλία από τον Πανιώνιο (1-1) που έχει… ευρωπαϊκές βλέψεις μα παρόλα αυτά σε εκείνο το παιχνίδι λίγο έλειψε να χάσει έδαφος (το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 81ο λεπτό). Έχουν πάρει βαθμό και από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα στη Λεωφόρο (0-0) στην οποία οι πράσινοι κάνουν… πρωταθλητισμό έχοντας 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Έχουν επικρατήσει επί του Πλατανιά (3-0) εντός έδρας και Λεβαδειακού (2-1) στη Λιβαδειά, εκεί όπου οι Βοιωτοί μέχρι να υποκύψουν κόντρα στους Αγρινιώτες μετρούσαν μία ήττα από την ΑΕΚ. Έχουν ηττηθεί μονάχα από τον πρωτοπόρο του φετινού πρωταθλήματος ΠΑΟΚ (1-0). Σε σύνολο, λοιπόν, έξι αγωνιστικών έχουν: 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Στις 16 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχαν μαζέψει 15 βαθμούς και σε 6 συνέλεξαν 11!

Κι αν ο λόγος του τον Γενάρη ήταν μια αναγκαιότητα της υπάρχουσας κατάστασης, ήταν ένας λόγος ενθαρρυντικός με τον οποίο «έστρωσε» το δύσκολο δρόμο που είχε να διαβεί, τα αποτελέσματα ήταν αναγκαιότητα του μέλλοντος, για να μην χρειαστεί ο Παναιτωλικός να μπει σε περιπέτειες. Τα αποτελέσματα ήρθαν, κι όλοι στο Αγρίνιο περιμένουν το παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα, την Κυριακή (25/02) για να μετρήσουν το τέταρτο αήττητο παιχνίδι της ομάδας τους και να μνημονεύσουν τον πάλαι ποτέ Κολοσσό της Εθνικής, ο οποίος όπως όλα δείχνουν στα Καναρίνια βρήκε μετά τις ΑΕΚ (2013-2015) και Ατρόμητο (2015-2016) την προπονητική του Ιθάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ