ΑΕΚ : Μανόλο, τα έργα σου

ΑΕΚ : Μανόλο, τα έργα σου

Η φετινή ΑΕΚ έχει τη «σφραγίδα» του Ισπανού προπονητή, που παρέλαβε πέρυσι καμένη γη και κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να δημιουργήσει ένα σύνολο που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων.

Μπορεί ακόμα η χρονιά να έχει δρόμο ώστε να θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένη για την ΑΕΚ, όμως η Ένωση ήδη το φετινό στοίχημα το έχει κερδίσει. Φτάνοντας μέχρι τους 32 του Europa League αήττητη και με εντυπωσιακές εμφανίσεις, όντας για τα καλά μέσα στο παιχνίδι του τίτλου, αφήνοντας εκτός αυτού τον Ολυμπιακό και έχοντας παράλληλα μπροστά της την προοπτική της συμμετοχής σε έναν τρίτο διαδοχικό τελικό κυπέλλου.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, δεν χρειάζεται πολλή κουβέντα το αν και τι έχει πετύχει μέχρι τώρα η ΑΕΚ. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει από το ξεκίνημα της σεζόν, χάνοντας συνεχώς βασικούς ποδοσφαιριστές, για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, σε κάθε παιχνίδι, έχει καταφέρει να αναδεικνύει και έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή. Στο ξεκίνημα της σεζόν το «κουβάλημα» έπεσε στις πλάτες των Χριστοδουλόπουλου, Μάνταλου, στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι Λιβάγια, Αραούχο, μετά ξανά ο Λάζαρος, τελευταία ο Μπακασέτας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την ολική μεταμόρφωση παικτών όπως ο Γκάλο, ο Μπακάκης, ο Λαμπρόπουλος ή ακόμα και οι Μπάρκας, Τσιντώτας.

Για αυτή την εικόνα της Ένωσης και την υγεία που βγάζει στο γήπεδο, ο βασικός… υπαίτιος δεν είναι άλλος από τον προπονητή της. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει βάλει τη σφραγίδα του σε αυτή την ΑΕΚ, που έχει μετατραπεί σε μια ομάδα που πέρα από δουλεμένη, δείχνει και απίστευτα ψυχικά αποθέματα. Απόρροια της δουλειάς του Χιμένεθ και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Ο Ισπανός τεχνικός συμπλήρωσε πριν λίγο καιρό έναν χρόνο στον πάγκο της ΑΕΚ, με την μεταμόρφωση της Ένωσης από την άφιξή του και μετά να είναι… τρομακτική. Ο Χιμένεθ παρέλαβε καμένη γη. Μια ομάδα που ήταν εκτός των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη στο πρωτάθλημα και δείχνοντας εντελώς ασύνδετη. Όμως με πολλή δουλειά, κατάφερε να την μετατρέψει σε ένα ομοιογενές σύνολο, που φέτος έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων.

Βήμα-βήμα, ο Χιμένεθ έδωσε στην ΑΕΚ χαρακτήρα και ταυτότητα. Από πέρυσι κιόλας. Φτάνοντας στο φινάλε της σεζόν να την φέρει στην κορυφή των πλέι οφ, με μεγάλα αποτελέσματα, όπως η νίκη στην Τούμπα. Ενώ στο κύπελλο απέκλεισε τον Ολυμπιακό, φτάνοντας στον τελικό και χάνοντας το τρόπαιο από τον… Καλφόγλου. Οι βάσεις είχαν μπει και αυτός ήταν και ο λόγος που ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμπιστεύτηκε το καλοκαίρι τα κλειδιά και πάλι στον Ισπανό προπονητή. Με την πορεία της ΑΕΚ φέτος, να δικαιώνει στον απόλυτο βαθμό αυτή την επιλογή.

Η Ένωση μπήκε στους ομίλους του Europa League, έκλεισε την φάση αήττητη, προκρίθηκε στον επόμενο γύρο και αποκλείστηκε με το κεφάλι ψηλά από την Ντιναμό Κιέβου. Κάνοντας μια συγκλονιστική εμφάνιση στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή που άφησε εκτός πρωταθλήματος και κυπέλλου τον Ολυμπιακό, κυνηγώντας με λύσσα πλέον τους δύο τίτλους. Δείχνοντας αντοχές σε πρωτοφανές επίπεδο και παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο, που γεμίζει περηφάνια αλλά και επιπλέον προσδοκίες τον κόσμο της.

Είναι ξεκάθαρο πως αυτή η ΑΕΚ είναι δημιούργημα Χιμένεθ. Μια ομάδα απρόβλεπτη και ικανή για όλα. Με τις αδυναμίες της, τα ζητήματά της, αλλά ομάδα. Και αυτό, είναι επίτευγμα του Ισπανού. Που φαίνεται, αν και νωρίς, να κερδίζει και το δεύτερο στοίχημα, παίρνοντας πάνω του την ευθύνη και για το σύνολο της επόμενης σεζόν. Με τον ίδιο να συνεχίζει στον πάγκο της ΑΕΚ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, για 3η σερί χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ