Η… σιωπή του Γκαρθία και η προετοιμασία της μάχης

Η… σιωπή του Γκαρθία και η προετοιμασία της μάχης

Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να μην μιλάει στους παίκτες του αυτές τις ημέρες, επικεντρώνοντας στη δουλειά. Η άποψη και η... σιγουριά του για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

«Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου, μέλι» έλεγε κάποτε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ρήση που ασπάζεται και ο Οσκαρ Γκαρθία. Ο Ισπανός δεν μιλάει πολύ στους παίκτες του Ολυμπιακού. Τουλάχιστον όχι αλόγιστα και χωρίς να έχει κάτι ουσιαστικό να πει. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, μετά την πρόσφατη ομιλία-μήνυμα πριν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, δεν έχει απευθυνθεί ξανά στους παίκτες του. Είναι περισσότερο άνθρωπος της δουλειάς και για αυτό, πέρα από τις οδηγίες της προπόνησης, ουδέν. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Ακόμη και στην προπόνηση της Πέμπτης, ο Γκαρθία επέλεξε αυτή την τακτική. Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα μάζεψε τους παίκτες του, τους ενημέρωσε πως «στη σημερινή και τις επόμενες προπονήσεις θα σας δείξουμε πώς παίζει ο ΠΑΟΚ» και αυτό ήταν. Βγήκαν για προπόνηση. Διότι στο μυαλό του Ισπανού είναι μόνο το ποδόσφαιρο και πώς θα προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα για να κάνει αυτό που ξέρει και μπορεί. Δική του δουλειά είναι να βρει τον τρόπο να παίξει καλύτερα ο Ολυμπιακός και να φύγει με το «διπλό» από την Τούμπα. Και αυτό προσπαθεί να κάνει αυτές τις ημέρες. Εχοντας, μάλιστα, όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του.

Στο πρόγραμμα της Πέμπτης ο Ισπανός συνέχισε μία ακόμη συνήθειά του. Ετσι, αποφάσισε να κρύψει τα πλάνα του. Στο πρόγραμμα υπήρχε μπόλικη τακτική, αμυντική και επιθετική, αλλά όχι κάτι ξεκάθαρο αναφορικά με τις προθέσεις του. Διότι μέχρι στιγμής μόνο εικασίες γίνονται ως προς το ποιους θα επιλέξει για την Τούμπα. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόλις την Πέμπτη έκανε την πρώτη προπόνηση με όλους τους παίκτες του.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γκαρθία πιστεύει πολύ σε νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Για την ακρίβεια, θεωρεί ότι η ομάδα του είναι αποφασισμένη να δώσει απαντήσεις μέσα στην έδρα του πρωτοπόρου του βαθμολογίας, δείχνοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στη χώρα, ασχέτως του πώς εξελίχθηκε η βαθμολογική κατάσταση της Super League. Αλλωστε, τα πώς και τα γιατί αυτής της εξέλιξης έχουν αναλυθεί δεόντως και το ίδιο θα γίνει και αργότερα.

Ένα άλλο στοιχείο που έχει έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί αναφορικά με το ντέρμπι της Κυριακής είναι ότι ο Γκαρθία και οι συνεργάτες του έχουν παρακολουθήσει και αναλύσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ μέσα στο 2018, αλλά και ό,τι έχει κάνει η ομάδα του Λουτσέσκου στα ντέρμπι. Και υπάρχει αισιοδοξία ότι έχει βρεθεί ο τρόπος για να έρθει η νίκη. Διότι, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο Ρέντη από τον 44χρονο τεχνικό, το στιλ ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Κάτι που μένει να φανεί και στον αγωνιστικό χώρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ