Μαραγκός : «Για να φανεί μία εκτός έδρας νίκη, πρέπει να κερδίζεις και εντός έδρας»

Μαραγκός : «Για να φανεί μία εκτός έδρας νίκη, πρέπει να κερδίζεις και εντός έδρας»

Ο Σπύρος Μαραγκός, μίλησε για την πορεία του Παναθηναϊκού μετά τις μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νέα παιδιά που έχουν μπει στο rotation.

Ο Μαραγκός, ως άμεσος συνεργάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη, δεν θα μπορούσε να ξέρει καλύτερα και εκ των έσω όλα τα θετικά και αρνητικά της νεανικής πλέον ομάδας του Παναθηναϊκού. Στη συνέντευξη λοιπόν που έδωσε σε συνδρομητικό κανάλι μίλησε για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αγωνιστικό τμήμα αλλά και για την ανάγκη ενός σερί συνεχόμενων νικών που θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσει του Μαραγκού στην κάμερα της NOVA:

«Το περιμέναμε πολύ καιρό. Για πολλούς λόγους δεν μπορέσαμε να πάρουμε ένα διπλό. Είναι σημαντικό που ήρθε τώρα. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, έγινε ένα καλό παιχνίδι από πλευράς μας, τα παιδιά το διαχειρίστηκαν καλά και δεν πιεστήκαμε πολύ από τον αντίπαλο.

Στο τέλος του αγώνα απ’ τη μία έλεγες να χαρούν τα παιδιά και απ’ την άλλη να σκέφτεσαι ότι ο Παναθηναϊκός πηγαίνει έτσι είναι πολύ άσχημο. Είναι αρκετά δύσκολο. Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι αρκετά δύσκολο κόντρα σε μια ομάδα που θα παίξει κλειστά. Πρέπει να κερδίσουμε για να δούμε την επόμενη μέρα διαφορετικά.

Η ουσία είναι ότι αποκλειστήκαμε από τη Λαμία στο Κύπελλο. Η μαζική άμυνα είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Να βρεις δηλαδή λύσεις επιθετικά απέναντι σε 7-8 παίκτες. Έχει όμως και επιθετικά καλούς παίκτες. Έχουμε ξαναπαίξει, την έχουμε δει, την ξέρουμε. Παίζουμε στην έδρα μας, χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη όπως κι αν έρθουν για να μπορέσουμε να δούμε την επόμενη μέρα.

Κάθε βδομάδα αλλάζουν πολλά πράγματα. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες. Έχουμε μπει σε μια λογική με όσα παιδιά έχουν μείνει και τα νεαρά παιδιά και έχουμε τουλάχιστον έναν βασικό κορμό.

Από τη μια στιγμή στην άλλη δεν μπορείς να αλλάξεις πράγματα. Βγήκαν κάποιες καλές φάσεις στο ματς με την ΑΕΛ, τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να βρεθούν στο γήπεδο. Βλέπουμε όμως κάθε φορά πως πολλά παιδιά αλλάζουν θέσεις και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας.

Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα σε κλειστούς χώρους. Πρέπει να έχεις την υπομονή. Αυτό το ξέρουμε. Θεωρώ πως η έδρα μας, μας βοηθάει και ψυχολογικά. Ξέρουν τα παιδιά ότι δεν έχουν καταφέρει κάτι και πως τα επόμενα ματς τα χρειαζόμαστε γιατί το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη.

Αν καταφέρουμε να πάρουμε το ματς του Σαββάτου τότε θα δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Το θέμα είναι να υπάρχει και μία συνέχεια.

Για να φανεί και μία εκτός έδρας νίκη πρέπει να κερδίζεις τα ματς στην έδρα σου, γιατί από εκεί και πέρα είναι πιο εύκολο. Τα παιδιά ακούν και βλέπουν πως η πλειοψηφία είναι παιδιά των ακαδημιών. Νιώθουν σαν να είναι χρόνια στην ομάδα. Θεωρώ πως όλο αυτό βοηθάει τα παιδιά. Κακά τα ψέματα αλλά δεν έχουν ακόμα την κατάλληλη εμπειρία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ