Ολυμπιακός : Στην Τούμπα όπως γράφουν τα συμβόλαιά τους…

Ολυμπιακός : Στην Τούμπα όπως γράφουν τα συμβόλαιά τους…

Το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα -εφόσον ο Αρετόπουλος δεν σφυρίξει σαν …γκρανκάσα- θα μας δείξει αν ο ΠΑΟΚ είναι τόσο καλός όσο μαρτυρούν τα αποτελέσματα που παίρνει κι αν οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορούν να αντιστοιχηθούν με τα νούμερα που αναγράφονται στα συμβόλαιά τους…

Ούτε λόγος. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει αέρα στα πανιά του κι ο Ολυμπιακός τα λάστιχά του κλαταρισμένα. Μπορεί στο άθροισμα συμβολαίων να βρίσκεται πάνω από τον Δικέφαλο και κάθε άλλη ελληνική ομάδα αλλά μέσα στο γήπεδο δεν γίνεται να παίζουν μόνα τους τα συμβόλαια. Είναι τα πόδια που κάνουν την δουλειά και τα πόδια των παικτών του Γκαρθία είναι ακόμα βαριά.

Τι άλλο να πεις για πόδια που δημιούργησαν απέναντι στον Πανιώνιο πάνω από είκοσι φάσεις και γκολ έκαναν μόλις μία. Ανεξάρτητα από τις πραγματικές δυνατότητες των ερυθρόλευκων η εικόνα τους στο γήπεδο είναι προβληματική. Αστάθεια στην άμυνα, έλλειψη ταχύτητας στο κέντρο, αφλογιστία επιθετικά στα τελευταία παιχνίδια. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που η άμυνά του είναι η καλύτερη στην Ελλάδα του τελευταίους μήνες και η επίθεσή του ρολάρει μια χαρά. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ -έτυχε από το πρόγραμμά του- να έχει ένα σχετικά βατό πρόγραμμα που ο προπονητής του το διαχειρίστηκε σωστά και πήρε τις νίκες που τον έφεραν και τον διατήρησαν στην πρώτη θέση. Αφήνω κατά μέρος τις ενστάσεις που είχαν και έχουν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ για την μεταχείριση που του επιφύλαξαν οι διαιτητές σε ορισμένα παιχνίδια διευκολύνοντας το έργο του.

Η συνολική αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ βασισμένη στους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει ήταν πολύ καλή. Καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Με ηθικό ανεβασμένο και μέσα στην καυτή του έδρα στην οποία δεν έχει την παραμικρή απώλεια υποδέχεται την Κυριακή τον ταλαιπωρημένο Ολυμπιακό.

Ας υποθέσουμε ότι φτάνουμε στην Κυριακή χωρίς παρατράγουδα και ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντιλαμβανόμενοι όσα τους λέει η διοίκηση δεν ανάβουν πυρσούς και γενικά δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα που θα μπορούσε να στοιχίσει στην ομάδα τους. Τι έχουμε τότε μπροστά μας; Εχουμε την πρώτη σοβαρή αγωνιστική δοκιμασία του ΠΑΟΚ μετά το σερί νικών που ξεκίνησε πριν από δυο μήνες με την εκτός έδρας νίκη επί της Ξάνθης. Αυτό το ματς-ντέρμπι είναι η πρώτη ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν ο ΠΑΟΚ έχει τόσο «κατεργάσει» το μέταλλό του ώστε να πάρει το πρωτάθλημα.

Μέχρι τώρα δεν πέτυχε τίποτα το ιδιαίτερο στα ντέρμπι του πρώτου γύρου. Ηταν όμως νωρίς και η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας δεν είχε ακόμα συγκροτηθεί. Τώρα που συγκροτήθηκε απέναντι σε αυτό τον αδιαμόρφωτο Ολυμπιακό θα φανεί για ποιόν ακριβώς ΠΑΟΚ γίνεται λόγος φέτος. Από την άλλη είναι περίπου αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα πάει αδιάφορος στην Τούμπα επειδή η διαφορά -αν δεν πέσει η ποινή αφαίρεσης βαθμών- τον αποτρέπει από το να μπει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός, οι παίκτες του οποίου έγιναν αντικείμενο χλεύης από τους οπαδούς του που πήγαν μέχρι το προπονητήριο για να τους αποδοκιμάσουν, έχει κίνητρο και μάλιστα σοβαρό να παίξει και να νικήσει. Το επισημαίνω γιατί εκτός των άλλων θα ήταν άδικο και προσβλητικό να ανακαλυφθούν αστείες δικαιολογίες στην περίπτωση που χάσει στην Τούμπα. Οσοι πιστεύουν ότι η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων είναι μεγάλη, κάνουν λάθος γιατί συγκρίνουν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον πλήρη Ατρόμητο και την ΑΕΚ, με αυτά που έδωσε ο ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες.

Το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα -εφόσον ο Αρετόπουλος δεν σφυρίξει σαν …γκρανκάσα- θα μας δείξει αν ο ΠΑΟΚ είναι τόσο καλός όσο μαρτυρούν τα αποτελέσματα που παίρνει κι αν οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορούν να αντιστοιχηθούν με τα νούμερα που αναγράφονται στα συμβόλαιά τους..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ