Superleague : Το πρόγραμμα για τη μάχη της 5ης θέσης

Superleague : Το πρόγραμμα για τη μάχη της 5ης θέσης

Ο Πανιώνιος μετά το 2017, η Ξάνθη μετά το 2013, ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το 2016 ή ο Αστέρας Τρίπολης μετά το 2015 θα επανέλθουν δριμύτεροι στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις έχοντας κατακτήσει την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος;

Η 5η θέση του πρωταθλήματος προσφέρει ένα εισιτήριο για το Europa League. Όχι χωρίς κόπο βέβαια καθώς όποιος καταφέρει να κόψει ως πέμπτος το νήμα τη φετινή σεζόν θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο. (Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι και ο 4ος της βαθμολογίας εκκινεί το καλοκαίρι από τον ίδιο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης)

Με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να μάχονται για τον τίτλο του πρωταθλητή και να έρχονται αντιμέτωποι κατά πάσα πιθανότητα και για το Κύπελλο Ελλάδας, ανοίγει ο…αεροδιάδρομος για μια ακόμα ευρωπαϊκή πτήση. Ο Κυπελλούχος παίρνει εξάλλου το καλύτερο εισιτήριο του Europa (3ο προκριματικό γύρο).Σε περίπτωση που ο Κυπελλούχος είτε πάρει το πρωτάθλημα είτε τερματίσει 2ος (άρα παίζει Champions League), το καλύτερο εισιτήριο πάει στον κάτοχο της τρίτης θέσης της Super League και αυτόματα ανοίγει άλλη μία για τον πέμπτο του πρωταθλήματος.

Οι Πανιώνιος (5η), η Ξάνθη (6η), ο ΠΑΣ Γιάννινα (7η) και ο Αστέρας Τρίπολης (8η) την διεκδικούν. Πάμε να δούμε τι έκαναν οι τέσσερις ομάδες στην 22η αγωνιστική και το πρόγραμμά τους για τη συνέχεια.

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε 1-0 από τον Ολυμπιακό. Ήττα εντός προγράμματος η οποία του επιτρέπει να ηγείται της κούρσας για την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Ξάνθη συνετρίβη από την ΑΕΚ (4-0), για τους Θρακιώτες όμως η απώλεια των τριών βαθμών κόντρα στην Ένωση ήταν κάτι που υπολόγιζαν στα πλάνα τους στη δική τους μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβλήθηκε του ουραγού Πλατανιά (3-0) και ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε από τον Ατρόμητο δύσκολα (1-0).

Με οκτώ στροφές να απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, οι πρώτες τέσσερις θέσεις φαίνεται να έχουν κλειδώσει απομένει λοιπόν να διαλευκανθεί η πέμπτη θέση και ο κάτοχος του Κυπέλλου Ελλάδας που επηρεάζει άμεσα τους δικαιούχους των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Αναλυτικά οι τελευταίες αγωνιστικές για Πανιώνιο, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης: (με έντονα γράμματα οι μεταξύ τους μάχες)

Πανιώνιος 31 βαθμοί

Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης (24/02)
ΑΕΚ – Πανιώνιος (04/03)
Πανιώνιος – Ατρόμητος (10/03)
Πανιώνιος – Ξάνθη (18/03)
ΠΑΟΚ – Πανιώνιος (31/03)
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (22/04)
Πλατανιάς – Πανιώνιος (29/04)
Πανιώνιος – Λεβαδειακός (06/05)

Ξάνθη 29 βαθμοί

Ξάνθη- Απόλλων Σμύρνης (25/02)
Ατρόμητος – Ξάνθη (03/03)
Ξάνθη – Παναιτωλικός (11/03)
Πανιώνιος – Ξάνθη (18/03)
Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα (01/04)
ΠΑΟΚ – Ξάνθη (22/04)
Ξάνθη- Λάρισα (29/04)
Παναθηναϊκός – Ξάνθη (06/05)

ΠΑΣ Γιάννινα 28 βαθμοί

ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός (24/02)
Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα (03/03)
ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης (12/03)
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα (17/03)
Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα (01/04)
ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα (22/04)
Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα (29/04)
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (06/05)

Αστέρας Τρίπολης 28 βαθμοί

Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης (24/02)
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (04/03)
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (10/03)
Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς (19/03)
Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης (31/03)
Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης (22/04)
Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης (29/04)
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (06/05)

Πανιώνιος: Έχει σε εκκρεμότητα παιχνίδια με ΑΕΚ, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Ξάνθη: Κοντράρεται με τους Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό

ΠΑΣ Γιάννινα: Θα βρει στο δρόμο του μόνο τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης: Θα αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό

Οι Κυανέρυθροι έχουν, λοιπόν, το πιο δύσκολο πρόγραμμα για τη συνέχεια με τρεις αγώνες κόντρα στους 3 από τους 4 πρωτοπόρους του πρωταθλήματος ενώ υποδέχονται και τον Παναθηναϊκό τέλη Απρίλη. Όντας ωστόσο ο μόνος διεκδικητής με πέντε ματς στη Νέα Σμύρνη, τις εναπομείνασες οκτώ αγωνιστικές. Δύσκολη αναμένεται η συνέχεια και για τους Θρακιώτες έχοντας σε εκκρεμότητα εκτός έδρας παιχνίδια τόσο με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ όσο και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αισθητά πιο εύκολο πρόγραμμα έχουν οι Αρκάδες που αντιμετωπίζουν μόνο τους ΠΑΟΚ (εντός έδρας) και Παναθηναϊκό, ενώ τέλος οι Γιαννιώτες υποδέχονται στους Ζωσιμάδες τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική.

  • Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπολογίζονται τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια και η διαφορά τερμάτων τους.

Αναμένουμε, λοιπόν, με μεγάλο ενδιαφέρον ποιος από τους τέσσερις διεκδικητές θα επιστρέψει στα ευρωπαϊκά σαλόνια το ερχόμενο καλοκαίρι: Ο Πανιώνιος μετά το 2017, η Ξάνθη μετά το 2013, ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το 2016 ή ο Αστέρας Τρίπολης μετά το 2015;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ