ΑΕΚ : Ο Τάσος πήρε το όπλο του

ΑΕΚ : Ο Τάσος πήρε το όπλο του

Ο Χιμένεθ κατάφερε να «ξεκλειδώσει» τον Μπακασέτα και ο διεθνής μεσο-επιθετικός κάνει την πιο ουσιαστική σεζόν του, έχοντας εξελιχθεί σε παίκτη-βαρόμετρο για την ΑΕΚ.

Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν και απέναντι στην Ξάνθη εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ, σκοράροντας ένα πανέμορφο γκολ και φτιάχνοντας άλλα δύο για τον Ογκνιέν Βράνιες. Συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις που μας έχει συνηθίσει τελευταία και οι οποίες τον έχουν μετατρέψει σε παίκτη-κλειδί για την Ένωση.

Ο διεθνής μεσο-επιθετικός έχει βρει για καλά ρόλο στα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ, έχει κερδίσει με το σπαθί του τη φανέλα του βασικού και γίνεται παιχνίδι με παιχνίδι όλο και καλύτερος. Ο Ισπανός τεχνικός, παρότι χρησιμοποιεί όπως και οι προκάτοχοί του τον Μπακασέτα στα άκρα, φαίνεται πως έχει βρει τους τρόπους να τον «ξεκλειδώσει» και να τον μετατρέψει στον παίκτη που η ΑΕΚ απέκτησε από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2016.

Ο Μπακασέτας, προφανώς έπειτα από εντολή Χιμένεθ και δουλειάς στην προπόνηση, δείχνει να έχει έναν ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο, είτε ξεκινά στα δεξιά, είτε στα αριστερά. Βρίσκοντας χώρους στο γήπεδο για να εκτελέσει ή να δημιουργήσει και δίνοντας στην ΑΕΚ γκολ και ασίστ. Όπως έκανε απέναντι στην Ξάνθη.

Ήδη ο Έλληνας άσος έφτασε τα τέσσερα γκολ και τις τέσσερις πάσες για γκολ στο πρωτάθλημα, σε 19 συμμετοχές. Τη στιγμή που πέρυσι στα 23 ματς που έπαιξε στο πρωτάθλημα, βρήκε δίχτυα τέσσερις φορές και δεν είχε καμία ασίστ. Οι παραπάνω αριθμοί είναι ενδεικτικοί του πόσο βελτιωμένος είναι φέτος ο 25χρονος άσος, κάτι που σε έναν βαθμό οφείλεται και στο πως δουλεύει με εκείνον και για εκείνον, ο Χιμένεθ.

Ειδικά από την απουσία του Μάνταλου και μετά, ο Μπακασέτας φάνηκε να κάνει ένα βήμα μπροστά και να αποκτά έναν άλλο ρόλο στην Ένωση. Πολύ πιο ενεργό και ουσιαστικό, που περίμενε και χρειαζόταν από εκείνον και η ομάδα. Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες είναι μαζί με τον Χριστοδουλόπουλο ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου. Έχοντας… απασφαλίσει και δείχνοντας την πρόθεση αλλά κυρίως την ικανότητα, να συνεχίσει στο ίδιο, εντυπωσιακό τέμπο. Κάνοντας τη διαφορά για την ΑΕΚ στο γήπεδο με γκολ, ασίστ και συνεισφορά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ