ΑΕΚ : Της αμύνης τα παιδιά!

ΑΕΚ : Της αμύνης τα παιδιά!

Μία ήταν η θέση από την οποία η ΑΕΚ δυσκολευόταν να βρει γκολ φέτος. Το κέντρο της άμυνας της, αλλά εδώ και λίγες αγωνιστικές μπήκε στην εξίσωση κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό. 

Η ΑΕΚ φέτος είχε πάρει γκολ από όλες τις θέσεις. Από την επίθεση, τους μεσοεπιθετικούς, τους μεσοαμυντικούς, ακόμη και τους μπακ, έστω και αν Γκάλο και Λόπες με τον ίδιο αντίπαλο είχαν βρει δίχτυα, τον Παναιτωλικό.

Μία ήταν η θέση από την οποία η Ένωση δυσκολευόταν να βρει γκολ φέτος. Από το κέντρο της άμυνας. Είχε σκοράρει ο Βράνιες στην Ξάνθη κι επίσης, ο Τζανετόπουλος, σε δύο ματς Κυπέλλου. Κόντρα σε Καλλιθέα και Απόλλων Λάρισας. Κανείς άλλος!

Αλλά τρία γκολ και μάλιστα τα δύο… αγγαρείας σε μία σεζόν, είναι ελάχιστα. Σχεδόν… ως μη γενόμενα. Πλέον, η ΑΕΚ παίρνει γκολ και από την άμυνά της.

Την 20ή αγωνιστική, κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε. Την 22η ο Βράνιες πέτυχε χατ τρικ κόντρα στην Ξάνθη. Το κέντρο άμυνας της ΑΕΚ μπήκε στην εξίσωση. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό.

Να σημειωθεί κάτι ακόμη. Η ΑΕΚ γενικά δυσκολευόταν να βρει γκολ γενικά από παίκτες που συνθέτουν την ανασταλτική της λειτουργία. Ο Σιμόες εκείνα τα δύο στην ρεβάνς με την Άντερλεχτ και τέλος, ο Γιόχανσον ένα γκολ στην πρεμιέρα κόντρα στον Παναιτωλικό και μέχρι τον τραυματισμό του, τέλος κι εκείνος.

Ο Αϊντάρεβιτς το άλλαξε και αυτό. Το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου ήρθε να προσθέσει ακόμη ένα από τα λίγα που έχει προσφέρει η μεσοαμυντική γραμμή στη φετινή ΑΕΚ.

Αν και όπως φαίνεται, οι ποδοσφαιριστές της ανασταλτικής της λειτουργίας τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει φόρα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ