Ολυμπιακός – Πανιώνιος 1-0

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 1-0

Να τον βγάλει εκτός με το ζόρι θέλει η... εξυγίανση. Με το ζόρι θα μείνει μέσα εκείνος. Ολυμπιακός - Πανιώνιος 1-0 με γκολ του Οφόε. 

Το τελικό σκορ (1-0) δεν δείχνει την εικόνα του αγώνα. Και αν αυτό έμεινε τόσο ρευστό, συνέβη για δύο λόγους. Πρώτον διότι ο διαιτητής Νεοφυτιάδης αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στον Ολυμπιακό μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Κότνικ ανέτρεψε τον Ανσαριφάρντ.

Με πέναλτι μοιάζουν άλλες δύο περιπτώσεις, στο 45′ όταν ο Ζιλέ φαίνεται να σπρώχνεται από τον Νίλσεν και στο 55′, όταν ο Ανσαριφάρντ είδε τη φανέλα του να… ξεχειλώνεται μέσα στην περιοχή. Οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν και για  ένα μαρκάρισμα πάνω στον Μιραλάς στις καθυστερήσεις, σε  προσπάθεια του Βέλγου να σκοράρει με κεφαλιά μέσα στην περιοχή.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα, ήταν ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Δημιούργησε φάσεις, με τους Οφόε και Ταχτσίδη να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι και τελικά τους δυο τους να κρίνουν και τον αγώνα. Στο 48′ ο δεύτερος έκλεψε και δημιούργησε και ο πρώτος σκόραρε, σε ένα γκολ που τού το έδωσε η ίδια η αγωνιστική συμπεριφορά του.

Αυτό που έγινε στο 48′ θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, από το πρώτο ημίχρονο. Καταρχάς στη φάση του 6′, όταν ο Καρίμ παρά το πέναλτι που του έγινε έμεινε όρθιος, αλλά πλάσαρε λίγο έξω από πλάγια. Στο 16′ όταν η κεφαλιά του Οφόε σταμάτησε πάνω στον Γκιοατά. Στο 22′ όταν η ωραία προσπάθεια και πάλι του Οφόε ανάμεσα σε τέσσερις αντιπάλους(!) κατέληξε σε άστοχο πλασέ. Στο 39′ όταν το σουτ του πολύ δραστήριου Μάριν στο πρώτο ημίχρονο έφυγε άουτ.

Διαλέξαμε τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις. Υπήρχαν κι άλλες, απέναντι σε έναν Πανιώνιο που μόνο υποψίες δημιουργούσε. Στο 6′ με τον Λάμπρου (μπλόκαρε εύκολα ο Προτό), στο 31′ όταν ο Χατζισαφί σταμάτησε την προβολή του ίδιου παίκτη.

Στο δεύτερο χωρίς φρένα
Ο Ολυμπιακός δεν είχε πάρει αυτό που δικαιούτο στο πρώτο 45λεπτο. Αλλά δεν σταμάτησε την ορμητική του διάθεση. Στο 47′ νέα ευκαιρία με τον Μάριν (δύσκολα ο Κότνικ) και στο 48′ ένα γκολ που έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου. Μόνο που κάπιιες φορές ο χρόνος κάνει παιχνίδια.

Από το 1-0 και μετά, ο Ολυμπιακός στην ουσία τρόμαξε μόλις μία φορά. Στο 54′ όταν ο Προτό έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Σαραμαντά. Από εκεί και πέρα το πώς δεν έγινε το 2-0, μοιάζει με κάτι… μεταφυσικό. Ο Ολυμπιακός το έψαξε σωστά, ποδοσφαιρικά, ορθόδοξα, αλλά δεν το βρήκε λόγω αστοχία.

Και λόγω Κότνικ, που στο 55′ σταμάτησε τον Ανσαριφάρντ, αλλά πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό που έκανε στο δίλεπτο 73′ – 75′. Πρώτο είπε όχι στο τετ α τετ με τον Καρίμ, στη συνέχεια έκανε το ίδιο σε ίδια φάση στον Τζούρτζεβιτς, που μόλις είχε πάρει τη θέση του Ιρανού! Δεν ήθελε. Δεν ήθελε και τον Μιραλάς, που έψαξε με κάθε τρόπο το πρώτο του γκολ, αλλά δεν το βρήκε ούτε τώρα…

Το κλειδί: Το πέναλτι μόλις στο 6′ θα είχε σίγουρα αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Το μυστικό της νίκης πάντως ήταν ότι το γκολ ήρθε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό. Πριν προλάβει να αγχωθεί…

Το 10άρι: Οτζίτζα Οφόε. Μια εμφάνιση που θύμισε τον ποδοσφαιριστή στην αρχή της σεζόν. Δεν είναι μόνο το γκολ, είναι η συνολική παρουσία του, που αυτή τη φορά είχε και διάρκεια. Το χρειαζόταν ο ίδιος, το χρειάζεται και ο Ολυμπιακός.

Στον πάγκο: Ο Πανιώνιος με περίπου 30% κατοχή μπάλας, δεν είναι Πανιώνιος. Τουλάχιστον των τελευταίων ετών. Ήταν σαν να μην είχε πάει στο Καραϊσκάκη και αυτό, όχι κυρίως η ήττα, θα πρέπει να προβληματίσει τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Γιατί κόουτς: Μετά από δύο αγώνες ο Όσκαρ Γκαρθία επέστρεψε στον πάγκο και ο δικός του Ολυμπιακός έκανε σχεδόν 30 τελικές προσπάθειες. Τα λόγια είναι περιτά, που λένε…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδη
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης, Γεώργιος Παλαμίδας
Τέταρτος: Γεώργιος Γιαννουλάκης
Γκολ: 48′ Οφόε
Κίτρινες: Ανσαριφάρντ / Ουάσινγκτον, Μπραχίμι, Σταυρόπουλος
Κόκκινες:

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Χατζισαφί, Ζιλέ, Ταχτσίδης, Οφόε (85′ Μάρτινς), Μάριν (65′ Ανδρούτσος), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (74′ Τζούρτζεβιτς).
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Βλάχος, Ουάσινγκτον, Πινιώτης (70′ Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Μασούρας (56′ Μακρύλλος), Μπραχίμι (56′ Σπιριντόνοβιτς), Νίλσεν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ