ΟΦΗ : Επτά (!) οι ομάδες Σούπερ Λίγκας, αυτό το Σάββατο!

ΟΦΗ : Επτά (!) οι ομάδες Σούπερ Λίγκας, αυτό το Σάββατο!

Λάθος… στο μέτρημα, ότι οι ομάδες Σούπερ Λίγκα, που αγωνίστηκαν αυτό το Σάββατο, ήταν έξι. Δηλαδή από τα τρία ματς, που έσυραν τον χορό της 22ης αγωνιστικής.

* Ήταν… επτά! Με… τέσσερις οι νικήτριες, από τις οποίες  τρεις εκτός έδρας

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ… τον ΟΦΗ! Και τον τοποθετούμε «μεταφορικά» δίπλα σε Κέρκυρα, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, με το «κοπέλι» του Ηρακλείου να έχει σπάσει το εντός έδρας αήττητο της Σπάρτης. Να θριαμβεύει  με 3-0  κι ανεβαίνει στην 2η δεύτερη θέση  του βαθμολογικού πίνακα, αφού εκμεταλλεύθηκε  τη νέα «απονενοημένη» ήττα της Παναχαϊκής, στο «Κώστας Δαβουρλής», από τον  Αιγινιακό 1-0!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την κρητική ομάδα «Σουπερ Λιγκάτη» όχι μόνο μέσω των πιο πάνω αριθμητικών στοιχείων. Αλλά και σύμφωνα με την εικόνα, που παρουσίασε, κόντρα  στην Σπάρτη- για την οποία να υπενθυμίσουμε, ότι πρόσφατα με το 0-0 «εμβόλισε» στα πλευρά της  την καλοχτισμένη, από τη νοοτροπία του Κώστα Κατσουράνη, «βασίλισσα» της Πάτρας!

ΑΦΗΣΑΜΕ στην άκρη όλη την άλλη αγωνιστική επικαιρότητα του Σαββάτου, παρότι είχε την ΑΕΚ Κυπελλούχο Ελλάδος στο μπάσκετ, ύστερα από 17 χρόνια και στην 50ετή επέτειο του Ευρωπαϊκού 1968! . Είχε την  επικράτηση του Γιάννη Μαντζουράκη στη μονομαχία των δύο αειθαλών προπονητών, κόντρα στον Γιώργο Παράσχο, στο ντέρμπι των ουραγών  Κέρκυρας- Απόλλωνα 2-0. Είχε τη νέα σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Ατρόμητου, με 1-0 κατά του  Αστέρα. Είχε το 9ο ,από τα υπολειπόμενα τεστ τίτλου, για τον  ΠΑΟΚ- νικητή στο β΄ημίχρονο και μέσα στη Λαμία.

ΕΜΕΙΣ εκεί, κολλημένοι  στον αγώνα της  Σπάρτης. Γιατί είδαμε ένα από τα ωραιότερα γκολ της σεζόν, το πρώτο (19΄) , από  τον Μαχαίρα, με  μακρινό σουτ-μαχαιριά για τον έμπειρο τερματοφύλακα, Γιακουμή- προερχόμενο από τον ΠΑΟΚ. Ο σκόρερ να έχει χρησιμοποιηθεί απρόβλεπτα, από το Νίκο Παπαδόπουλο, για τον ιδιαίτερο λόγο, πως ο βασικός, Νάστος ειδοποιήθηκε, ότι η σύζυγος του θα έφερνε παιδί τους  στην ζωή και ζήτησε άδεια, για να φύγει. Με τη φανέλα 6 ο Νάστος, με την 66 ο Μαχαίρας, που αφιέρωσε  το σούπερ γκολ στον επίσης τυχερό , κατ΄ανάγκη απόντα, συνάδελφο του.

ΤΑ ΑΛΛΑ δύο γκολ (68΄, 82΄)… εννοείται από τον  Δημήτρη Μάνο. Από τον κορυφαίο σκόρερ  του πρωταθλήματος, με 13 «δίκτυα» στην συλλογή του. Αλλά προκειμένου για το σκοράρισμα του στην Σπάρτη, θα πρέπει  «να πάρει» κάθε γκολ και να το διαιρέσει σε ισομερή κομμάτια. Και να τα προσφέρει στους συμπαίκτες του Βουό-Κουτσιανικούλη (για το 2-0) και στους Βουό-Ντίνα (για το 3-0).

ΚΑΙ τα τρία γκολ ήταν επιπέδου Σούπερ Λίγκας. Με το ακόμη πιο εμφαντικό, ότι η  συνεργασία  ανάμεσα σε τρεις-τέσσερις παίκτες , έως ότου η μπάλα καταλήξει στα αντίπαλα δίκτυα, ήταν για σεμινάριο.  Επακόλουθο, κατά την γνώμη μας , της παρουσίας  των θαυμάσιων επιθετικών Κουτσιανικούλη- Μάνου- Βουό, στους οποίους προστέθηκε, από το 75΄, ο Ντίνας. Ο τελευταίος , από την  δεξιά πλευρά, πρόλαβε, στο διάστημα, που αγωνίστηκε, κι έδειξε τη τεχνική του, επίσης  το ομαδικό πνεύμα του , με μπαλιές- «πάρτε-βάλτε»  κυρίως, προς τον Μάνο.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ μνεία θα κάνουμε άλλη μια φορά στον  Βασίλη Κουτσιανικούλη, ότι είναι ο πιο ποιοτικός  παίκτης της ομάδας. Ακόμη και ηγέτη μπορούμε να τον αποκαλέσουμε, χωρίς να σημαίνει, πως αγνοούμε τον  «μίστερ γκολ», τον Δημήτρη Μάνο, που… «άνθρακα  συναντάνε τα πόδια του και θησαυρό τον κάνουν».  Ο «Κούτσι», που έξυπνα  χρησιμοποιείται πίσω από τον σέντερ  φορ – είχε και προσπάθεια στο «δοκάρι», κατά της Σπάρτης.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ, με την ευκαιρία, ότι  εκεί  που  παίζει , κατά το πλείστον, ο Κουτσιανικούλής, δεν συμφωνεί, για το ίδιο  ο κόουτς  Δημήτρης Σπανός,  προκειμένου για τον  Βαγγέλη  Πλατέλλα, στην επίθεση του Άρη. Δανειζόμαστε αυτή την άποψη, για το πού έπρεπε να έπαιζε ο καλύτερος «κίτρινος» επιθετικός , από τον παλαίμαχο αμυντικό άσο και άλλοτε προπονητή του Άρη, τον Γιάννη Μιχαλίτσιο.

ΤΟ ΣΧΗΜΑ οξύμωρο , που ισχύει για τον τωρινό ΟΦΗ, ότι με προπονητή τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει την σφραγίδα του «λάτρη της άμυνας», σημειώνει τα απαραίτητα γκολ  και με πρωταγωνιστές της ομάδας τους από την  επιθετική γραμμή. Ο Βορειοελλαδίτης τεχνικός  διαψεύδει  σχεδόν τη μια μετά την άλλη τις αγωνιστικές , αυτό, που του προσάπτουν- για φαν  του κατενάτσιο. Η απάντηση του, ότι   με τέσσερις ικανότατους επιθετικούς «κτυπάει την πύλη της Σούπερ Λίγκας». Με 90λεπτα, όπως στην Σπάρτη, η «πύλη» σίγουρα θα ανοίξει και  τον λεβέντη Κρητικό θα υποδεχτούν, με χειροκροτήματα, οι παλαιοί γνώριμοι του, «τα φιλαράκια τα παλιά».

Ο ΟΦΗ είναι ξανά  με DNA , για το οποίο έχουν αφιερώσει μυαλό, γνώσεις, χρόνο, μεράκι , υλικά  προηγούμενοι πολύ σημαντικοί Ομιλίτες, φυσικά με επικεφαλής τον αξέχαστο Ευγένιο Γκέραρντ. Αλλά  και  με δύο, ακόμη, που πάντοτε, όταν κάνουμε λόγο για  τον ΟΦΗ, τους σκεφτόμαστε, τους υπολογίζουμε. Το Νίκο Μαχλά και το Νίκο Νιόπλια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ