Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά την εκτός έδρας νίκη του επί της Λαμίας με 2-0. Ο Πέλκας άνοιξε το σκορ στο 56' και στο 61' ο Μαουρίτσιο έκανε το 2-0. Αυτή ήταν η δέκατη συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας την Λαμία με 2-0, με τον δικέφαλο του Βορρά να πετυχαίνει μια πολύ σημαντική νίκη για την εξέλιξη της «μάχης» του πρωταθλήματος. Μια νίκη που φέρνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, με τον ΠΑΟΚ να αυξάνει την πίεση στην δεύτερη της βαθμολογίας, ΑΕΚ η οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, την κατάκτηση δηλαδή των τριών βαθμών, στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας για πρωταγωνιστές τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και τον Δημήτρη Πέλκα.

Η συνεργασία των δύο στο 56’, έδωσε την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ανοίξουν το σκορ, με τον Ολλανδό να πασάρει εξαιρετικά και τον Έλληνα μέσο να σκοράρει με κεφαλιά. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όλα έγιναν πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους, καθώς η Λαμία δεν μπορούσε να αντιδράσει. Αυτή ήταν η δέκατη συνεχόμενη νίκη του δικέφαλου του Βορρά στο πρωτάθλημα, με τον Πέλκα να είναι ξανά ο ηγέτης του ΠΑΟΚ.

Η διπλή ζώνη άμυνας της Λαμίας

Η Λαμία έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, κάνοντας αυτό που γνωρίζει πολύ καλά. Έκλεισε τους διαδρόμους με διπλή ζώνη άμυνας, είχε καλό πρέσινγκ στην μπάλα και δεν έδωσε την δυνατότητα στον δικέφαλο να δημιουργήσει. Οι δύο στόπερ της Λαμίας έκαναν καλή δουλειά απέναντι στον Πρίγιοβιτς και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν δημιουργία στο παιχνίδι τους.

Ο ΠΑΟΚ είχε στο πρώτο ημίχρονο την μεγάλη ευκαιρία με τον Βαρέλα στο 23’ (απόκρουση του Παπαδόπουλου) αλλά σίγουρα η Λαμία είχε βρει τρόπο να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα.

Μπίσεσβαρ και Πέλκας «ξεκλείδωσαν» το ματς

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν πάντως διαφορετική στο δεύτερο μέρος καθώς οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να πετύχουν γκολ πριν φορτωθούν με άγχος. Μια εξαιρετική ασίστ του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στον Δημήτρη Πέλκα και η κεφαλιά του Έλληνα μέσου σε κενή εστία διαμόρφωσαν συνθήκες νίκες για τον ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν λοιπόν το σκορ στο 56’ και όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η Λαμία ήταν αναγκασμένη πλέον να αλλάξει τακτική από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει δίχτυα. Οφείλει πάντως να σταθεί κάποιος στην συνεργασία των δύο μέσων του ΠΑΟΚ, καθώς η φάση του πρώτου γκολ ήταν επί της ουσίας όλο το ματς για την ομάδα του Λουτσέσκου.

«Σφραγίδα» νίκης με Μαουρίτσιο

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η Λαμία ήταν αναγκασμένη να προχωρήσει σε αλλαγή πλάνου. Δεν υπήρχε πλέον νόημα για διπλή ζώνη άμυνας από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να προηγηθεί. Το πρόβλημα όμως για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν πως μόλις η Λαμία προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του.

Ο Μαουρίτσιο εκμεταλλεύτηκε το λάθος κόψιμο του Ασίγκμπα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-0. Ο Βραζιλιάνος μέσος έβαλε «σφραγίδα» νίκης για τον ΠΑΟΚ και κάπου εκεί τελείωσαν όλα σε ότι αφορά την έκβαση της αναμέτρησης.

Το «κλειδί»: Ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ, ότι κατάφερε να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Το γκολ του Πέλκα ήταν σε καθοριστικό σημείο και έβγαλε νοκ άουτ το αμυντικό πλάνο της Λαμίας.

Το10άρι: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έκανε καλό ματς και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Η πάσα του Ολλανδού στον Πέλκα, στην φάση του πρώτου γκολ, ήταν αν μη τι άλλο εξαιρετική, δείγμα των ικανοτήτων του Μπίσεσβαρ.

Στον πάγκο: Ο Μπούτνικ ήταν απογοητευτικός και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Η επιλογή του Τεννέ δεν δικαίωσε τον Έλληνα προπονητή.

Γιατί κόουτς: Ο προπονητής της Λαμίας είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο, να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να σκοράρει. Από τη στιγμή που η ομάδα του δέχθηκε γκολ, δεν έδειχνε να έχει δυνατότητα να αντιδράσει.

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Γκολ: 56’ Πέλκας, 61’ Μαουρίτσιο

Κίτρινες κάρτες: 66’ Όμο – 88’ Λημνιός.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο (67’ Μπεν Τζεμιά), Μπλάζιτς, Βάντερσον (75’Καραγιάννης), Μπούντνικ (61’ Άστσεριτς), Πίτι, Ακόστα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Πέλκας (78’ Μουλέν), Mπίσεσβαρ (72’ Λημνιός), Μακ (89’ Κουλούρης), Πρίγιοβιτς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ