Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟΚ για… τα μάτια του κόσμου!

Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟΚ για… τα μάτια του κόσμου!

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Γιώργος Λαϊνης, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν στα Γιάννινα.

Η… εξυγίανση στα καλύτερα της! Με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας εβδομάδας και αφού αρχικά κανείς δεν είδε τίποτα για όσα συνέβησαν στα Γιάννενα στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Γιώργος Λαϊνης αποφάσισε να ασκήσει δίωξη κατά του ΠΑΟΚ (όπως είχε αποκαλύψει to10.gr) με το άρθρο όμως που μπορεί να οδηγήσει απλά σε πρόστιμο!

Και αυτό καθώς το άρθρο 15 παρ. 4α δεν περιλαμβάνει βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας! Προφανώς μετά την αστυνομία και τον αθλητικό δικαστή, ούτε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είδε όλα όσα είδε όλη η Ελλάδα με τα επεισόδια στο γήπεδο των Ζωσιμάδων και το σπάσιμο της Θύρας με το «ντου» των οπαδών του ΠΑΟΚ ώστε να μπουν κατά εκατοντάδες στις εξέδρες! Οι ζημιές που ο ίδιος ο Χριστοβασίλης παραδέχθηκε πως έχει υποστεί το γήπεδο απο την «επιδρομή» των οπαδών του ΠΑΟΚ που μάλιστα δεν επέτρεψαν την παρουσία οπαδών του ΠΑΟ στο αμέσως επόμενο εντός έδρας ματς του ΠΑΣ προφανώς δεν αποτελούν φθορές ιδιοκτησίας… Ακόμη και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Χριστοβασίλης δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει τις ζημιές που έκαναν οι οπαδοί του στο γήπεδο δεν αποτελεί μια ακόμη απόδειξη για όσα συνέβησαν στο περίφημο πλέον αγώνα.

Συγκεκριμένα το άρθρο με το οποίο καλείται σε δίωξη ο ΠΑΟΚ αναφέρει: «Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές: α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας».

Η σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ ανέφερε: «Σας ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Γεώργιος Λαΐνης ​,​ άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται ​και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 15 παρ. 4α, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Βέβαια, σε αντίθεση με την ΕΠΟ της εξυγίανσης, ο υπόλοιπος πλανήτης μπορεί να δει στα σχετικά βίντεο τους φίλους του ΠΑΟΚ να μπαίνουν… ειρηνικά στο γήπεδο των Ζωσιμάδων καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι πόρτες ανοίγουν… μόνες τους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ