Παναθηναϊκός : «Σανίδα σωτηρίας» οι 120 δόσεις

Παναθηναϊκός : «Σανίδα σωτηρίας» οι 120 δόσεις

Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπαγωγή των ΠΑΕ στον νόμο εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών μέσω 120 δόσεων, διάταξη που μπορεί να ωφελήσει τον Παναθηναϊκό.

Ο νόμος 4496/2017 περί εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών έχει ψηφιστεί από την Βουλή προς διευκόλυνση των ιδιωτών και επιχειρήσεων με οφειλές προς δημόσιο και πιστωτικά ιδρύματα άνω των 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με αυτή, δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής με μακροχρόνιες εξωδικαστικές ρυθμίσεις και πιο συγκεκριμένα με 120 δόσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Live Sport, στην κυβέρνηση, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Χουλιαράκης και η Γενική Γαμματεία Δημοσίων Εσόδων έχουν δρομολογήσει την ένταξη των ομάδων στον νόμο αυτό και πλέον για την οριστική επικύρωση απομένει η έγκριση της Τρόικας μέσα στον επόμενο μήνα.

Η ψήφιση αυτής της ρύθμισης μπορεί να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για πολλές ομάδες αλλά και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα μπορεί να διακανονίσει τις οφειλές του προς το κράτος. Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που είχαν δημοσιοποιήσει οι πράσινοι, στις 12 Οκτωβρίου διαπιστώθηκαν οφειλές 13,5 εκατομμυρίων προς φορολογικές αρχές, συν 11,9 εκατομμύρια ευρώ σε «ανακυκλώμενα» δάνεια.

Δηλαδή, συνολικά 25.4 εκατομμύρια ευρώ από τα 46.6 που είναι τα συνολικά χρέη του τριφυλλιού (ποσοστό 54.6%) μπορεί να διακανονιστούν σε βάθος δεκαετίας στη ρύθμιση αυτή. Μάλιστα, ενδέχεται να ενταχθούν και οι οφειλές προς προς προμηθευτές και άλλους πιστωτές(εταιρείες, ΟΑΚΑ) ύψους 7.1 εκατομμυρίων ευρώ.

Με αυτή την διευκόλυνση, ταυτόχρονα θα «ξεπαγώσει» και η δέσμευση του ποσού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα (3.5 εκατ.) που λαμβάνει η Τράπεζα Πειραιώς για αποπληρωμή δανείου. Φυσικά, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στην ρύθμιση αυτή δεν γίνεται να συμπεριληφθούν οφειλές προς ποδοσφαιριστές και ομάδες, καθώς οι UEFA και FIFA απαγόρευσαν τον Δεκέμβριο στην ΕΠΟ αυτή την συμφωνία.

Εν πάσει περιπτώσει, ο Παναθηναϊκός μπορεί άμεσα να ξεμπερδέψει από ένα σημαντικό πρόβλημα, έχοντας διαπραγματευτικό ατού και απέναντι στα φυσικά πρόσωπα-οφειλέτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ