Παιχνίδια εξουσίας στο «πτώμα» του Παναθηναϊκού

Παιχνίδια εξουσίας στο «πτώμα» του Παναθηναϊκού

Το έντονο παρασκηνιακό παιχνίδι του τελευταίο διμήνου, οι κόντρες εντός ΠΑΕ, οι νικητές και οι χαμένοι. To10.gr αναλύει τα παιχνίδια εξουσίας, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός βυθίζεται.

Θα περίμενε κανείς πως σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όσο ο Παναθηναϊκός θα υπήρχε μια κοινή γραμμή, ένας κοινός στόχος στις δύσκολες ώρες που περνάει, ώστε να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο και να προσπαθήσει να σταθεί στα πόδια της σε κάθε επίπεδο. Οικονομικό, διοικητικό, αγωνιστικό.

Ένα μοντέλο σε στυλ… «η ισχύς εν τη ενώσει». Ωστόσο εκείνο το χιλιοειπωμένο, που μοιάζει πλέον με… ανέκδοτο, «ενιαίος και αδιαίρετος» είναι πολύ μακρινό. Ακόμα και εντός των τειχών της ΠΑΕ, όπου όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν πολύ ισχυρά παιχνίδια εξουσίας.

Παιχνίδια με κινήσεις στο παρασκήνιο, με κουβέντες πίσω από κλειστές πόρτες, με διαφορετικά μέτωπα, με νικητές και ηττημένους. Που έφεραν εκτός ΠΑΕ τον Αγησίλαο Τουμαζάτο, την πάλαι ποτέ ισχυρή Αθηνά Μπαλωμένου και φυσικά τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο.

Ο τελευταίος μπήκε στο στόχαστρο από την ιστορία με τον Κουτρουμπή και έπειτα. Και μπήκε στο στόχαστρο της «ομάδας Παναγόπουλου». Εκείνες τις μέρες επί της ουσίας έγινε «μαύρο πρόβατο» και ο Αγησίλαος Τουμαζάτος. Ένας άνθρωπος που μέχρι πρότινος ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιάννη Αλαφούζου, με γνώση όλων των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ και με υποθέσεις που έχρηζαν λεπτών χειρισμών.

Ο Τουμαζάτος, σε εκείνο το επεισοδιακό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ στις 20 Δεκεμβρίου, είχε πάρει ανοιχτά το μέρος του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου στην έντονη διαφωνία που υπήρξε με τον Βασίλη Κωνσταντίνου και άλλα μέλη του ΔΣ. Τότε που ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Διαμαντόπουλο για τους χειρισμούς των υποθέσεων του Κουτρουμπή και του Χίλιεμαρκ, με τον πρώην τεχνικό διευθυντή να απειλεί με αποχώρηση από την ομάδα και τον Τουμαζάτο να συμπλέει τόσο μαζί του, όσο φυσικά και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Το ίδιο συνέβη και όταν ανακοινώθηκε από τον Κωνσταντίνου σε Ουζουνίδη και Διαμαντόπουλο το σχέδιο για βίαιη μείωση του μπάτζετ σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Και τότε ο Αγησίλας Τουμαζάτος έβλεπε πως όσα ζητούσε η διοίκηση ήταν ανέφικτο να γίνουν. Λίγες μέρες αργότερα, περνούσε την πόρτα της εξόδου, αφού οι πιέσεις προς τον Αλαφούζο ήταν πολλές.

Με ατάκες του στυλ «ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο Τουμαζάτος, του προπονητή ή του μεγαλομετόχου», άνθρωποι στο κοντινό περιβάλλον του Αλαφούζου επί της ουσίας ώθησαν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να δείξει την έξοδο στον πρώην γενικό διευθυντή. Ξεκάθαρος νικητής από τη συγκεκριμένη υπόθεση; Ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο οποίος φέρεται να έχει επανέλθει για τα καλά στο προσκήνιο.

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Τουμαζάτου ήρθε η παραίτηση της Αθηνάς Μπαλωμένου, η παρουσία της οποίας επί Αλαφούζου ήταν πολύ έντονη εντός των τειχών της ΠΑΕ και ξεπερνούσε τα καθήκοντα που της αναλογούσαν (είχατε ενημερωθεί σχετικά σε πρόσφατο θέμα από to10.gr).

Η Μπαλωμένου ένιωσε περισσότερο ανασφαλής από ποτέ άλλοτε, έβλεπε πως το κλίμα δεν τη σήκωνε περισσότερο και είδε και την κατάσταση να ξεφεύγει με την «επίσκεψη» των οπαδών, με αποτέλεσμα να φύγει. Δεν υπήρξε ποτέ έτοιμη να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους «παιχνίδια εξουσίας» σαν αυτά που υπήρξαν το τελευταίο δίμηνο εντός ΠΑΕ.

Έτσι κι αλλιώς είχε αποσυρθεί το τελευταίο διάστημα από το προσκήνιο, έδειχνε κουρασμένη με την κατάσταση που επικρατούσε, έβλεπε το όνομά της να φιγουράρει σε πανό της εξέδρας και το άκουγε σε υβριστικά συνθήματα. Όταν αντιλήφθηκε πως η κατάσταση και εντός ΠΑΕ έχει ξεφύγει, αποφάσισε να αποχωρήσει.

Πλέον ο Παναθηναϊκός κινείται σε νέο μοντέλο, με τον Βασίλη Κωνσταντίνου να έχει βγει ενισχυμένος απ’ όλες τις τελευταίες αλλαγές και κυρίως μετά την αποχώρηση Διαμαντόπουλου, αφού από τον Δεκέμβριο κι έπειτα η διαφορά φιλοσοφίας και σκέψης ήταν χαώδης. Ο Αλέξανδρος Σφυρής είναι ο άνθρωπος που θα κινεί τα νήματα στα οικονομικά, την ώρα που ο Χρήστος Παναγόπουλος μοιάζει με τον μεγάλο νικητή όλων των διεργασιών του τελευταίου διμήνου. Μένει να δούμε αν αυτά τα παιχνίδια εξουσίας θα στείλουν τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο χαμηλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ