ΑΕΚ… δεύρο έξω

ΑΕΚ… δεύρο έξω

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ την φετινή περίοδο, καθώς ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει πετύχει 14 γκολ σε τρεις διοργανώσεις.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με 14 γκολ, είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ. Δεν τού φαίνεται αφού στο πρωτάθλημα έχει πετύχει ένα γκολ λιγότερο από Αραούχο και Λιβάγια. Αλλά συνολικά, σε τρεις διοργανώσεις και μάλιστα με διαφορά είναι πρώτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λάζαρος σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη έχει σκοράρει 14 φορές. Ο Αραούχο 10 και ο Λιβάγια 9. Ο Έλληνας άσος μάλιστα, ζει την πιο παραγωγική σεζόν της ποδοσφαιρικής του ζωής. Ούτε με τον ΠΑΟΚ στα πρώτα του χρόνια, ούτε με τον Παναθηναϊκό πιο ώριμος αργότερα, ούτε στην Ιταλία σε Μπολόνια, Βερόνα και Σαμπντόρια δεν είχε ζήσει όσα ζει στην ΑΕΚ.

Ο Λάζαρος δεν είναι μόνο παραγωγικός, είναι και πολύ ουσιαστικός. Από αυτά τα 14 γκολ που έχει βάλει, 6 στο πρωτάθλημα, 5 στο Κύπελλο και 3 στην Ευρώπη, τα περισσότερα ήταν και καθοριστικά.

Σττο πρωτάθλημα έδωσαν βαθμούς. Στην Ευρώπη επίσης έδωσαν βαθμούς στον όμιλο, προκειμένου να έρθει η πρόκριση. Και στο Κύπελλο έδωσαν την πιο σημαντική στιγμή μέχρι στιγμής. Την πρόκριση επί του Ολυμπιακού.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι κάποια από τα κρίσιμα γκολ που έχει σημειώσει είναι σε αγώνες που έχει έρθει από τον πάγκο, όπως συνέβη τώρα κόντρα στον Αστέρα. Το ίδιο είχε κάνει και στην εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας. Επίσης, συνέβη στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ως αλλαγή σκόραρε ο Λάζαρος.

Αναλυτικά τα 14 γκολ του Χριστοδουλόπουλου στις τρεις διοργανώσεις:

Πρωτάθλημα: 6 γκολ – 9 βαθμοί

Λαμία – ΑΕΚ 0-1 (είχε δώσει τη νίκη)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-2 (δύο γκολ από 0-2 σε 2-2)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-4 (είχε κάνει το 0-2)

ΑΕΚ – Λαμία 2-0 (είχε κάνει το 1-0)

ΑΕΚ – Αστέρας 1-0 (έδωσε τη νίκη)

Κύπελλο: 5 γκολ – μία πρόκριση επί του Ολυμπιακού

ΑΕΚ – Λαμία 2-0 (είχε ανοίξει το σκορ)

Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 0-7 (είχε κάνει το 0-2 και το 0-5)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-4 (είχε ανοίξει το σκορ)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1 (είχε κάνει το 1-0)

 

Ευρώπη: 3 γκολ – τέσσερις βαθμοί στον όμιλο

ΑΕΚ – Μπριζ 3-0 (είχε ανοίξει το σκορ)

Ριέκα – ΑΕΚ 1-2 (πέτυχε το γκολ της νίκης)

ΑΕΚ – Ριέκα 2-2 (ισοφάρισε στο 55′)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ