Λουτσέσκου : «Οι νίκες έχουν φέρει αυτοπεποίθηση»

Λουτσέσκου : «Οι νίκες έχουν φέρει αυτοπεποίθηση»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε πως οι συνεχόμενες νίκες του ΠΑΟΚ έχουν φέρει αυτοπεποίθηση στην ομάδα, με τον Ρουμάνο τεχνικό να εκθειάζει τους παίκτες του.

Οι εννέα συνεχόμενες νίκες που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ έχουν δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα, σύμφωνα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του μετά την επικράτηση τους με 3-0 κόντρα στη Λάρισα.

Παράλληλα, ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως άπαντες στον Δικέφαλο του Βορρά έχουν στρέψει την προσοχή τους στο παιχνίδι κόντρα στη Λαμία και δεν ασχολούνται ακόμη με τα παιχνίδια του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν υπάρχει κάτι που δεν πήγε καλά σήμερα: «Θα έπρεπε να βάλουμε περισσότερα γκολ, γιατί είχαμε ευκαιρίες και χάσαμε πολλές. Αλλά από την άλλη, πρέπει να συγχαρούμε τους παίκτες για τον τρόπο που έπαιξαν και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Και πάνω από όλα πρέπει να κρατήσουμε τη συγκέντρωση, την επιθετικότητα και την αυτοπεποίθηση που έχουμε. Όπως έχω ξαναπεί, από αύριο κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία».

Για την κλήρωση του Κυπέλλου: «Είναι δύσκολο να μιλήσω για ένα παιχνίδι που θα είναι σε 2 εβδομάδες. Ας εστιάσουμε στο παιχνίδι με τη Λαμία προς το παρόν. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, κάθε παιχνίδι είναι τελικός κι έτσι πρέπει να τα βλέπουμε. Όταν έρθει η ώρα, θα αντιμετωπίσουμε και τον Πανιώνιο και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, αυτή είναι η δουλειά μας κι αυτός είναι ο στόχος μας. Κάποιος με είχε ρωτήσει για την κλήρωση κι αν ήθελα την, αυτή είναι όμως η κλήρωση, θα πρέπει να τη σεβαστούμε και να είμαστε σοβαροί. Και πάλι όμως, δεν με ενδιαφέρει».

Για τη συνεργασία Βιεϊρίνια-Μπίσεσβαρ: «Πιστεύω ότι κάθε παίκτης που κλήθηκε να μπει στο παιχνίδι είτε από την αρχή, είτε ως αλλαγή έδωσε τα πάντα. Ο Μακ, ο Τζάλμα έχουν πάει πολύ καλά. Ο Μπίσεσβαρ έχει μεγάλη ποιότητα, δεν μπορείς να μην αγαπήσεις τον τρόπο, με τον οποίο προσεγγίζει το παιχνίδι. Στην ίδια θέση έχει παίξει και ο Πέλκας, θυμάμαι το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στην έδρα μας. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε αυτή την αποφασιστικότητα και τη θέληση να μπούμε και να δώσουμε τα πάντα, χωρίς να έχει σημασία αν θα είναι η αρχή ή η διάρκεια του αγώνα. Η ομάδα έχει πολύ καλή ισορροπία με τον Αντρέ εκεί και δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι. Έπαιξε φανταστικά κι έχει κάνει κι άλλα καλά παιχνίδια. Υπάρχει χημεία στους παίκτες και δεν είναι σωστό να αλλάξουμε κάτι. Έρχεται απ΄πίσω, έχοντας πλήρη εικόνα αλλάζει εύκολα το παιχνίδι στην άλλη πλευρά. Είμαστε καλά και δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε κάτι».

Για το επίπεδο της ομάδας του: «Είναι δύσκολο αυτό που με ρωτάτε, γιατί το ποδόσφαιρο σημαίνει δυναμική. Είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο έχεις έναν αντίπαλο, κρίνεται από τα στοιχεία του αντιπάλου. Για την ομάδα μου, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε μία φιλοσοφία και να κρατάμε κάποιες ιδέες για το παιχνίδι. Συνοχή, επιθετικότητα κι όταν το κάνουμε αυτό, να επιτεθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Αυτό σημαίνει ισορροπία, ο κάθε παίκτης που θα μπει στο γήπεδο να σέβεται αυτά που έχουμε πει. Η αντίδραση των παικτών όταν χάνουμε την μπάλα, όταν θα κάνουμε την σωστή επιλογή όταν θα χάσουμε την μπάλα, για μένα αυτό είναι ισορροπία, όπως επίσης να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι και να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη».

Για την νοοτροπία της ομάδας: «Είναι φυσιολογικό όταν δουλεύουν σωστά οι παίκτες, να νιώθουν καλά στο γήπεδο. Έχοντας και τις νίκες, παίρνεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Πρώτα είναι η δουλειά και μετά είναι τα αποτελέσματα».

Για το αν πιστεύει ότι θα φωνάξει ο κόσμος και το δικό του όνομα: «Δεν άκουσα τις φωνές για τους παίκτες, αλλά άκουσα τον κόσμο να φωνάζει για την ομάδα. Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες, ο κόσμος πρέπει να είναι χαρούμενος για την απόδοση τους κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για τον Μουλέν: «Το σημαντικό για κάθε παίκτη είναι να καταλάβει ότι δεν είναι εδώ για μία μέρα, έχει μία προοπτική να μείνει εδώ. Θα προσαρμοστεί, θα καταλάβει περισσότερο τα πράγματα και τότε θα μπει. Πάρτε σαν παράδειγμα τον Σάκχοφ και τον Κάνιας. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας ήταν εκτός και τώρα είναι μέσα στα ματς. Ο Αζεβέδο είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία, αλλά έχουμε την ισορροπία αυτή και όποιος παίκτης κληθεί να μπει στο γήπεδο θα πρέπει να είναι έτοιμος. Όποιος παίκτης μπήκε, έδωσε το καλύτερο. Ο Μακ μπήκε κι έπαιξε στο δεξί άκρο, που δεν είναι η φυσική του θέση και τα πήγε πολύ καλά. Ο Μπίσεσβαρ πιθανόν να είναι λίγο λυπημένος, γιατί δεν παίζει βασικός σε πολλά παιχνίδια, αλλά ξέρει ότι τον αγαπώ πολύ σαν παίκτη και ότι είναι πολύ χρήσιμος για εμάς. Και θα πρέπει να συνεχίσουμε με το 100% της συγκέντρωσης, γιατί αυτό θα κάνει στο τέλος τη διαφορά από μία ομάδα που θα είναι νικήτρια και μία ομάδα που δεν θα πάρει τίποτα στο τέλος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ