ΠΑΟΚ – Λάρισα 3-0

ΠΑΟΚ – Λάρισα 3-0

Ο ΠΑΟΚ, με γκολ των Σάκχοφ, Βαρέλα και Πρίγιοβιτς νίκησε με 3-0 την ΑΕΛ και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στο +2 από την ΑΕΚ εννέα αγωνιστικές πριν το τέλος. Σε ένα ματς που χάρισε την πιο τρυφερή και συγκινητική σκηνή της σεζόν!

Η νίκη επί της ΑΕΛ δεν ήταν δα και η νίκη του πρωταθλήματος. Ούτε καν της αγωνιστικής. Έφερε, όμως, τη στιγμή της χρονιάς. Με τον Βαρέλα να σκοράρει για το 2-0 και με κλάματα στα μάτια να αγκαλιάζει τον γιο του που ήταν ball boy ίσω από την εστία και αγωνίζεται στις ακαδημίες του Δικεφάλου. Το παιδί επίσης με δάκρυα στα μάτια, περήφανο για αυτό το γκολ του πατέρα του.

Από τον πατέρα στον γιο, αυτό που ψάχνει, δηλαδή, ο Δικέφαλος, κυνηγώντας ένα πρωτάθλημα που έχει 33 χρόνια να κατακτήσει. Όσα περίπου χρόνια χωρίζουν έναν πατέρα με έναν γιο.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε πολύ μεγάλη ανάλυση και κριτική. Άνοιξε από το 12′, ΑΕΛ δεν υπήρξε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι ήθελε και έφτασε σε μια ακόμη εντός έδρας νίκη, διατηρώντας το απόλυτο.

Στο κρίσιμο ξεκίνημα του αγώνα, στα πρώτα δηλαδή λεπτά, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική κατάσταση τον Βιεϊρίνια. Τρεις ενέργειες πολύ ενδεικτικές. Στο 8′ καλό σουτ που έδιωξε ο Μπόζοβιτς, στο 16′ ακόμη ένα σουτ, που άφησε ακίνητο τον τερματοφύλακα, αλλά πέρασε άουτ. Και ενδιάμεσα, από εκτελεστής, δημιουργός. Έκανε ό,τι ήθελε από αριστέρα, σέντρα για το κεφάλι του Πρίγιοβιτς και από εκεί στον Σάκχοφ, που ήταν μεν ένα κλικ μπροστά, θα μπορούσε να υποδειχθεί σε αντικανονική θέση, αλλά δεν είναι και για να μένεις πολύ σε τόσο οριακή φάση. Αυτή συνεχίστηκε και ο Σάκχοφ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Σε τέτοια ματς το πρώτο γκολ είναι σαν… τέλος. Κι έτσι ήταν. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απειλεί με Κάμπος άουτ, Μπίσεσβαρ μπλόκαρε, πάλι Μπίσεσβαρ που στο 37′ έκανε τα πάντα, πλάσαρε από πλάγια θέση και ο Μπόζοβιτς τού στέρησε το πρώτο φετινό γκολ. Στο 40′, όμως, ήταν για να ζήσουμε τη σκηνή ίσως και ολόκληρου του πρωταθλήματος.

Ο Πέλκας το κόρνερ, ο Βαρέλα την κεφαλιά – ψαράκι και ένα 2-0 που θα υπάρχει στη μνήμη για πολύ καιρό. Όχι βέβαια για τη σημασία του, αλλά για τον πανηγυρισμό που περιγράψαμε. Το παιχνίδι είχε πια τελειώσει, με τον ΠΑΟΚ πάντως να μπαίνει δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, τον Πέλκα στο 48′ να δίνει ακόμη μία ασίστ και τον Πρίγιοβιτς να εκτελεί στο τετ α τετ για το 3-0.

Και η ΑΕΛ, μέχρι εκείνο το σημείο, το 50′ δηλαδή, είχε δύο κακά σουτ του Αγκάνοβιτς, ένα άστοχο και ένα στα χέρια του Πασχαλάκη. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός φυσιολογικά έπεσε. Στο 76′ ο Μπίσεσβαρ πήγε να χαρίσει ένα πολύ όμορφο γκολ, αλλά ούτε τώρα η μπάλα τού έκανε το χατήρι στο σκαφτό σουτ. Στο ίδιο λεπτό, το 76′, αστόχησε και ο Μακ. Στο 86′ αστόχησε και ο Μλαντένοβιτς για την ΑΕΛ, από πολύ καλή θέση. Αυτά, έτσι για ένα κερασάκι, που δεν μπήκε ποτέ.

Το κλειδί: Ασφαλώς το γρήγορο γκολ. Έστω με τον Σάκχοφ ένα κλικ εκτεθειμένο, αλλά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει η αμυντική λειτουργία της Λάρισας. Το 1-0 με τέτοια διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, είναι το καθοριστικό σημείο τέτοιων αγώνων.

Το 10άρι: Ο Πέλκας είχε δύο ασίστ. Ο Πρίγιοβιτς ένα γκολ και μία ασίστ. Αλλά κανένας από τους δύο δεν ήταν σε αυτό το ματς Βιεϊρίνια. Ειδικά στο δύσκολο και πιο σημαντικό κομμάτι του αγώνα, που ήταν το ξεκίνημα. Εκεί ο Πορτογάλος με τις ενέργειές του έκανε τη διαφορά. Το μισό πρώτο γκολ, είναι δικό του!

Στον πάγκο: Το κέντρο της άμυνας της ΑΕΛ. Από εκεί δέχτηκε και τα τρία γκολ. Το πρώτο με βόλεϊ, το δεύτερο με τον σκόρερ να έχει το περιθώριο για κεφαλιά ψαράκι από τη μικρή περιοχή και το τρίτο με κάθετη μπαλιά στην πλάτη. Αυτό το Ζίζιτς – Γκοΐκοβιτς θα πρέπει ο Ηλίας Φυντάνης να το ξανασκεφτεί.

Γιατί κόουτς: Ο Μακ μπήκε αργά, ο ο Βιεϊρίνια ήθελε κι άλλο, ο Μπίσεσβαρ ήταν πια για να παίξει, ο Λημνιός πάλι εκτός. Ο Λουτσέσκου ακόμη το χειρίζεται όλο αυτό. Αλλά τα δύσκολα και άρα ελκυστικά ματς, τώρα έρχονται…

ΠΑΟΚ – ΛΑΡΙΣΑ 3-0

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλο

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Χρήστος Μπαλτάς

Τέταρτος: Εμμανουήλ Σκούλας

Γκολ: 12′ Σάκχοφ, 40′ Βαρέλα, 48′ Πρίγιοβιτς

Κίτρινες: Φατιόν, Ντέλετιτς, Γκοΐκοβιτς

Κόκκινες: –

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (73′ Αζεβέδο), Μαουρίσιο, Σάκκχοφ, Πέλκας (78′ Κάνιας), Κάμπος (61′ Μακ), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς (46′ Μλαντένοβιτς), Γκόικοβιτς, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (82′ Χούμπτσεφ), Μασούρας, Ναζλίδης (65′ Περόνε)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ