Παναθηναϊκός : Πληθαίνουν οι πληροφορίες για ξένους επενδυτές που ασχολούνται με την ομάδα

Παναθηναϊκός : Πληθαίνουν οι πληροφορίες για ξένους επενδυτές που ασχολούνται με την ομάδα

Τα σενάρια για το μέλλον του Παναθηναϊκού, ο ξένος όμιλος και ο ρόλος των Ελλήνων μεσολαβητών. Γιατί βγάζουν σιγουριά για «νέο Παναθηναϊκό» τα στελέχη της ΠΑΕ. Οι φήμες για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εδώ και καιρό στο… σημείο μηδέν και το επόμενο εικοσαήμερο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο όχι μόνο για τα προβλήματα που του παρουσιάζονται σε εβδομαδιαία βάση και έχουν να κάνουν με τις δικαστικές μάχες με πρώην παίκτες, αλλά και για την UEFA που απειλεί να τον αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν δεν διακανονίσει τα χρέη του.

Ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανίζεται έτοιμος να βάλει κάποια χρήματα στην ΠΑΕ προκειμένου να δοθεί μία – προσωρινή – λύση, όμως δεν αλλάζει γνώμη για την επόμενη μέρα κι επιθυμεί να απεμπλακεί τελείως από τα τεκταινόμενα του τριφυλλιού, αφού πλέον το γυαλί έχει σπάσει εντελώς. Παράλληλα, ο Αλαφούζος προχωράει σε κινήσεις και επαφές προκειμένου να βρει την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να παραδώσει τον Παναθηναϊκό.

Τις τελευταίες μέρες οι πληροφορίες (και όχι οι φήμες) ολοένα και πληθαίνουν γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ξένος όμιλος ασχολείται πολύ σοβαρά πλέον με το «τριφύλλι», βρίσκεται σε διαδικασία έρευνας γύρω από τα οικονομικά του συλλόγου και για τις ανάγκες του και κάνουν σκέψεις εμπλοκής τους στην ομάδα.

Μάλιστα, υπάρχουν και Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι φέρονται να έχουν μεσολαβήσει και έχουν προχωρήσει σε συναντήσεις με παράγοντες και του ποδοσφαίρου, αλλά και της κυβέρνησης, προκειμένου να έχουν στα χέρια τους ένα συγκεκριμένο και ελκυστικό πρότζεκτ, στο οποίο φυσικά θα περιλαμβάνεται και νέο γήπεδο.

«Είμαστε κοντά σε λύση»

Η επίσκεψη του Βασίλη Κωνσταντίνου την Παρασκευή στο Κορωπί και η ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές «έκρυβε» πολλά. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμφανίστηκε για πρώτη φορά σίγουρος πως θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, την ίδια ώρα που στελέχη της ΠΑΕ τις τελευταίες μέρες λένε ότι «τους επόμενους μήνες θα δείτε έναν νέο Παναθηναϊκό. Είμαστε κοντά σε λύση».

Φυσικά, οι πληροφορίες που βγαίνουν έως τώρα προς τα έξω είναι ελάχιστες και πολύ συγκεκριμένες, αφού ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τα διάφορα σενάρια. Γι’ αυτό και δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό όσον αφορά τη χώρα προσέλευσης των υποψήφιων επενδυτών, παρά μόνο διάφορα σενάρια που ο καθένας μπορεί να κάνει, βάζοντας τη λογική και προκρίνοντας χώρες οι οποίες έχουν την οικονομική δυνατότητα μιας επένδυσης εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κρίσιμοι επόμενοι μήνες

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να πούμε πως βρίσκεται προ των πυλών. Είναι μια διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο, πλήρη έλεγχο, πολλές συζητήσεις και συναντήσεις και σίγουρα αρκετό… παρασκηνιακό παιχνίδι.

Όσοι μεσολαβούν προκειμένου ο Παναθηναϊκός να βγει από το αδιέξοδο λένε ότι οι μήνες μέχρι τον Ιούνιο είναι πολύ κρίσιμοι και αναμένεται να ξεκαθαρίσει έως τότε η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τα οικονομικά και να ξεκαθαρίσει και ο Γιάννης Αλαφούζος πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος να βάλει για να αναλάβει κάποια από τα χρέη που έχει δημιουργήσει.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συμπαίκτες από Ασία

Κρατήστε και κάτι τελευταίο: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ο μοναδικός «πράσινος» παράγοντας που βάζει ζεστό χρήμα στον σύλλογο χωρίς να παίρνει κάτι πίσω. Διότι όλοι γνωρίζουν ότι στο μπάσκετ, όσα χρήματα βάζεις, τόσα χρήματα χάνεις. Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό είναι αστείρευτη και δεν ενδιαφέρεται για το πόσα χρήματα θα βάλει, ακολουθώντας την πεπατημένη του πατέρα του, Παύλου και του θείου του, Θανάση, που μετέτρεψαν τον Παναθηναϊκό στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα.

Πριν από μερικούς μήνες ήταν ο μοναδικός που θέλησε να εμπλακεί στην ΠΑΕ και είχε κουβέντες με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ανεξάρτητα από εκείνο το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων, ο Γιαννακόπουλος παραμένει στην πρώτη γραμμή. Ενδιαφέρεται, ρωτάει, μαθαίνει, παρακολουθεί.

Ένα σενάριο των τελευταίων ημερών τον θέλει να έχει βρει ισχυρούς συμπαίκτες από την Ασία ώστε να εμπλακούν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο ίδιος να παραμείνει ο διοικητικός ηγέτης του μπασκετικού τμήματος, που δεν πρόκειται να το αφήσει. Αλλά μιλάμε μόνο για σενάριο. Ωστόσο, το όνομά του θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή και ο ίδιος δεν πρόκειται να παρατήσει τη «μάχη» για να δει και τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό να αποκτά και πάλι την αίγλη του παρελθόντος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ