Η γκάφα του Αραούχο και η «εφεύρεση» του Ευαγγέλου αδικούν την ΑΕΚ!

Η γκάφα του Αραούχο και η «εφεύρεση» του Ευαγγέλου αδικούν την ΑΕΚ!

Στο ποδόσφαιρο, συνηθίζουμε να λέμε πως όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Δυστυχώς για τον Αραούχο, η δική του απίθανη χαμένη ευκαιρία, δεν μπορεί να ενταχθεί σ΄αυτόν τον, ας τον πούμε, άγραφο κανόνα.

Η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Αστέρα, χάνοντας πολλές ευκαιρίες, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ακόμα περισσότερες και κατέληξε να πάρει μία αγχωτική νίκη και να δώσει παράλληλα στους αντιπάλους της δικαίωμα να την αμφισβητήσουν! Σ΄ αυτό βέβαια συνέβαλε και ο Σέρχιο Αραούχο

Ο εγωισμός του Αραούχο!
Στο ποδόσφαιρο, συνηθίζουμε να λέμε πως όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Δυστυχώς για τον ίδιο, η δική του απίθανη χαμένη ευκαιρία, δεν μπορεί να ενταχθεί σ΄αυτόν τον, ας τον πούμε, άγραφο… κανόνα. Όταν, πριν από χρόνια, ο 38χρονος πλέον, πρώην σέντερ φορ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης, Μάικλ Όουεν, είχε κληθεί να περιγράψει το προφίλ ενός ικανότατου επιθετικού, έλεγε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ένας καλός και ευγενικός άνθρωπος. Υπoβόσκει ένας υπέρμετρος εγωισμός, για τον οποίον κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος, αλλά σε συνδυασμό με την αλαζονεία, είναι απαραίτητο στοιχείο μιας επιτυχημένης καριέρας! Μπορείς να είσαι όπως θέλεις έξω από το γήπεδο, αλλά στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να μεταμορφώνεσαι! Τα καλά παιδιά δεν μπορούν να γίνουν σέντερ φορ».

Το πακέτο, όπως και να το δει κανείς, ο Αραούχο το έχει και καλά κάνει! Στην φάση του 13’ όμως έχω την αίσθηση πως υπερέβη τα εσκαμμένα και το έκανε σε βάρος της ομάδας του και του Μασούντ. Η ΑΕΚ και ο ίδιος φυσικά γνώριζε πολύ καλά πως είχε να αντιμετωπίσει μια δυσκολοκατάβλητη και φορμαρισμένη ομάδα κι ένα γρήγορο γκολ θα της έλυνε τα χέρια. Η σέντρα του Ιρανού, μετά και την κόντρα, έχει κατεύθυνση προς τα δίχτυα και ο Αργεντινός με την εξεζητημένη ψηλή προβολή που κάνει εκατοστά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, όχι μόνο προσπαθεί να πάρει τη δόξα από τον συμπαίκτη του, που ως «νέος» στα πρώτα του βήματα σε ένα καινούριο περιβάλλον την έχει απόλυτη ανάγκη, αλλά παράλληλα και είναι και το πιο σημαντικό, στερεί από τον Μανόλο Χιμένεθ την δυνατότητα να «χτυπήσει» τον αντίπαλο με το πιο μεγάλο όπλο που διαθέτει, την «κόντρα» επίθεση!

Το πυρηνικό όπλο της ΑΕΚ!
Καλύτερη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα από την ΑΕΚ στον συγκεκριμένο τομέα δεν υπάρχει! Είναι η πρώτη και με διαφορά από τον δεύτερο. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα με τον εγκεφαλικό Λιβάγια στην ενδεκάδα, ελλείψει καθαρού «δεκαριού», αλλά και χωρίς αυτόν οι δυνατότητες υπάρχουν και φαίνονται. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Αραούχο, η έκρηξη και ο μεγάλος διασκελισμός του Χριστοδουλόπουλου, η ταχύτητα του Μπακάκη και του Χουλτ, η απίστευτα γρήγορη μετάβαση του Λόπες από την άμυνα στην επίθεση, η πολύ γρήγορη σκέψη και η τεχνική κατάρτιση του Μασούντ, αλλά κυρίως η σίγουρη πρώτη μπάλα από τον Τσιγκρίνσκι στα χαφ, κάνουν την ΑΕΚ να φαίνεται πιο γρήγορη στο χορτάρι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα εντός συνόρων. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο 60’ άνοιξε τους χώρους στο γήπεδο και η Ένωση έφτανε όποτε ήθελε μπροστά από την αντίπαλη εστία δημιουργώντας μάλιστα πέντε καλές τελικές προσπάθειες στο τελευταίο τέταρτο του ματς!

Τα… ελληνικά πέναλτι!
Παρ΄ όλα αυτά, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, άφησαν το παιχνίδι ανοιχτό έως το τέλος και με αυτό ως δεδομένο, οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης είναι φυσιολογικό να «φωνάζουν» για την διαιτησία για ένα ακόμα πέναλτι , απ’ αυτά που κόντρα σε κάθε λογική του κανονισμού, στον οποίον έχουμε ανατρέξει πρόσφατα, «σφυρίζονται» πολύ συχνά στα ελληνικά γήπεδα και αναλύονται… κατά το δοκούν αμέσως μετά, δυστυχώς ακόμα και από δημοσιογράφους, αναλόγως τις συλλογικές προτιμήσεις του καθενός!

Ο Σελίν και να ήθελε, θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να προλάβει να αντιδράσει και να βάλει το χέρι του για να ανακόψει την πορεία της μπάλας, στην προβολή του Γκάλο από μισό μέτρο, και έτσι κι αλλιώς αυτή εξοστρακίζεται πρώτα στο σώμα του! Πρόθεση δεν στοιχειοθετείται σε καμία περίπτωση, άρα δεν υπάρχει καμία παράβαση! Απλά πράγματα, όχι όμως και για τον διαιτητή Ευαγγέλου, ο οποίος μάλιστα… «εξηγούσε» και στους φιλοξενούμενους για ποιον λόγο σφύριξε!!! Ο Θεός και η ψυχή του τι έλεγε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ