Πανιώνιος – Λαμία 1-0

Πανιώνιος – Λαμία 1-0

Με τον Λάμπρου να κερδίζει πέναλτι και να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 της Λαμίας στη Νέα Σμύρνη και έφθασε τους 31 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην 5η θέση.

Ο Λάμπρου, ο άνθρωπος που ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις για τον Πανιώνιο, ήταν εκείνος που καθόρισε το αποτέλεσμα. Κυνήγησε τη φάση στο 80′, πήρε το πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος και… χαίρεται. Όχι το γεια σου που λέμε, αλλά το χαίρεται, το κανονικό, χαίρεται μια ολόκληρη πόλη για το καμάρι της.

Όσο για την Λαμία, με 15 λεπτά ποδόσφαιρο και στη συνέχεια μόνο άμυνα, όλα αυτά ήταν φυσικό επακόλουθο. Η ομάδα της Φθιώτιδας υπήρξε επιθετικά για ένα 15λεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Τότε που απείλησε στο 47′ με τον Βασιλαντωνόπουλο και στο 54′ με τον Ακόστα.

Ο Πανιώνιος, χωρίς να κάνει πολλές φάσεις, είχε μεγαλύτερη διάρκεια. Ξεκίνησε το ματς με ευκαιρία, στο 2′ όταν το σουτ του Λάμπρου μπροστά στην κενή εστία σταμάτησε πάνω στον Βασιλαντωόπουλο, αλλά στη συνέχεια εγκλωβίστηκε. Απείλησε με Μασούρα, Γκιοατά, πάλι με Μασούρα στο 56′ πια, αλλά καθαρή φάση βρήκε πάλι με τον Λάμπρο στο 66′. Όταν ο Σαραμαντάς έκανε το σουτ, ο νεαρός πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Παπαδόπουλο, αλλά αστόχησε.

Αλλά ήταν μαμούνι, το πάλευε. Και κάπως έτσι πήρε και το πέναλτι που έδωσε τη νίκη. Με την Ξάνθη ισόπαλη και τον Αστέρα την Κυριακή να παίζει στην έδρα της ΑΕΚ, μοιάζει ο Πανιώνιος να δένει για αυτή την αγωνιστική την 5άδα.

Το κλειδί: Η Λαμία βρήκε τρόπο να δείξει ότι κάτι… σκαμπάζει από ποδόσφαιρο, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Έκανε δύο φάσεις, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, απείλησε. Αφού σε αυτό το διάστημα δεν βρήκε κάτι καλύτερο, η μαζική άμυνα κάποια στιγμή θα λάθευε. Και λάθεψε.

Το 10άρι: Ο Λάμπρου ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Πανιωνίου. Γι’ αυτό και ο Γρηγορίου δεν διανοήθηκε να τον πειράξει. Ο Γεσίλ τραυματίστηκε, ο Μασούρας και ο Σαντάνα έγιναν αλλαγή, εκείνος εκεί. Δικαιώθηκε με το πέναλτι που κέρδισε και το γκολ που σημείωσε. Πριν από αυτό, όμως, ο Λάμπρου ήταν στις δύο καλύτερες φάσεις του αγώνα.

Στον πάγκο: Το λάθος του Όμο στη φάση του γκολ, ήταν καθοριστικό. Η Λαμία το πλήρωσε με οδυνηρό τρόπο, από έναν παίκτη που γενικά δεν ήταν καλός στο παιχνίδι αυτό.

Γιατί κόουτς: Ο Σκίμπε πήγε στο γήπεδο και είδε αυτό το παιχνίδι. Και το ερώτημα είναι πια πραγματικό. Γιατί κόουτς;

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΛΑΜΙΑ 1-0
Γήπεδο: Νέα Σμύρνη
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Βασίλειος Νικολακάκης
Τέταρτος: Αριστείδης Βάτσιος
Γκολ: 80′ Λάμπρου (πεν.)
Κίτρινες: Γκιοατά, Λάμπρου, Μπανανά, Νίλσεν, Μακρύλλος / Κουκόλης, Αναστασιάδης
Κόκκινες: –

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαντάνα (69′ Μακρύλλος), Μασούρας (63′ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι, Λάμπρου, Γεσίλ (45′ Νίλσεν)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Όμο, Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Κουκόλης (32′ Κουτρομάνος, 82′ Αστέριτς), Ακόστα, Πίτι, Μπλάζιτς, Μπούντνικ (72′ Μπουλούλης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ