Ξάνθη – Κέρκυρα 1-1

Ξάνθη – Κέρκυρα 1-1

Η Ξάνθη ισοφάρισε την Κέρκυρα στο 94' με γκολ του Κάστρο και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Η Ξάνθη κατάφερε να γλιτώσει την εντός έδρας ήττα από την Κέρκυρα καθώς η ομάδα της Θράκης ισοφάρισε (1-1) τους νησιώτες, με γκολ του Κάστρο στο 94′. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από τη νίκη, που θα τους έδινε άλλον αέρα για την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά ο Κάστρο είχε διαφορετική άποψη.

Ο επιθετικός της ακριτικής ομάδας ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος, διαμορφώνοντας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (94′) το τελικό 1-1. Η Κέρκυρα είχε προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Επστάιντ στο 64′, ένα γκολ όμως που δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Γεωργίου (ο παίκτης που έκανε την σέντρα στον σκόρερ) ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι ευκαιρίες του Γέντρισεκ

Η Ξάνθη είχε καλύτερα πατήματα στο πρώτο ημίχρονο του ματς, χωρίς πάντως η απόδοση των γηπεδούχων να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν όμως εμφανές πως η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα έκανε και δύο καλές φάσεις με τον Γέντρισεκ, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Η Κέρκυρα από την άλλη πλευρά προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν στο πρώτο μέρος, έχοντας αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι της.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό του παιχνιδιού ήταν διαφορετικό, καθώς η Κέρκυρα ανέβασε την απόδοση της. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν διαδρόμους, χτύπησαν στην κόντρα και κατάφεραν να προκαλέσουν προβλήματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Το μεγάλο λάθος του βοηθού Κουντουρέλη

Η Κέρκυρα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Επστάιν στο 64′ αλλά το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς υπάρχει οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Γεωργίου που έκανε την σέντρα για τον Επστάιν ήταν σε θέση οφσάιντ, αλλά ο βοηθός Κουντουρέλης δεν σήκωσε τη σημαία του για να υποδείξει την παράβαση.

Γκολάρα Κάστρο στο φινάλε

Ενώ όλα έδειχναν ότι η Κέρκυρα θα κατακτούσε μια πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην σούπερ λίγκα, ο Ματίας Κάστρο μίλησε στο φινάλε. Ο επιθετικός της Ξάνθης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά στο 94′, ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το «κλειδί» Το γκολ που πέτυχε ο Κάστρο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν το γεγονός του ματς, καθώς σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το 10άρι: Ο Ματίας Κάστρο είναι ο MVP του αγώνα. Μπήκε σαν αλλαγή στο ματς στο 71’ κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, στην άμυνα της Κέρκυρας. Στο φινάλε πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ.

Στον πάγκο: Ο βοηθός Κουντουρέλης έχασε το οφσάιντ του Γεωργίου στην φάση του γκολ της Κέρκυρας. Ένα ακόμα μεγάλο λάθος από τον Κουντουρέλη, καθώς ο ίδιος βοηθός είχε λανθασμένα ακυρώσει γκολ του Πλατανιά στο ματς με τον ΠΑΟΚ, στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης.

Γιατί κόουτς: Ο τεχνικός της Κέρκυρας, Γιάννης Ματζουράκης έκανε αλλαγές για να δώσει ύψος στην άμυνα της ομάδας του, στα τελευταία λεπτά του ματς, αλλά το ερώτημα είναι πως οι στόπερ της Κέρκυρας δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον Κάστρο.

ΞΑΝΘΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ 1-1

Διαιτητής: Γ. Τζοβάρας.

Γκολ: 94’ Κάστρο – 64’ Επστάιν

Κίτρινες κάρτες: 25’ Μελιόπουλος, 35’ Μπαξεβανίδης, 61’ Ντουρίτσκοβιτς – 55’ Μπαλάφας, 70’ Επστάιν, 85’ Σιόντης, 86’ Αντέτζο.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Μεχία, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς (71’ Κάστρο), Μελιόπουλος, Κασάδο, Μπρίτο (54’ Φασίδης), Κίκε (63’ Τριάδης), Ντε Λούκας, Γέντρισεκ.

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου (73’ Αρτυματάς), Γρομητσάρης, Μπαλάφας, Σπίνουλας, Σιόντης, Ρόλε (89’ Γκράσι), Επστάιν (85’ Μυτίδης), Παμλίδης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ