Παναγόπουλος – Τουμαζάτος – Μπαλωμένου: Η «Αγία Τριάδα» του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει πια…

Παναγόπουλος – Τουμαζάτος – Μπαλωμένου: Η «Αγία Τριάδα» του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει πια…

To10.gr ρίχνει φως στα πρόσωπα που «σημάδεψαν» την εποχή – Αλαφούζου και αποτελούσαν τους ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Η πρώην «σιδηρά κυρία» του Παναθηναϊκού, Αθηνά Μπαλωμένου, ο τεχνοκράτης Αγησίλαος Τουμαζάτος και «νούμερο 2» της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος.

Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό προκειμένου να τον σώσει από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, ήταν λογικό πως θα έφερνε μαζί και τους δικούς του ανθρώπους. Άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης του, χωρίς απαραίτητα να έχουν κάποια… σχέση με το ποδόσφαιρο.

Όπως στις εταιρείες του, έτσι και στον Παναθηναϊκό, του Αλαφούζου του αρκούσε να υπάρχουν στο πλάι του άνθρωποι με τους οποίους θα μπορεί να συνεννοηθεί με τα μάτια ο ίδιος. Σε αυτό δεν μπορεί να τον αδικήσει κανείς, αφού ο καθένας θα έφερνε μαζί του εκείνους που εμπιστεύεται. Αρκεί, φυσικά, ο καθένας να έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο, που θα μπορεί και να τον υπηρετήσει.

Στον Παναθηναϊκό δεν υπήρξαν ποτέ επί Αλαφούζου διακριτοί ρόλοι. Και ήταν πολλές οι φορές που οι «άνθρωποι του προέδρου» είχαν εμπλοκή σε ζητήματα που δεν τους αφορούσαν.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο Αγησίλαος Τουμαζάτος και η Αθηνά Μπαλωμένοι αποτελούσαν την «Αγία Τριάδα» εντός Παναθηναϊκού. Την τριανδρία η οποία μπορούσε να παίρνει σημαντικές αποφάσεις για το οτιδήποτε χωρίς καν την έγκριση του Αλαφούζου. Ο μεγαλομέτοχος τους είχε τυφλή εμπιστοσύνη στα πάντα.

Η «σιδηρά κυρία» του Παναθηναϊκού

Η Αθηνά Μπαλωμένου ήταν η επικεφαλής του νομικού επιτελείου, ωστόσο δεν περιοριζόταν μονάχα στα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Υπήρχαν, μάλιστα, φορές που η «σιδηρά κυρία» του Παναθηναϊκού, όπως την αποκαλούσαν, η οποία ελάχιστη σχέση είχε με το ποδόσφαιρο, έπαιρνε θέση περί αγωνιστικών ζητημάτων. Αξέχαστη θα μείνει σε όλους η εικόνα της σε ξενοδοχείο στο Βίγκο, λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για το ματς με τη Θέλτα, που κάλεσε τα υπόλοιπα στελέχη γύρω της για να κάνουν «ζντο» και λίγη ώρα αργότερα περίμενε έξω από τα αποδυτήρια και έκανε «χάι φάιβ» με όλους τους ποδοσφαιριστές που κατέβηκαν από το πούλμαν!

Οι φήμες την ήθελαν να παίρνει μέρος ακόμα και σε διαπραγματεύσεις για μεταγραφές και για αποχωρήσεις και εντός ΠΑΕ έδινε την εντύπωση της «άτρωτης». Την ίδια ώρα, πάντως, το νομικό τμήμα με επικεφαλής την ίδια δεν τα πήγαινε και περίφημα. Και είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός είχε δεχτεί αρκετές ήττες σε νομικό επίπεδο, που έφταναν από τιμωρία έδρας και βαριά πρόστιμα, έως και αφαιρέσεις βαθμών.

Πρόσφατα έφτασαν έξω από το μαγαζί της στο Κολωνάκι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι πέταξαν φέιγ βολάν, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν. Λίγες μέρες αργότερα, η Αθηνά Μπαλωμένοι υπέβαλλε την παραίτησή της από τον σύλλογο και αποχώρησε.

Ο άνθρωπος που «πλήρωσε» το μάρμαρο για το μπάτζετ

Ο Αγησίλαος Τουμαζάτος ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το καλοκαίρι του 2013. Όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε τον άνθρωπο που γνώριζε τα πάντα γύρω από τα οικονομικά του συλλόγου.

Ήταν πολύ κοντά στον Γιάννη Αλαφούζο και ο άνθρωπος που είχε πολύ στενή και σχεδόν καθημερινή επαφή μαζί του ακόμα και μετά τη δήλωση παραίτησης του μεγαλομετόχου στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ένας από τους λίγους που ποτέ δεν ζήτησαν να έχουν λόγο για τα ποδοσφαιρικά και ήταν συγκεντρωμένος μόνο σε όσα όριζαν οι αρμοδιότητές τους, πολλές φορές έπαιξε και ρόλο συμβούλου προς τον Αλαφούζο για την οικονομική πολιτική, χωρίς απαραίτητα ο τελευταίος να τον ακούει. Αν το έκανε, ίσως ο σύλλογος να μην έφτανε να χρωστάει παντού.

Απομακρύνθηκε από τον Παναθηναϊκό την περασμένη εβδομάδα και επί της ουσίας ήταν εκείνος που… πλήρωσε το μάρμαρο για το γεγονός πως το μπάτζετ δεν έπεσε στα επίπεδα που ήθελε ο Αλαφούζος. Ο Τουμαζάτος ήταν υπέρ της άποψης των Ουζουνίδη και Διαμαντόπουλου, που έλεγε πως για να πέσει τόσο πολύ το μπάτζετ η ομάδα θα χρειαστεί να αποδυναμωθεί πλήρως. Φαίνεται πως το γεγονός ότι πήγε κόντρα στα «θέλω» του Αλαφούζου τον έκανε να το πληρώσει με την απομάκρυνσή του.

Χρήστος Παναγόπουλος, ο μόνος που απέμεινε (;)

Το «δεξί χέρι» του Γιάννη Αλαφούζου σε δύο διαφορετικές περιόδους. Μπορεί η σχέση του με το ποδόσφαιρο να μην ήταν ποτέ η καλύτερη δυνατή, αλλά η γνωριμία του με τον Αλαφούζο ήταν εκείνη που έπαιξε ρόλο ώστε να έχει λόγο για όλους και για όλα εντός ΠΑΕ.

Άνθρωπος των media, αφού έχει υπάρξει πρόεδρος στην ΕΡΤ και διευθυντής στον ΣΚΑΪ, βρέθηκε εν μία νυκτί να αποτελεί το «νούμερο 2» του Παναθηναϊκού, πίσω από τον Γιάννη Αλαφούζο, τη σεζόν 2012-2013. Η αποτυχία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα έφερε την αποχώρησή του έπειτα από απόφαση του ίδιου του Αλαφούζου, αλλά παρέμενε πολύ κοντά στον μεγαλομέτοχο, ο οποίος ήταν εκείνος που τον επανέφερε στον Παναθηναϊκό τον Δεκέμβριο του 2015.

Και η αλήθεια είναι πως ξάφνιασε άπαντες η απόφαση, μιας και η πρώτη θητεία του Παναγόπουλου μόνο επιτυχημένη δεν κρίθηκε. Και η δεύτερη είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Ο κόσμος τον είχε στο στόχαστρο, κατηγορώντας τον για ολυμπιακό παρελθόν και τον έβαλε ακόμα περισσότερο όταν υπήρξαν φήμες πριν λίγο καιρό πως ήταν από τους ανθρώπους που συναινούσαν για να πάνε παίκτες στον Ολυμπιακό. Εξ ου και η επίσκεψη οπαδών έξω από την εταιρία του προ ημερών.

Μετά τη δήλωση αποχώρησης του Αλαφούζου απομακρύνθηκε και ο ίδιος από τα φώτα της δημοσιότητας, όμως πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως ακόμα επηρεάζει καταστάσεις και συμπεριφέρεται σαν το «νούμερο 1» πλέον στην ΠΑΕ. Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίζεται πως δεν ασχολείται με το παραμικρό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ