Πλατανιάς – Απόλλων Σμύρνης 1-1

Πλατανιάς – Απόλλων Σμύρνης 1-1

Ο Τσόβιτς έκανε το μοιραίο λάθος στο 81' και ο Απόλλων Σμύρνης συνεχίζει να μένει στο ασανσέρ του τρόμου για την παραμονή. 1-1 με τον Πλατανιά με κερδισμένη την... Κέρκυρα.

Ο Απόλλων Σμύρνης κρατούσε τη νίκη στα Περιβόλια μέχρι το 81′, όμως προδόθηκε από τον σταθερότερο παίκτη του τη φετινή σεζόν, Ίβαν Τσόβιτς, που με τραγικό λάθος «χάρισε» το βαθμό της ισοπαλίας στον Πλατανιά (1-1).

Ο Κοντοές (67′) με το πρώτο γκολ στην επαγγελματική του καριέρα είχε δώσει προβάδισμα στην Ελαφρά Ταξιαρχία, ο Πετρόπουλος ισοφάρισε για τους Κρητικούς.

Το παιχνίδι είχε τη φυσιογνωμία ενός ντέρμπι σωτηρίας. Ένταση, δυνατές μονομαχίες και βέβαια, ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο πρώτο ημίχρονο η πρώτη πραγματική απειλή ήταν από τους γηπεδούχους, αλλά ο Ενσικουλού δεν κατάφερε από πλάγια θέση να νικήσει τον Τσόβιτς.

Δεν ήταν μια φάση σύμφωνη με τη ροή του αγώνα. Διότι ο Απόλλων του Γιώργου Παράσχου ήταν καλύτερος. Μάλιστα, στο 23′ είχε και δοκάρι με τον Κοντοέ. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ακόμη χειρότερο. Αλλά τουλάχιστον έδωσε περισσότερα πράγματα.

Οι φιλοξενούμενοι στο 68′ άνοιξαν το σκορ, με τον Κοντοέ να βρίσκεται και πάλι στη φάση, να παίρνει το ριμπάουντ από την απόκρουση του Κλιάιτς στο σουτ του Τσουκαλά και από κοντά να σκοράρει. Για τον Απόλλωνα η διαχείριση του 0-1 φαινόταν εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, στο 81′ ο Τσόβιτς έκανε μιραίο λάθος, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Πετρόπουλος από κοντά ισοφάρισε.

Ο ενθουσιασμός του Πλατανιά για ένα δεύτερο γκολ, δεν έφερε καν απειλή. Έφερε, όμως, κενό στην άμυνα, αλλά ο Κλιάιτς στο 90′ σταμάτησε το σουτ του Τσουκαλά, σε μια επέμβαση που ήταν καθοριστική για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της σωτηρίας η ομάδα της Κρήτης.

Το κλειδί: Αν στο 90′ ο Κλιάιτς δεν σταματούσε τον Τσουκαλά, ό,τι και να είχε γίνει στα προηγούμενα λεπτά, δεν θα είχε πια σημασία…

Το 10άρι: Ο Γιάννης Κοντοές βασικός εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του Απόλλωνα. Παράδοξο, αλλά πραγματικό. Με ένα δοκάρι και ένα γκολ, το πρώτο του στην Super League μετά από χρόνια και χρόνια.

Στον πάγκο: Ο Τσόβιτς έχει δείξει την αξία του. Το λάθος που κάνει, όμως, στο γκολ της ισοφάρισης ήταν καθοριστικό και παιδαριώδης, στερώντας από την ομάδα του μια πολύτιμη νίκη.

Γιατί κόουτς: Θα ήταν τραγική ειρωνία ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Πλατανιά – θαύμα, να τον καταδικάσει ως αντίπαλός του πλέον. Ο Γιώργος Παράσχος επέστρεψε στα Περιβόλια, πλησίασε τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-1
Γήπεδο: Περιβόλια
Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Μιχαήλ Δημόπουλος
Τέταρτος: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Γκολ: 81′ Πετρόπουλος / 68′ Κοντοές
Κίτρινες: Μαλσά, Ενσικουλού / Παπάζογλου, Μπαρτολίνι, Κοντοές
Κόκκινες:

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Κοροβέσης, Νίλι (71′ Κασάλιτσα), Αγγελόπουλος (84′ Ντουαλά), Δημούτσος, Μαλσά (57′ Πλιάτσικας), Ουντότζι, Ενσικουλού, Πετρόπουλος

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές, Ναδάλες (90’+3′ Χουάρες), Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Αλμπάνης (73′ Μενδρινός), Κονέ, Στάθης, Ελμπάζ (46′ Ντεβέσα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ