«Πελκίνιο», εσύ σούπερ σταρ!

«Πελκίνιο», εσύ σούπερ σταρ!

Ο Δημήτρης Πέλκας διάγει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και οδηγεί τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια. Η σύγκριση με τον Φορτούνη και ο... Σκίμπε.

Το παρατσούκλι που έχουν «κολλήσει» στον Δημήτρη Πέλκα μεσοεπιθετικό οι συμπαίκτες του στον είναι «Πελκίνιο». Βαφτίζοντας τον Βραζιλιάνο λόγω, των φαντεζί ενεργειών του μέσα στο γήπεδο.

Βρισκόμαστε λίγο μετά τα μισά της σεζόν και ο 24χρονος «άσος» του ΠΑΟΚ έχει βαλθεί να σπάσει όλα τα κοντέρ. Το γκολ που έβαλε στα Γιάννενα, ήταν… μια απλή μέρα στην δουλειά για τον Πέλκα που ούτε στιγμή δεν τον ενόχλησε η μάσκα που φορούσε. Την έβγαλε δυο φορές, μια φορά για να αφιερώσει το γκολ στον Λουτσέσκου και μια όταν αντικαταστάθηκε στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης. Το standing ovation ήταν καθολικό στο «Ζωσιμάδες» ακόμα και από τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννενα, που αναγνώρισαν την εντυπωσιακή του εμφάνιση.

Ο φετινός Δημήτρης Πέλκας είναι με διαφορά ο καλύτερος επιτελικός μέσος του πρωταθλήματος. Αυτό προκύπτει από την στατιστική, που είναι πάντα ένας αδιάψευστος μάρτυρας. Έχουμε και λέμε, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ με το χθεσινό γκολ έφτασε τα 8 γκολ την φετινή σεζον (6 στο πρωτάθλημα), ενώ έχει μοιράσει και επτά ασίστ (4 στο πρωτάθλημα) και όλα αυτά σε 25 συμμετοχές. Απαραίτητη η υποσημείωση, ότι μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη έπαιζε αριστερό εξτρέμ και όχι στην φυσική του θέση. Από την στιγμή που ο Μάνταλος είναι τραυματίας, η σύγκριση μπορεί να γίνει με τον Κώστα Φορτούνη. Τι έχει να κάνει λοιπόν ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός που έχουμε να ακούσει να τον θέλει μέχρι και η Βαλένθια; Οκτώ γκολ (τα τρία με πέναλτι) και 10 ασιστ, αλλά σε 28 αναμετρήσεις.

Δεν είναι μόνο τα γκολ, δεν είναι η ασίστ αλλά τα χαρακτηριστικά ηγέτη που βγάζει στο γήπεδο. Είναι ένα παιδί από τα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου, που πήγε να χαθεί για ένα ευτελές ποσό. Εν τέλει η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και οι κινήσεις μερικών ανθρώπων της ομάδας τον κράτησαν στην Τούμπα.

Ο πιο δικαιωμένος όλων θα πρέπει να αισθάνεται, ο Γιώργος Σαββίδης που πολλές φορές έχει εκθειάσει τον Πέλκα στα social media, ενώ ήταν ο ίδιος που «έτρεξε» τις διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Αλήθεια, ο Σκίμπε βλέπει τις επιδόσεις των παικτών για τις κλήσεις του ή επιλέγει βάσει… ομάδων που παίζει ο κάθε ποδοσφαιριστής: Γιατί αν είναι αξιοκρατικός, ο Πέλκας όχι απλά θα είναι στην αποστολή αλλά θα παίζει βασικός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ