Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 0-0

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 0-0

Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός κόλλησαν στο 0-0, στα γενέθλια των πρασίνων για τα 110 χρόνια Ιστορίας. Εξαιρετικός ο Βλαχοδήμος που κράτησε το μηδέν σε τρεις φάσεις, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Κυριακίδης.

Είναι αλήθεια πως από τον Παναθηναϊκό που άλλαξε τόσο πολύ το τελευταίο διάστημα δεν περιμένεις πολλά πράγματα. Απέναντι σε κάθε αντίπαλο, είτε εντός, είτε εκτός έδρας, η ομάδα του Ουζουνίδη θα… ματώνει για να κερδίσει. Και θα χρειάζεται πολλές φορές και την τύχη για να μην χάνει.

Το ματς με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο ήταν… ασορτί με τα γενέθλιά του. Μουντό. Μελαγχολικό. Κακό. Η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, το 0-0 ίσως όχι. Το κράτησαν οι δύο εξαιρετικοί τερματοφύλακες που κάθονταν στα γκολπόστ. Κυρίως ο Βλαχοδήμος, ο οποίος στο καλό διάστημα του Παναιτωλικού, μεταξύ 55′ και 70′, όταν οι Αγρινιώτες άγγιξαν το γκολ, ήταν εκεί για να τους σταματήσει στα 2-3 συνεχόμενα τετ α τετ, δείχνοντας την κλάση του.

Όπως την κλάση του έδειξε στο φινάλε και ο Κυριακίδης, που με εκπληκτική επέμβαση σε γυριστό του Μυστακίδη, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έκανε την τελική του αντεπίθεση μήπως βρει το γκολ της νίκης.

Ένας Παναθηναϊκός που είχε τον Κάτσε βασικό, με τον Αλβανό να δείχνει πως θα βοηθήσει στη μεσαία γραμμή με τα τρεξίματά του και τη μεγάλη του μπαλιά, όμως χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στο παιχνίδι των συμπαικτών του. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που έφυγε ο Κουρμπέλης, που τραυματίστηκε, από δίπλα του, ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεσαία γραμμή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσει χώρο στον Παναιτωλικό για να απειλήσει.

Ντεμπούτο έκανε και ο Μυστακίδης, αρχικά ως δεξί εξτρέμ και εν συνεχεία ως δεύτερος επιθετικός. Έκανε την άμυνα του Παναιτωλικού να τον αισθανθεί, είχε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά δεν ξεκόλλησε ούτε εκείνος τον Παναθηναϊκό από το μηδέν.

Ο Παναιτωλικός έδειξε και πάλι πως επί Δέλλα βαδίζει σε σωστό δρόμο. Με καλή τακτική συμπεριφορά, με πολλές αλληλοκαλύψεις και με εξαιρετικό τρανζίσιον παιχνίδι, θα μπορούσε να φύγει και νικητής από τη Λεωφόρο, αν δεν του έβαζε στοπ ο κορυφαίος του αγώνα Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Το κλειδί: Οι κλασικές ευκαιρίες του Παναιτωλικού στο διάστημα 55′ – 70′ επί της ουσίας έδωσαν στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να φύγει με τον βαθμό. Διότι αν οι φιλοξενούμενοι έβαζαν ένα γκολ εκεί, δύσκολα δεν θα έφευγαν με το τρίποντο.

Το 10άρι: Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος απέδειξε σήμερα γιατί ο Παναθηναϊκός τον πούλησε με περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον. Ιδιαίτερα η διπλά του απόκρουση σε δύο σερί τετ α τετ είναι απόδειξη τερματοφύλακα μεγάλης κλάσης.

Στον πάγκο: Η μπάλα πέρασε πολλές φορές από τα πόδια του Ρόμπιν Λουντ, αλλά εκείνος ήταν αναποτελεσματικός και πολύ κακός στη δημιουργία. Ιδιαίτερα στο φινάλε, είχε εύκολη πάσα για να βγάλει τετ α τετ τον Μυστακίδη και έστειλε την μπάλα άουτ.

Γιατί κόουτς: Ο Ουζουνίδης έπαιξε και 4-2-3-1 και 3-5-2 και 4-4-1-1 και 4-4-2 στο φινάλε, με Μυστακίδη – Δώνη στην κορυφή. Το ψάχνει, το προσπαθεί, το παλεύει απέναντι σε όλους και σε όλα. Και κυρίως, απέναντι στη διοίκηση της ίδιας του της ομάδας, που έχει φέρει τον Παναθηναϊκό σε – αγωνιστική – κατάσταση μικρομεσαίας ομάδας.

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 0-0

Διαιτητής: Αθ. Τζήλος (Λάρισας)

Γκολ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης (71’ Κουλιμπαλί), Κουρμπέλης (46’ Μυστακίδης), Κάτσε, Λουντ, Αλτμαν (79’ Μπουζούκης), Δώνης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τ. Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Περέιρα, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Βασιλούδης (88’ Χαντάκιας), Ντίας, Κλέσιο (79’ Γουίλιαν), Ρόσα (93’ Νταλακούρας), Μόραρ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ