Νίκλας Χουλτ : Πρώτος και μοναδικός!

Νίκλας Χουλτ : Πρώτος και μοναδικός!

Ο Σουηδός είναι ο 10ος ποδοσφαιριστής που πηγαίνει απο τον ΠΑΟ στην ΑΕΚ. Είναι όμως ο πρώτος που το κάνει αυτό με μεταγραφή.

Ο Νίκλας Χουλτ γίνεται το 10 το καλό για την ΑΕΚ. Όχι βέβαια, δεν πρόκειται να τού αλλάξει θέση ο Μανόλο Χιμένεθ. Απλώς, μπαίνει σε μια κλειστή λίστα παικτών, που μόλις έβγαλαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού, από κάτω είχαν εκείνη της ΑΕΚ.

Δεν είναι πολλοί. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες. Με όποιον τρόπο. Πρώτα στους πράσινους, μετά στους κίτρινους, αλλά με ομάδες που μεσολάβησαν ανάμεσά τους, μέχρι να αλλάξουν στρατόπεδο.

Ο Χουλτ είναι μόλις ο 10ος που από τον Παναθηναϊκό, πηγαίνει απευθείας στην ΑΕΚ. Επίσης, είναι μόλις ο τέταρτος ξένος που θα έχει παίξει και στους δύο μεγάλους της Αθήνας. Αλλά ο πρώτος και μοναδικός μέχρι τώρα στην ιστορία, που πηγαίνει από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ με μεταγραφή.

Δηλαδή, με τη μία ομάδα να δίνει χρήματα στην άλλη! Αυτό δεν είχε ξανασυμβεί, γι’ αυτό και η μεταγραφή του Σουηδού γίνεται με μια έννοια ιστορική. Οι υπόλοιποι που είχαν βγάλει τα πράσινα για να βάλουν τα κιτρινόμαυρα, ήταν ελεύθεροι.

Οι ξένοι που έχουν φορέσει και τις δύο φανέλες:
Βάλτερ Βάγκνερ
Μάρτον Εστερχάζι
Μπλένταρ Κόλα

Απευθείας από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ:
Μίμης Δομάζος
Κώστας Ελευθεράκης
Αντώνης Μήνου
Δημήτρης Σαραβάκος
Γιάννης Καλιτζάκης
Μπλένταρ Κόλα
Νίκος Λυμπερόπουλος
Μίλτος Σαπάνης
Αντώνης Πετρόπουλος

Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία των παικτών που από την ΑΕΚ, πήγαν απευθείας στον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι ακόμη μικρότερη:
Βαγγέλης Βλάχος
Λύσανδρος Γεωργαμλής
Μάρτον Εστερχάζι
Τάσος Μητρόπουλος
Γιώργος Κουτρουμπής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ