ΠΑΟΚ : Ομάδα μιας χρήσης στα πρώτα «άντα»!

ΠΑΟΚ : Ομάδα μιας χρήσης στα πρώτα «άντα»!

Η μεταγραφική πολιτική, η λειτουργία της ομάδας, η φυσιογνωμία της, δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ ποντάρει πια στους 30άρηδες. Μια στάση ποδοσφαιρικής ζωής, που είτε στο τέλος της σεζόν θα δικαιωθεί με την κατάκτηση του τίτλου ή θα αποτύχει κι εκείνη.

Και τότε; Αν συμβεί αυτό, η δεύτερη περίπτωση; Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ; Θα συνεχίσει να είναι ομάδα «μιας χρήσης» ή θα επανέλθει στην τακτική που ακολούθησε επί Φρανκ Αρνεσεν όταν απέκτησε ταλαντούχους παίκτες που αποδείχθηκε ότι έχουν μεταπωλητική αξία και ενώ χρεώθηκε, τελικά καρπώθηκε περισσότερα.

Τότε οι περιπτώσεις του Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Ολσεν ήταν πολύ χαρακτηριστικές. Για τη γενιά του 2015 ο ΠΑΟΚ είχε δαπανήσει 5.860.000 ευρώ για μταγραφές και από την πώληση των τριών είχε πάρει πίσω 6.700.000. Πώς αυτό, άραγε, συνδυάζεται με τα «εγκλήματα» του Φρανκ Άρνσεσεν, τα οποία «διαπιστώηκαν» όταν έφυγε.

Προφανώς, για να υπάρχει εξήγηση του αφηγήματος «δεν κάνει ο Άρνεσεν». Που κάποτε ή έστω για κάποιους, ανάλογα με το τι «βόλευε» άλλαζε στο… «να ‘χαμε έναν Άρνεσεν». Τι γίνεται τώρα, ένα τσιγάρο και τρεις πωλήσεις δρόμος μετά;

Έχει γίνει μια ομάδα 30άρηδων. Με αξία, ποδοσφαιρική, αλλά χωρίς μεταπωλητική. Μια νέα φιλοσοφία, λοιπόν. Για δείτε, ποιοι και κυρίως πόσοι είναι οι 30άρηδες του ΠΑΟΚ;

Τερματοφύλακες: Γλύκος (32), Μπρκιτς (32)

Άμυνα: Βαρέλα (31), Κρέσπο (31), Αζεβέδο (32), Μάτος (32), Μαλεζάς (33), Λέοβατς (30)

Κέντρο: Κάνιας (31), Μαουρίσιο (30)

Επίθεση: Βιεϊρίνια (32), Κάμπος (31)

Το μότο «τόπο στα νιάτα» εκπροσωπούν πια ο 29χρονος – όχι και τόσο νιάτο δηλαδή – Πασχαλάκης στη θέση του τερματοφύλακα (27 γίνεται ο Ροντρίγκο Ρέι), ο υπό δανεισμό ή και διωγμό 23χρονος Κωνσταντινίδης και ο φέρελπις Πούγγουρας (22) που ψάχνει τις ευκαιρίες του.

Στο κέντρο υπάρχουν ο 28χρονος Ελ Καντουρί, ο 28χρονος Σακχοφ, ο 25χρονος υπό δανεισμό Κάτσε, ο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας Δεληγιαννίδης (22) και ο πραγματικός εκπρόσωπος της νέας γενιάς και των ακαδημιών του ΠΑΟΚ στην πρώτη ομάδα Δημήτρης Πέλκας (24).

Στην επίθεση μεταπωλητική αξία έχει ο 28χρονος Πρίγιοβιτς, υπάρχει ο 27χρονος Μακ που είναι δανεικός, ενώ το όνομά τους φτιάχνουν οι Κουλούρης (22), Λημνιός (20) και ο Μυστακίδης (23).

Αυτά. Μια 11άδα στα πρώτα άντα. Και μερικοί ακόμη που τα πλησιάζουν. Κάπως έτσι έχει φτιαχτεί ο φετινός ΠΑΟΚ. Μια κι έξω, περίπου. Αλλά αυτά θα τα δούμε το καλοκαίρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ