Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 1-1

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 1-1

Stop στο σερί στην Τρίπολη για τον Ολυμπιακό που έμεινε στο 1-1 απέναντι στον Αστέρα και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας μένοντας έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Το «μπλόκο» στην Τρίπολη στάθηκε ανυπέρβλητο για τον κακό στο μεγαλύτερο διάστημα Ολυμπιακό που μετά από 9 σερί νίκες στο πρωτάθλημα είδε τον Αστέρα να τον «γκρεμίζει» από την κορυφή της βαθμολογίας με το 1-1. Οι ερυθρόλευκοι ήταν κάκιστοι στο πρώτο ημίχρονο ενώ στην επανάληψη είχαν τον έλεγχο μετά το 65΄, είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον ψυχωμένο Αστέρα και τον Αθανασιάδη και έτσι άφησαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην Τρίπολη στην προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός πλέον βλέπει τον ΠΑΟΚ να είναι ένα βαθμό μπροστά στη βαθμολογία και την ΑΕΚ που υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική να τον έχει πλησιάσει στον ένα βαθμό και αυτή. Οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κατώτεροι των περιστάσεων χάνοντας κατά κράτος τη μεσαία γραμμή και μη μπορώντας να ελέγξουν τον ρυθμό απέναντι στον Αστέρα.

Η ομάδα της Τρίπολης έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την τραγική εικόνα του Ρομαό στον άξονα και πήρε την ισοπαλία σε ένα ματς που έγινε ροκ στο φινάλε με τον Ολυμπιακό να τα παίζει όλα για όλα με την είσοδο Οτζίτζα και Τζούρτζεβιτς αλλά να μην τα καταφέρνει.

Πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τους Πειραιώτες που στο πιο δύσκολο πρόγραμμα της σεζόν άφησαν δύο βαθμούς στην Τρίπολη και κυρίως έδειξαν σοβαρά αγωνιστικά και στο 4-4-2 που εφάρμοσε αρχικά ο Γκαρθία αλλά και στην συνέχεια με τις συνεχόμενες αλλαγές όσο έψαχνε το γκολ της νίκης.

Απόλυτη κυριαρχία και Ιγκλέσιας

Ο Γκαρθία αποφάσισε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με 4-4-2 χωρίς τον Φορτούνη και είδε στο πρώτο ημίχρονο την ομάδα του να είναι «κομμένη» στα δύο. Ο Αστέρας έλεγξε απόλυτα το ματς στο πρώτο 25λεπτο ενώ σε όλη την διάρκεια του πρώτου 45λεπτου είχε τον ρυθμό και την κυριαρχία στη μεσαία γραμμή κάνοντας αλλεπάλληλες φάσεις στην περιοχή του Προτό. Ο Ιγκλέσιας στο 21΄με ωραία κεφαλιά έβαλε μπροστά τον Αστέρα με τον Μιραλάς να έχει δύο ευκαιρίες από στημένες φάσεις, εκτελέσεις φάουλ, με την πρώτη στο 28΄να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ και την δεύτερη στο οριζόντιο δοκάρι!
Η κακή εκτίμηση του Τριανταφυλλόπουλου στο 37΄ με την καθαρή ανατροπή του Ανσαριφάρντ μέσα στην περιοχή έφερε τον Καρίμ στα 11 βήματα και την ισοφάριση (39΄) για τον Ολυμπιακό που με το 1-1 πηγαίνοντας στα αποδυτήρια έπρεπε να νοιώθει και τυχερός.

Άλλαξε εικόνα, είχε ευκαιρίες αλλά…

Στην επανάληψη ο Γκαρθία έβαλε τον Φορτούνη αλλάζοντας διάταξη με τον Ολυμπιακό όμως και πάλι μέχρι και το 60-65΄να μην μπορεί να βρει ρυθμό απέναντι στον Αστέρα που έλεγχε το ματς. Ο Μιραλάς απείλησε στο 53΄ αλλά ο Αθανασιάδης είπε «όχι» ενώ στο 70΄ η είσοδος του Οτζίτζα έδωσε ώθηση με τον Ολυμπιακό να παίρνει καθαρά τα ηνία και να βρίσκει με Ζιλέ (71΄) και Κούτρη (81΄) ευκαιρίες. Η πολυσύνθετη άμυνα του Αστέρα όμως δεν νικήθηκε την ώρα μάλιστα που στο 75΄ υπάρχει μια φάση στην περιοχή του Ολυμπιακού με τον – τραγικό σε αυτό το ματς – Σισέ να ρίχνει κάτω τον Μανιά, φάση που θα μπορούσε να οδηγήσει τον Ζαχαριάδη σε πέναλτι.

Το κλειδί: Η μεσαία γραμμή δίνει ρυθμό και κατοχή. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Αστέρας κυριάρχησε απόλυτα με τον Ρομαό να είναι σε κάκιστη μέρα, τον Μάριν να μην μπαίνει καν στο ματς και μόνο τον Ζιλέ να προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται. Το 1-0 επίσης έβαλε άλλα δεδομένα και έδωσε πίστη στους γηπεδούχους γεμίζοντας άγχος, τον έτσι και αλλιώς κακό Ολυμπιακό.

Το10αρι: Ο Αθανασιάδης έκανε μεγάλο ματς, νικήθηκε μόνο από τα 11 βήματα και το πέναλτι του Ανσαριφάρντ και κράτησε στα δύσκολα την ομάδα του.

Γιατί κόουτς: Ο Γκαρθία αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Φορτούνη καθώς είχε δύο σερί 90λεπτα και να παίξει 4-4-2, απόφαση που δεν δικαιώθηκε όπως φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Στον πάγκο: Ο Ρομαό έκανε το χειρότερο του ματς, ίσως «σκασμένος» από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ο Πάρντο ήταν για άλλη μια φορά επιπόλαιος και ο Μιραλάς που ήταν καλός συνέχισε να βλέπει την τύχη να του γυρνάει την πλάτη. Είχε δοκάρι και δύο πολύ καλές ευκαιρίες που νικήθηκε από τον Αθανασιάδη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 1-1

Διαιτητής: Ζαχαριάδης
Βοηθοί: Ακρίβος, Νικολαϊδης
Γκολ: 21΄Ιγκλέσιας, 39΄Ανσαριφάρντ

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Κυριακόπουλος (74΄Ντουντού), Τσιλιανίδης (64΄ Ισνάλντο), Τόνσο, Μανιάς (84΄Καλτσάς)

Ολυμπιακός (Ο. Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Ένγκελς, Σισέ (85΄Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν (46΄Φορτούνης), Πάρντο (70΄Οτζίτζα), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ