Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Με γκολ στην εκπνοή του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε σπουδαίο διπλό στη Νέα Σμύρνη (1-0) με σκόρερ τον Τζημόπουλο!

Από τις 28 Οκτωβρίου και το 2-1 επί της Κέρκυρας αγνοούσε τη λέξη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα, σήμερα όμως κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, χάρη στο γκολ του Θέμη Τζημόπουλου στις καθυστερήσεις, πήρε τεράστιο διπλό – ανάσα (1-0) με το οποίο καθαρίζει κατά πάσα πιθανότητα τη μάχη του για την παραμονή στην κατηγορία.

Τι κι αν οι Γιαννιώτες είχαν μόλις τρεις ευκαιρίες στο ματς; Τι κι αν στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας; Στην πρώτη απειλητική στιγμή για την εστία του Κότνικ, ο Γιώργος Μανθάτης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κόντε πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τζημόπουλος τη δεύτερη και «έγραψε» το 1-0 για τους φιλοξενούμενους το οποίο αποδείχτηκε υπεραρκετό!

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι ήταν πλήρως συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και στόχευαν σε μία καλή αντεπίθεση. Έτσι κι έγινε, όταν ο Πέδρο Κόντε έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον Σταυρόπουλο μα το σουτ που επιχείρησε βρήκε το δοκάρι του Κότνικ. Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, έκαναν αισθητή την παρουσία τους και οι Κυανέρυθροι οι οποίοι παρότι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Βελλίδη. Στο 27′ ένα σουτ του Μανώλη Σιώπη ήταν η… άτυπη προειδοποίηση, για την σέντρα – σουτ του κινητικότατου Λάμπρου στο 34′, που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του 30χρονου κίπερ.

Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι Κόντε και Γιάκος συνεργάστηκαν πολύ όμορφα έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, με τον 26χρονο να σουτάρει και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Κότνικ.

Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος ανέβασε στροφές, έγινε πιο απειλητικός όμως κατ’ουσίαν ο Βελλίδης δεν απειλήθηκε, ενώ ο ρυθμός μετά το 55′ έπεσε αισθητά. Στο 70′ μια συνεργασία των Μπαραχίμι – Λάμπρου «γέννησε» ένα δυνατό σουτ του τελευταίου με τον Βελλίδη να μπλοκάρει, ενώ τέσσερα περίπου λεπτά αργότερα ούτε ο Γεσίλ θα καταφέρει να τον νικήσει, ύστερα από ωραία συνεργασία με τον Μασούρα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα έφτανε στην τρίτη σερί ισοπαλία του στα τελευταία παιχνίδια, ένα κόρνερ από τα αριστερά με εκτελεστή τον Γιώργο Μανθάτη, ήταν εκείνο που όρισε το ματς. Ο Έλληνας άσος εκτέλεσε, ο Πέδρο Κόντε έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Θέμης Τζημόπουλος την δεύτερη, «γράφοντας» το 1-0 για την ομάδα του χαρίζοντας την τους τρεις πολύτιμος βαθμούς που την απομακρύνουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Το κλειδί: Το κόρνερ του που κέρδισε ο ΠΑΣ στην εκπνοή του ματς, ήταν ουσιαστικά και η πρώτη του απειλητική στιγμή του στο δεύτερο ημίχρονο, στιγμή – χρυσάφι από την οποία προήλθε και το γκολ της νίκης.

Το 10άρι: Ο Τζημόπουλος που πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ήταν άψογος και στα αμυντικά του καθήκοντα, αξιόλογη ήταν και η παρουσία του Γιώργου Μανθάτη ο οποίος ανέβασε ένα κλικ επιθετικά τους γηπεδούχους από την στιγμή που πάτησε γρασίδι στο 60′. Ενώ χωρίς τον Μάρκο Βελλίδη ο οποίος κράτησε αλώβητη την εστία του, ο ΠΑΣ δεν θα είχε καταφέρει να περάσει από την Πλατεία.

Στον πάγκο: Ο Ντουρμισάι ήταν φανερά εκτός ματς για αυτό και αντικαταστάθηκε από τον Γεσίλ που έδωσε λύσεις στους Κυανέρυθρους απ’την στιγμή της εισόδου του.

Διαιτητές: Αθανάσιος Σέζος, Αλέξανδρος Γρέβενης, Σταύρος Σίπκας

4ος Διαιτητής: Γεώργιος Μιχαηλίδης

Γκολ: 90’+ Τζημόπουλος

Κίτρινες κάρτες: 27′ Καρανίκας, 78′ Κόρμπος/ 43′ Μπανανά, 50′ Μπέριος, 89′ Χαλκιαδάκης

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (74′ Σπιριντόνοβιτς), Σαββίδης (46′ Μπραχίμι), Λάμπρου, Ντουρμισάι (63′ Γεσίλ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Βιντάλ (87′ Σκόνδρας), Γιάκος (73′ Χαλκιαδάκης), Μπετρά (59′ Μανθάτης), Κόντε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ