ΑΕΚ – Λαμία 2-0

ΑΕΚ – Λαμία 2-0

Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα τη Λαμία με 2-0, με τα γκολ των Χριστοδουλόπουλου και Λιβάγια, και "βλέπει" προς Αγρίνιο και Τρίπολη.

Σε τέτοια ματς, το θέμα είναι το πρώτο. Μπήκε. Και αφού δεν… βγήκε στην τεράστια ευκαιρία της Λαμίας να ισοφαρίσει, η ΑΕΚ έφτασε εύκολα στην τελική νίκη με 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη, που την κάνει «εν αναμονή πρωτοπόρο». Και γιατί Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αγωνίζονται αύριο, αλλά και γιατί σε λίγες ημέρες στο Καραϊσκάκη έχει τη δυνατότητα αυτό να το κάνει να μοιάζει λίγο πιο αληθινό. Αν νικήσει…

Μέχρι τότε, έπρεπε να κάνει το τώρα. Και το έκανε, γιατί τις δύο στιγμές που έπρεπε, ήταν όσο ικανή χρειαζόταν. Η μία στο 40′, όταν σε υπέροχη συνεργασία τεσσάρων σκόραρε ο πέμπτος, ο Χριστοδουλόπουλος και άνοιξε το σκορ. Η δεύτερη στο 47′, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τσιντώτας σταμάτησε το τετ α τετ του Αναστασόπουλου.

Ένα από τα δύο να πήγαινε αλλιώς, η ΑΕΚ θα είχε πρόβλημα με την Λαμία. Μπήκε καλά, είχε δοκάρι στο 4′ με φανταστικό σουτ και σκέψη του Μπακασέτα, είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούντ στο ίδιο λεπτό, με κεφαλιά που έβγαλε εντυπωσιακά ο Πίτκας. Και μετά; Δυσκολίες. Πολλές δυσκολίες.

Η Ένωση είχε θέμα να βρεθεί στην περιοχή της Λαμίας. Μία άστοχη κεφαλιά του Λιβάγια στο 29′ και άλλη μία του Χριστοδουλόπουλου ήταν οι μοναδικές της καλές στιγμές. Μέχρι το 40′, που… πρώτη φορά αριστερά. Όλα, δηλαδή, έγιναν από εκεί. Μασούντ, Λιβάγια, Μπακασέτας, Σιμόες άλλαξαν έξι φορές την μπάλα, μέχρι εκείνη να φτάσει στον Χριστοδουλόπουλο, που σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ ξαφνικά ξεκλείδωσε. Δύο ευκαιρίες στο ίδιο λεπτό, με Λιβάγια και Λάζαρο, ημίχρονο με 11-0 τελικές και προβάδισμα. Όλα εύκολα, λοιπόν. Όχι για αυτό, όμως. Αλλά γιατί ο Τσιντώτας κράτησε το 1-0 στο 47′. Και ακόμη πιο εύκολα έγιναν από το 63′, όταν ο Μπακασέτας σούταρε, ο Πίτκας δεν κατάφερε να συγκρατήσει και ο Λιβάγια έκανε το 2-0 από κοντά. Τότε τα… τελειωμένα, τελείωσαν. Η ΑΕΚ έκανε διαχείριση και συντήρηση και στο 79′ ο Τσιντώτας έκανε ακόμη μία καλή – όχι πια σημαντική – επέμβαση, σε σουτ του Καραγιάννη.

Το κλειδί: Δεν ήταν κάτι που έγινε, αλλά κάτι που δεν έγινε. Η ισοφάριση. Δηλαδή, η επέμβαση του Τσιντώτα στο 47′, στο τετ α τετ. Αν εκεί γινόταν το 1-1, το πράγμα θα δυσκόλευε πολύ.

Το 10άρι: Συμμετοχή στο πρώτο γκολ, σκόρερ στο δεύτερο. Ο Λιβάγια, εφτά έχει πλέον όσα ο Αραούχο, το χρειαζόταν. Μάλλον επέστρεψε.

Στον πάγκο: Η ατολμία της Λαμίας. Εντυπωσιακή. Για Μπάμπη Τεννέ όχι και τόσο. Αλλά και πάλι εντυπωσιακή. Απέναντι όχι σε μια καλή ΑΕΚ.

Γιατί κόουτς: Για πολύ καιρό από τώρα, αυτή για την ΑΕΚ ήταν η μοναδική εβδομάδα που δεν θα έχει διπλή υποχρέωση. Ο Μανόλο Χιμένεθ το αξιοποίησε, δίνοντας τις ευκαιρίες που μπορούσε και βγάζοντας τα συμπεράσματα που έπρεπε, ενόψει Καραϊσκάκη.

ΑΕΚ – ΛΑΜΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτη
Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Γεώργιος Παλαμίδας
Τέταρτος: Σπυρίδων Σελίμος
Γκολ: 40′ Χριστουδουλόπουλος, 63′ Λιβάγια
Κίτρινες: Βράνιες / Όμο, Αναστασόπουλος, Κουκόλης
Κόκκινες:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (80′ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος (69′ Κλωναρίδης), Λιβάγια (72′ Γιακουμάκης)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Όμο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα (74′ Λινάρδος), Ακόστα (57′ Παντελιάδης), Καραγιάννης, Τσούκαλος (62′ Μπούτνικ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ