Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-0

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-0

Στο Λαμία - ΑΕΚ είδε πέναλτι έξω από την μεγάλη περιοχή, στο Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός δεν είδε το καταφανέστατο χέρι του Ινσούα, στερώντας από τους γηπεδούχους που παλεύουν για τη σωτηρία τη δυνατότητα να σκοράρουν (0-0).

Οι κριτικοί δεν ενθουσιάστηκαν. Για Σάββατο βράδυ όμως αν κάποιος πρέπει σώνει και ντε να κάτσει μέσα, μια χαρά θα περάσει την ώρα του αν το επιλέξει σε dvd «Qu’Est-ce qu’on a Fait au Bon Dieu?». Ή στα ελληνικά; Θεέ μου, τι σου κάναμε. Μια παλιομοδίτικη λαϊκή κωμωδία, γεμάτη από κλισέ, που όμως έσπασε τα ταμεία στη Γαλλία πριν από δύο-τρία χρόνια.

Τι σχέση έχει το παραπάνω με το Απόλλωνας-Παναθηναϊκός που μόλις ολοκληρώθηκε στη Ριζούπολη; Όχι, μεγάλη αλλά σίγουρα την ενδεδειγμένη. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στον ελληνικό τίτλο. Γιατί και το ματς τέτοιο ήταν ειδικά μετά το 11΄όταν οι δύο ομάδες είχαν ήδη προλάβει να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό χάνοντας από μια καλή ευκαιρία. Κάτι σε «Θεέ μου, τι σου κάναμε» όσοι είχαμε την ιδέα να το παρακολουθήσουμε. Το τελικό 0-0 είναι από μόνο του ένα πρώτης τάξεως επιχείρημα. Υπάρχουν και άλλα. Από τη μια το φάντασμα του Παναθηναϊκού –ή κάτι σαν την ομάδα Νέων του- που συνεχίζει αυτή την φετινή παράξενη περιπλάνηση στην Σούπερ Λιγκ διακόπτοντας μια φορά την εβδομάδα την συζήτηση για τα αμέτρητα προβλήματα του. Από την άλλη ο Απόλλωνας που έπειτα τη νίκη της Κέρκυρας επί του Πλατανιά μάλλον θα πρέπει να νιώθει ακόμη περισσότερο… άβολα κοιτάζοντας τον βαθμολογικό πίνακα. Ισόβαθμος πλέον με τους Φαίακες στην προτελευταία θέση.

Και ανάμεσα στις δύο ομάδες; Ένας από τους χειρότερους διαιτητές της Σούπερ Λιγκ που δεν χάνει ευκαιρία να επιβεβαιώσει τον… τίτλο του. Ο Αριστείδης Βάτσιος. Ναι εκείνος που είδε το… όραμα στο Λαμία-ΑΕΚ 0-1 με το πέναλτι που στοιχειώνει την «εξυγίανση» εδώ και έναν ολόκληρο γύρο! Μια φάση είχε όλη και όλη το ματς και αυτή την έχασε. Στο 89΄, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε πρώτα στο κεφάλι του Ινσούα και έπειτα στο δεξί του χέρι. Καθαρό πέναλτι το οποίο ο Βάτσιος δεν το είδε ποτέ. Και καλά να τη σώσει την κατηγορία ο Απόλλωνας. Φαντάσου όμως στο φινάλε να του λείψει ένα… δίποντο! Να, τον χαίρεται η ΕΠΟ τον εκλεκτό της. Και να συνεχίσει να τον έχει στις επιλογές της!

Το κλειδί: Το είπαμε ήδη. Η φάση του 89΄που τελικά μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι επέλεξε το τελικό αποτέλεσμα. Ένα καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ. Σε στημένη μπάλα με τον δεύτερο επόπτη να έχει τη φάση πιάτο και τον Βάτσιο να καταφέρνει για πολλοστή φορά να καταθέσει διαπιστευτήρια. Βρε μάλλον και εδώ το «Θεέ μου, τι σου κάναμε» γάντι κολλάει.

10άρι: Η υπομονή μας σε ένα ματς με φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα (4-7 οι τελικές). η μεγαλύτερη του Απόλλωνα, με το χαμένο τετ α τετ του Ελμπάζ (74΄) που είχε και την κεφαλιά που μέσω Βλχοδήμου βρήκε στο δοκάρι (9΄). Η στιγμή του Παναθηναϊκού στο 11΄. Ο Δώνης έκανε κεφαλιά, ο Άλτμαν πρόλαβε τον Μπαρτολίνι, βρέθηκε απέναντι στον Τσόβιτς, σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κροάτης έδιωξε με το πόδι.

Στον πάγκο: Για τον Γιώργο Παράσχο δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία. Αυτό το μοτίβο ποδοσφαίρου ξέρει, αυτό εμπιστεύεται. Θέλει όλα τα ματς γύρω από το… μηδέν. Κοιτάζει πρώτα να μην απειληθεί και έπειτα να απειλήσει. Όταν όμως έχεις έστω και έναν τόσο μεγάλο (σε όνομα) αντίπαλο απέναντι ο οποίος εξαναγκάζεται να παρουσιάζει την… ομάδα Νέων με κάποιες πινελιές επαγγελματιών, τότε δεν γίνεται να μην επιτεθείς. Πόσο μάλλον σε αυτή τη συγκυρία που κάθε βαθμός είναι χρυσάφι.

Γιατί κόουτς: Ότι και να πει κανείς για το κουράγιο του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι λίγο. Από μέρα σε μέρα βλέπει το ρόστερ του να γίνεται… άλλο. Εκείνος όμως καταφέρνει να διατηρήσει τον Παναθηναϊκό, το ποδόσφαιρο που παράγει έστω σε ένα επίπεδο. Παίζοντας πια με μικρά παιδιά. Βεβαίως οι Πράσινοι έμειναν χωρίς νίκη σε δέκατο σερί εκτός έδρας ματς: 5 ισοπαλίες – 5 ήττες. Αλλά αυτό λίγη σημασία έχει πια με όσα συμβαίνουν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καμάρας

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Βοηθοί: Π. Κωσταράς (Αιτ/νίας), Ι. Τουμπακάρης (Αθηνών)

4ος: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

Γκολ:

Κίτρινες: 12′ Μπαρτολίνι, 31′ Τσουκαλάς, 65′ Χουάρες/15′ Οικονόμου , 63′ Άλτμαν, 77′ Δώνης, 88′ Στάικος

Κόκκινες: 92′ Στάικος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Κούρος (39′ Χουάρες), Παπάζογλου, Κονέ, Τσουκαλάς (62′ Μενδρινός), Αλμπάνης, Ελμπάζ, Ντεβέσα (75′ Ανιέτε).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Τζανδάρης (90′ Πίσπας), Κουρμπέλης, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (80′ Κουντουριώτης), Άλτμαν (75′ Στάικος), Δώνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ