ΠΑΟΚ : Ριζικές αλλαγές στις ακαδημίες

ΠΑΟΚ : Ριζικές αλλαγές στις ακαδημίες

Μεγάλες αλλαγές στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ από τον Ντάνιελ Μπίγκας Αλσίνα!

Ο Ιβάν Σαββίδης από την στιγμή που πήρε στα χέρια του τα ηνία του ΠΑΟΚ, αποφάσισε να επενδύσει στο μέλλον. Στα βασικά του πλάνα ήταν να προσέξει τα τμήματα υποδομών του Δικέφαλου του Βορρά. Μάλιστα, έδωσε τα… κλειδιά της υλοποίησης της φιλοδοξίας του, σε έναν άνθρωπο που έχαιρε άκρας εμπιστοσύνης. Περί ου ο λόγος; Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος.

Για τα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι ξοδεύονται στις ακαδημίες, η «παραγωγή» ταλέντων δεν ήταν η επιθυμητή, άρα και η εξαργύρωση των χρημάτων που έχουν επενδυθεί την τελευταία πενταετία (είτε αγωνιστικά, είτε όσον αφορά τις μεταγραφές) απέχει πολύ από ό,τι θα χαρακτηρίζαμε ικανοποιητική.

Τα άνωθεν είχαν ως αποτέλεσμα να προσληφθεί ο Ισπανός Ντάνιελ Μπίγκας Αλσίνα, στη θέση του τεχνικού διευθυντή των Ακαδημιών, γεγονός που φυσικά μειώνει τις αρμοδιότητες, τις σχετιζόμενες με την Ακαδημία, του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου.

Ο Ίβηρας κόουτς ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι. Έχοντας, λοιπόν, περάσει έξι μήνες έβγαλε τα συμπεράσματά του και προχώρησε στις αλλαγές που έκρινε απαραίτητες. Αρχικά «καθαίρεσε»  τον προπονητή της Κ17 , Άγγελο Ζαζόπουλο και τον βοηθό του, Κωνσταντίνο Καζάνα, αντικαθιστώντας τους με τους Αλέξανδρο Αλεξιάδη και Δημήτρη Ορφανό αντίστοιχα. Επιπλέον απομάκρυνε και τον Αλέξανδρο Τασούλη, προπονητή στην Κ10. Ενώ άμεσα αναμένεται να ενσωματωθούν νέα πρόσωπα.

Οι αποφάσεις του Αλσίνα, ίσως επιβεβαιώσουν αυτό που ποδοσφαιρικά έμοιαζε ανεξήγητο, πως μετά από μία πενταετία στην οποία δόθηκε(;) βαρύνουσα σημασία στα τμήματα υποδομών, μόνο δύο παίκτες προωθήθηκαν και έχουν θέση στο ρόστερ της μεγάλης ομάδας (Δημήτρης Πέλκας και Ευθύμης Κουλούρης).

Ίσως πλέον βρέθηκε ο άνθρωπος που πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και εκάστοτε συμφέροντα, μεγαλώσει τους επόμενους «Μέσι» στο πλαίσιο που αρμόζει στο ταλέντο τους. Χωρίς ίδιον όφελος απλώς με τα μάτια στραμμένα στο ασπρόμαυρο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ