Οι τρεις σωματοφύλακες της Νέας Σμύρνης

Οι τρεις σωματοφύλακες της Νέας Σμύρνης

Για μια ομάδα πρωταθλητισμού σημασία έχει να μπορεί να κερδίζει αγώνες, σε ροή χρονιάς, οι οποίοι έχουν συνθήκες όπως αυτές που είχε για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Δηλαδή προερχόμενος από διακοπή πρωταθλήματος, κυρίως από σερί κακών αποτελεσμάτων, πριν από ευρωπαϊκό ματς με ολόκληρη Μπαρτσελόνα και βέβαια απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, […]

Για μια ομάδα πρωταθλητισμού σημασία έχει να μπορεί να κερδίζει αγώνες, σε ροή χρονιάς, οι οποίοι έχουν συνθήκες όπως αυτές που είχε για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

Δηλαδή προερχόμενος από διακοπή πρωταθλήματος, κυρίως από σερί κακών αποτελεσμάτων, πριν από ευρωπαϊκό ματς με ολόκληρη Μπαρτσελόνα και βέβαια απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως ο Πανιώνιος.

Ο Τάκης Λεμονής γνωρίζει πώς να κερδίζει τέτοια παιχνίδια και αυτό έχει στη σημασία του. Γνωρίζει, όμως, πώς μπορεί να κερδίζει και παίκτες. Για μια σεζόν σε τρεις διοργανώσεις και σε υψηλό επίπεδο, είναι κι αυτό πολύ σπουδαίο.

Κόντρα στον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός έβαλε στην 11άδα του τρεις ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παίξει καθόλου στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής και την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο. Τρεις στους έντεκα και ας μετρήσουμε τι έκαναν για να αντιληφθούμε πώς ήρθε η νίκη στη Νέα Σμύρνη:

Κώστας Φορτούνης: Πέτυχε ένα γκολ, το νικητήριο, κέρδισε ο ίδιο το πέναλτι, είχε μία ασίστ, είχε συνολικά τρεις τελικές προσπάθειες.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Πέτυχε δύο γκολ. Και μάλιστα το έκανε σε ισάριθμες τελικές προσπάθειες. Απόλυτη ευστοχία, έστω και αν δεν συνηθίζεται στο ποδόσφαιρο, αλλά στο μπάσκετ. Ο Ανσαριφάρντ κι αν ήταν χαμένος για χαμένος…

Φελίπε Πάρντο: «Γέμισε» την επίθεση του Ολυμπιακού, ακόμη και αν αυτή τη φορά δεν σκόραρε. Είχε δοκάρι, τέσσερις τελικές προσπάθειες από τις συνολικά 14 της ομάδας του. Δηλαδή, σε ποσοστό σχεδόν 30% (28,5 για την ακρίβεια). Δεν το λες και λίγο…

Απλώς να σημειώσουμε ότι κόντρα στον Πανιώνιο αγωνίστηκε και ο Ταχτσίδης, που μπήκε ως αλλαγή ενώ δεν είχε αγωνιστεί καθόλου κόντρα στον Ατρόμητο. Ενώ ο Σεμπά ξεκίνησε στη Νέα Σμύρνη, ενώ στο Καραϊσκάκη είχε μπει ως αλλαγή.

Σε κάθε περίπτωση, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να έχει και πάλι ενεργούς, αλλά και με διάθεση για προσφορά ποδοσφαιριστές όπως ο Φορτούνης και ο Ανσαριφάρντ. Οπως είχε συμβεί και με τον Πάρντο από την πρώτη στιγμή που ο Λεμονής ανέλαβε την ομάδα. Συμπτωματικά, τους τρεις που κυρίως έκριναν το ματς της Νέας Σμύρνης και την επιστροφή του Ολυμπιακού στις νίκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ