Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-0

Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-0

«Χαλίφης» στον Βορρά υπάρχει, το ίδιο και στον Νότο. Κουμάντο στο πρωτάθλημα όμως κάνει ο Χαλίφης του Πειραιά, Καρίμ Ανσαριφάρντ που και κόντρα στην Ξάνθη οδήγησε τον Ολυμπιακό σε άνετη νίκη (3-0) και επιστροφή στην κορυφή.

Ποιος είναι ο «χαλίφης» του πρωταθλήματος; Είναι του βορρά, είναι του νότου; Αυτός που σίγουρα όμως είναι ο χαλίφης του πρωταθλήματος στο χορτάρι ακούει στο όνομα Καρίμ Ανσαριφάρντ!

Ο Ιρανός επιθετικός του Ολυμπιακού οδήγησε σε μια άνετη επικράτηση τους Πειραιώτες επί της Ξάνθης με 3-0 πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα γκολ φτάνοντας τα 11 στη διοργάνωση! Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός απέναντι στην Ξάνθη προσθέτοντας άλλη μια νίκη στο ενεργητικό του, την 9η συνεχόμενη, και επιστρέφοντας στην φυσική του θέση, στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο +1 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στο +3 από την τρίτη ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός με «αιχμή του δόρατος» τον εξαιρετικό Καρίμ και σε σπουδαία μέρα τον Φορτούνη και τους Φιγκέιρας, Πάρντο (στο πρώτο ημίχρονο) βρήκε εύκολα τις λύσεις απέναντι στην Ξάνθη και πέτυχε τον στόχο του με τον Γκαρθία να βλέπει για άλλη μια φορά στοιχεία του ποδοσφαίρου που θέλει να εφαρμόσει στην ομάδα του.

Ένας Ολυμπιακός που για τέταρτο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος κράτησε το μηδέν στην εστία του και συνέχισε να είναι παραγωγικός επιθετικά. Όσο ο Ζίβκοβιτς στο πρώτο ημίχρονο είχε μεγάλα κέφια τόσο οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη, με το εύστοχο πέναλτι που κέρδισε ο Φορτούνης και ευστόχησε ο Καρίμ να ανοίγει τον δρόμο στο επιθετικό κρεσέντο.

Σωρεία ευκαιριών για τους πρωταθλητές με τον Καρίμ να διπλασιάζει στο 57΄τα τέρματα του με εξαιρετική κεφαλιά και τον Φορτούνη να το «τελειώνει» στο 69΄ με την Ξάνθη να έχει μείνει σωστά 10 λεπτά νωρίτερα με παίκτη λιγότερο. Σκορ που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μεγαλύτερο αν ο Ζίβκοβιτς δεν έλεγε απανωτά «όχι» σε μεγάλες ευκαιρίες στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και αν οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο εύστοχοι. Μέσα στις φάσεις, βελτιωμένος και με κέφια και πάλι ο Μιραλάς που όμως ήταν άτυχος σε μια βραδιά που δεν τον ήθελε παρότι είχε τρεις σημαντικές ευκαιρίες.

Ολυμπιακός – Ζίβκοβιτς 1-0

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν αρκετά καλό χωρίς όμως να φτάσει γρήγορα σε προϋποθέσεις για γκολ με τον Ανσαριφάρντ στο 19΄ να είναι ο πρώτος που μετά από λάθος συνεννόηση στην άμυνα της Ξάνθης προσπάθησε από δύσκολη θέση να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία χωρίς επιτυχία.

Στο 25΄όμως ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία για να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Φορτούνης προσπάθησε κοντά στην μεγάλη περιοχή να κατεβάσει την μπάλα, ο Φασίδης έπεσε άτσαλα επάνω του και τον ανέτρεψε με τον Καραντώνη να δείχνει πέναλτι. Πέναλτι σωστό από την απρόσεκτη ενέργεια του Φασίδη που με τον αγκώνα του έπεσε πάνω στον Φορτούνη και τον «γκρέμισε», με τον Ανσαριφάρντ να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να κάνει το 1-0.

Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τον Ολυμπιακό με τον Ρομαό να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 36΄με μακρινό σουτ για να ακολουθήσουν τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες με τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν να νικήσουν τον Ζίβκοβιτς. Στο 40΄ο Ανσαριφάρντ, στο 41΄ ο Μιραλάς, στο 43΄αρχικά ο Μιραλάς και στην συνέχεια ο Φορτούνης και στο 44΄ο Πάρντο βρέθηκαν σε θέση για γκολ αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας με εντυπωσιακές επεμβάσεις είπε «όχι».

Όλα πιο εύκολα στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ξάνθη να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 46΄με τον Τριάδη και τον Σισέ να διώχνει πάνω στη γραμμή για να το «καθαρίσει» στο 57΄ ο Καρίμ με καρφωτή κεφαλιά μετά από έξοχη σέντρα του Φιγκέιρας. Η Ξάνθη έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 59΄με την δεύτερη κίτρινη του Κασάδο και ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη έκανε στο 69΄ το 3-0 μετά το λάθος του νεαρού Μελιόπουλου. Μιραλάς και Φορτούνης έχασαν ευκαιρίες και για άλλο γκολ με το ματς να κλείνει εύκολα για τους πρωταθλητές που περιμένουν πλέον την ΑΕΚ για τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη.

Το κλειδί: Το πρώτο γκολ πάντα σε τέτοια παιχνίδια είναι σημαντικό. Σε ματς που ο αντίπαλος θα επιδιώξει να κλειστεί και να μεταφέρει το άγχος όσο το ματς κυλάει. Για αυτό και το γκολ στο 26΄με το πέναλτι του Καρίμ όπως φάνηκε και στην συνέχεια ήταν κομβικό για να έρθει η άνετη επικράτηση με γκολ και καλό ποδόσφαιρο.

Το 10αρι: Σε εξαιρετική κατάσταση ο Καρίμ συνεχίζει να σκοράρει «κατά ριπάς» οδηγώντας τον Ολυμπιακό. Ο Ιρανός ήταν ο πολυτιμότερος του ματς με δύο γκολ και δύο ακόμη σπουδαίες ευκαιρίες.

Στον πάγκο: Το πέναλτι του Φασίδη πάνω στον Φορτούνη έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Πέναλτι από αυτά που σαφέστατα μπορεί να αποφύγει ένας αμυντικός. Ο Φασίδης όμως πήγε άτσαλα πάνω στον Φορτούνη και σε φάση που δεν κινδύνευε η ομάδα του υπέπεσε σε παράβαση.

Γιατί κόουτς: Η πίεση ψηλά είναι από τις βασικές εντολές του Γκαρθία. Και είναι αλήθεια πως στα ματς που είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού τη βλέπουμε να εφαρμόζεται με επιτυχία, φέρνοντας και γκολ, όπως με τον Φορτούνη στο 3-0, όπως και με τον Ζιλέ στο 2-0 με την Λαμία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 3-0
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 1-0
Διαιτητής: Καραντώνης
Βοηθοί: Δημητριάδης, Κουράκης
Τέταρτος: Αντωνίου

Γκολ: 26΄, 57΄Ανσαριφάρντ, 69΄Φορτούνης
Δοκάρι: 36΄Ρομαό
Κίτρινες: Φιγκέιρας, Τριάδης, Πάρντο, Κασάδο (2) Σιλά
Αποβολή: Κασάδο (59΄)

Ολυμπιακός (Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας (78΄Ζιλέ), Σισέ, Ένγκελς, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομαό (72΄ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μιραλάς (84΄Σεμπά), Πάρντο, Ανσαριφάρντ

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας, Φλίσκας (87΄ Σουλειμάν), Τριάδης (62΄Σιλά), Κασάδο, Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Σβάρνας, Καμαρά (74΄Λισγάρας), Φασίδης και Ντουρίτσκοβιτς.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ