Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Με τον Καραγιάννη να σκοράρει πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο η Λαμία νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο στη μάχη που δίνει για την παραμονή της στην κατηγορία. Πρώτη νίκη μετά από σχεδόν τρεις μήνες για τους γηπεδούχους.

Η 100ή νίκη του Μπάμπη Τεννέ στην Α’ Εθνική έπρεπε να είναι τέτοια. Να έχει, δηλαδή, τη σφραγίδα του. Πώς; Εκείνος επέλεξε τον Καραγιάννη, εκείνος τον έβαλε στο 67′, εκείνος τον είδε να σκοράρει πέντε λεπτά αργότερα για το τελικό Λαμία – Αστέρας 1-0.

Σε μια φάση που ο Αστέρας δικαίως φωνάζει ότι ο σκόρερ πήρε την κόντρα με το χέρι, αλλά και σε μια φάση που ο Αστέρας θα πρέπει να τα βάλει και με τον εαυτό του, αν θέλει να είναι δίκαιος. Γκολ από ασίστ με βολέ του τερματοφύλακα(!), με την άμυνα να απουσιάζει, με τον Αθανασιάδη να πηγαίνει στη φάση χαλαρός.

Τα ματς, όμως, σε τέτοιες λεπτομέρειες κρίνονται κι έτσι, ο Αστέρας μεν έχασε το αήττητό του μετά από οχτώ αγωνιστικές, ενώ η Λαμία κέρδισε για πρώτη φορά μετά από εννέα αγωνιστικές. Ανεξάρτητα, αν η μορφή του αγώνα το ανάποδο έδειχνε, τουλάχιστον την πρώτη ώρα αγώνα.

Ο Αστέρας, χωρίς να είναι εντυπωσιακός, ήταν καλύτερος. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο μόνος που απειλούσε. Με βασικό εκφραστή τον Κυριακόπουλο, ο οποίος επιχείρησε 2-3 φορές, στη μία, στο 28′, βρήκε το δοκάρι. Ο Αστέρας πάντως, είχε εικόνα νικητή. Αλλά δεν είχε γκολ.

Η Λαμία στην ουσία άρχισε να αντιδρά και να φαίνεται επιθετικά μετά το 60′. Στο 62′ ο Μπούτνικ με κεφαλιά ισοφάρισε τα δοκάρια. Στο επόμενο λεπτό ο Αστέρας είχε διπλή ευκαιρία, με Τόνσο και Κώτσιρα, αλλά ο Παπαδόπουλος και στις δύο περιπτώσεις απέκρουσε. Και μετά την διπλή απόκρουση, ήρθε και η ασίστ.

Ο Αστέρας αντέδρασε, πάλεψε για την ισοφάρισε, ολοκλήρωσε το ματς με 13 κεφαλιές, τις 7 στην εστία, αλλά δεν είχε γκολ. Στο 79′ το σουτ του Γκοντό πέρασε πάνω από το δοκάρι και το ματς ολοκληρώθηκε με την άμυνα της Λαμίας να αντέχει στην πίεση και να παίρνει τη νίκη.

Το 10άρι: Ο Παπαδόπουλος. Έχουν γίνει πολλά με τον τερματοφύλακα της Λαμίας τον τελευταίο καιρό. Όταν αγκάλιασε τον διαιτητή. Όταν είχε λογομαχία με οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τώρα είχε και ασίστ. Και μάλιστα, τέσσερα λεπτά μετά από διπλή απόκρουση.

Το κλειδί: Το γκολ μπαίνει με τον σκόρερ να κερδίζει την μπάλα με το χέρι. Όπως και να το κάνουμε, είναι διαμόρφωση αποτελέσματος και καθόρισε τον αγώνα.

Στον πάγκο: Η αδυναμία του Αστέρα να βρει δίχτυα. Είχε τέσσερα σερί ματς χωρίς γκολ (πρωτάθλημα και Κύπελλο), πριν την προηγούμενη αγωνιστική και τη νίκη επί της ΑΕΛ. Τώρα, έμεινε και πάλι στο μηδέν, σε 13 τελικές.

Γιατί κόουτς: Ο Μπάμπης Τεννές, η διαδρομή του, τα τόσα χρόνια στους πάγκους, δικαιώθηκαν. Έπρεπε να γίνει έτσι, με νικητήριο γκολ από παίκτη που έκανε εκείνος αλλαγή, για να το πιστωθεί.

ΛΑΜΙΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0
Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας
Διαιτητής:  Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης, Γεώργιος Κελαζόγλου
Τέταρτος: Δημήτριος Τάτσης, Γεώργιος Κελαζόγλου
Γκολ: 72′ Καραγιάννης
Κίτρινες: Καραγιάννης, Μπούτνικ / Μπέρτος
Κόκκινες:

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι (58′ Ακόστα), Ορτέγκα (67′ Καραγιάννης), Βάντερσον (80′ Κουτρομάνος), Μπούντνικ.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (75′ Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ντουντού (82′ Μαδίντα), Τσιλιανίδης, Τόνσο, Ισνάλδο (46′ Κώτσιρας), Μανιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ