Παναιτωλικός – Πανιώνιος 1-1

Παναιτωλικός – Πανιώνιος 1-1

Μία ευκαιρία αποδείχτηκε αρκετή για τον Πανιώνιο, για να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού ο οποίος προηγήθηκε με τον Μοράρ, αλλά ο Λάμπρου στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ, ο Παναιτωλικός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ σχετικά νωρίς στον αγώνα με τον Μοράρ (1-0) και είχε και τον έλεγχο κόντρα σε έναν Πανιώνιο ο οποίος μέχρι την στιγμή της ισοφάρισης δεν είχε καμία τελική! Όμως μια πολύ όμορφη συνεργασία των Σιώπη – Λάμπρου διαμόρφωσε το τελικό (1-1) στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι γραμμές του ήταν κοντά, είχε την κατοχή της μπάλας και το μυαλό στραμμένο σε κάποια αντεπίθεση που θα έδινε το γκολ. Ο Πανιώνιος σε θέση άμυνας, προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση.

Στο 17′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς και ήταν για τον Παναιτωλικό. Ο Ρόσα βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά πιέστηκε από τον Μπανανά και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου του αγώνα (25’) ο Βλαντ Μοράρ εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Τσοκάνη και το τραγικό λάθος του Γκιοατά και έκανε το 1-0 για τα Καναρίνια.

Ο Τραϊανός Δέλλας μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο του Παναιτωλικού «φλέρταρε» με δεύτερη συνεχόμενη νίκη, μετά το διπλό επί του Ατρόμητου.

Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα. Είχε ΜΕΝ ανακτήσει την κατοχή της μπάλας, αλλά κάθε άλλο παρά απειλητικός ήταν. Στο 36′ ο Μάζουρεκ εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ για τον Ρόσα, ο οποίος πήγε να βγάλει με το στήθος για τον Μοράρ, αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί του Πανιωνίου και δεν βγήκε η «κομπίνα» από τους γηπεδούχους.

Με το ισχνό προβάδισμα υπερ του Παναιτωλικού πήγαν οι δύο ο ομάδες στα αποδυτήρια, με την εικόνα ελάχιστα να αλλάζει στην επανάληψη. Στο 52′ η πρώτη φάση άξια αναφοράς, όταν οι Μοράρ, Μάζουρεκ άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα, που έφτασε στον Ρόσα, αλλά ο Βραζιλιάνος άργησε και δεν «τελείωσε» τη φάση μέσα από την περιοχή του Πανιωνίου.

Οι Κυανέρυθροι ανοίχτηκαν αρκετά στην προσπάθειά τους να ισοφαρίσουν, απόφαση δίκοπο μαχαίρι αφού και ο προσανατολισμός του Παναιτωλικού ήταν να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Εν τέλει μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, σε μια υπέροχη ομαδική προσπάθεια του Πανιωνίου, ο Μανώλης Σιώπης έβγαλε τέλεια την κάθετη στον Λάμπρου, ο οποίος με σκαφτό πλασέ νίκησε τον Κυριακίδη για το τελικό (1-1).

Το κλειδί: Η είσοδος στην αναμέτρηση του Λάζαρου Λάμπρου ο οποίος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (1-1) σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις του Πανιωνίου στα καρέ  του Παναιτωλικού και ουσιαστικά στην πρώτη του τελική στο ματς.

Το 10άρι: Ο Μοράρ «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα και έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεται παντού μέσα στο γήπεδο. Με το τέρμα του, ο Παναιτωλικός κρατούσε για 80 λεπτά το τρίποντο της νίκης στα χέρια του.

Στον πάγκο: Ο Γκιοατά ήταν ασταθής και με ένα παιδαριώδες λάθος έδωσε την ευκαιρία στον γηπεδούχο Παναιτωλικό να ανοίξει το σκορ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ– ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος,

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Κυριάκος Μερκενίδης

Τέταρτος: Iωάννης Παπαδόπουλος

Γκολ: 25’ Μοράρ, 81′ Λάμπρου

Κίτρινες: – Σαββίδης, Σιώπης

Κόκκινες:

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάϊ, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ (Ρότσα), Ρόσα (Κλέσιο 82’- Μπράβο 88′), Ντίας, Μοράρ

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Γκιοατά (Μακρύλλο), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς (65’ Λάμπρου), Ντουρμισάι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ