Λάρισα – ΑΕΚ 0-0: Εννέα εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο, αλλά στο χορτάρι… μείον

Λάρισα – ΑΕΚ 0-0: Εννέα εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο, αλλά στο χορτάρι… μείον

Χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση της Λάρισας κόντρα στην ΑΕΚ, με την Ένωση να χάνει δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στο AEL FC Arena.

Χρήμα διαθέτει και μάλιστα ζεστό στα ταμεία της. Ακριβώς εννέα εκατ ευρώ είναι τα έσοδα της απο την εξαιρετική ευρωπαϊκή της πορεία. Τώρα όμως που η μπάλα «καίει» σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις και κάθε λάθος κοστίζει ακριβά; Η ΑΕΚ δεν λέει να τον σπάσει τον κουμπαρά της. Ακόμη περιμένει έναν «κάνω τη διαφορά εξτρέμ» ο Μανόλο Χιμένεθ. Πριν απο λίγο στη Λάρισα αναγκάστηκε να παρέμβει στην εικόνα με τον… άφαντο Κλωναρίδη και τον ανέτοιμο Γιακουμάκη. Αποτέλεσμα: Μια γκέλα (0-0) απο εκείνες που κοστίζουν πρωταθλήματα!

Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα πάνω απο αναφορές σε φάσεις και σε σχολιασμό… επιδερμικό της κατάστασης. Η ΑΕΚ έχει φέτος μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και όπως φαίνεται οι χειρισμοί που επιλέγει, σου δίνουν την εντύπωση πως πάει να την… πετάξει στα σκουπίδια. Αυτή η ισοπαλία στην Λάρισα με την ΑΕΛ (0-0) είναι σαν ήττα για δύο λόγους. Πρώτον διότι αύριο ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεφύγει στο +3 και ο ΠΑΟΚ στο +2. Δεύτερο και ακόμη πιο σημαντικό: Γιατί η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στη Λάρισα. Γιατί είχε τις κατοχές, είχε τον έλεγχο, αλλά δεν είχε έναν ποδοσφαιριστή που θα σπάσει… το μπλόκο. Που θα δώσει το επιθετικό πλάτος που είχε ανάγκη, ώστε να ανοίξει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ηλία Φυντάνη.

Ανεβαίνει ο πήχης της προσδοκίας για την ΑΕΚ. Μόλις πριν απο λίγα λεπτά η Ένωση μπήκε σε ένα «τούνελ» δέκα αγώνων σε 38 νύχτες, εκ των οποίων οι τρεις με τον Ολυμπιακό για πρωτάθλημα και κύπελλο και οι δύο με τη Ντιναμό Κιέβου για την Ευρώπη. Το ρόστερ είναι μικρό και έχει χτυπητές αδυναμίες. Χωρίς να γίνουν μια-δύο σοβαρές κινήσεις η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανταποκριθεί. Το μεταγραφικό παράθυρο θα είναι ακόμη ανοιχτό για δέκα ημέρες. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα; Το κρίμα στο λαιμό τους…

Φάουλ και μηδέν ρυθμός

Η ΑΕΛ έδειξε ξεκάθαρα πως επιθυμούσε να ρίξει το βάρος στην άμυνα, επιχειρώντας με διπλή ζώνη να μπλοκάρει την ΑΕΚ και να μην της δώσει τον χώρο για να αναπτυχθεί. Την ίδια στιγμή που η Ένωση, με αυτό το 4-4-1-1 που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να είχε πάρει πλάτος στο γήπεδο, όμως οι γραμμές της είχαν αποστάσεις και η μπάλα κυκλοφορούσε με δυσκολία.

Το παιχνίδι πήγε από το ξεκίνημά του στις δυνατές μονομαχίες και στην ένταση, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να μην υπάρξει ρυθμός στον αγώνα, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη και να φτάνουν με δυσκολία στις δύο εστίες.

Η ΑΕΚ είχε ζητήματα στην ανάπτυξη, με τους Λιβάγια και Αραούχο να δείχνουν αποκομμένοι. Και το σύνολο του Χιμένεθ να χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να πατήσει καλύτερα από τη Λάρισα στο γήπεδο και να πάρει σε έναν βαθμό, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Χωρίς πάντως να κάνει κάτι το ουσιαστικό σε αυτό το διάστημα, με την πιο καλή στιγμή της να έρχεται από τα πόδια του Μπακασέτα στο 34’. Με αυτή τη φάση να αποτελεί την πρώτη και την… τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μέρος, στο οποίο το θέαμα ήταν απογοητευτικό.

Πρωτοβουλία χωρίς αντίκρισμα

Η εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν εντελώς διαφορετική. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε αποκλειστικά στην περιοχή της Λάρισας, με την ΑΕΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο όμως και πάλι, να μην βρίσκει τις λύσεις για να φτάσει στο γκολ. Οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν σε έναν παθητικό ρόλο, με την μπάλα να είναι συνεχώς στα πόδια των Κιτρινόμαυρων. Που παρότι έφταναν με ευκολία στην αντίπαλη άμυνα, δεν μπορούσαν να κάνουν τελική φάση.

Ο Χιμένεθ βλέποντας την ομάδα του εγκλωβισμένη, έριξε άρον άρον στο ματς τους Μασούντ και Κλωναρίδη, αντί των Χριστοδουλόπουλου και Λιβάγια. Ωστόσο η Ένωση δεν κατάφερε να βελτιωθεί. Απειλώντας μόνο μέσω στημένων φάσεων, οι οποίες αντιμετωπίζονταν εύκολα από την άμυνα της Λάρισας.

Κάπως έτσι, αυτό το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να «γκελάρει» στην έδρα της Λάρισας και να αφήνει δύο βαθμούς που μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στο φινάλε της σεζόν.

Το κλειδί: Η σούπερ δουλειά της Λάρισας στο ανασταλτικό κομμάτι. Οι γηπεδούχοι είχαν «διαβάσει» εξαιρετικά το παιχνίδι της ΑΕΚ, έχοντας παράλληλα πολύ σωστές αντιδράσεις και στις στημένες φάσεις.

Το 10άρι: Ο Μιλοσάβλιεβιτς. Έκανε πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, με την συμβολή του στο μπλοκάρισμα της ΑΕΚ να είναι σημαντική και να παίζει τον ρόλο της, στο να έρθει τελικά αυτό το 0-0.

Γιατί κόουτς: Βλέποντας την ομάδα του για ένα ημίχρονο μπλοκαρισμένη, ο Χιμένεθ επέλεξε η πρώτη του αλλαγή να είναι ο Χριστοδουλόπουλος και όχι ο Μπακασέτας, προκειμένου να ρίξει στο ματς τον Μασούντ. Παρότι ο Λάζαρος ήταν σαφέστατα πιο κινητικός από τον 25χρονο μέσο.

Στον πάγκο: Ο Παναγιώτης Κονέ. Στο εν λόγω ματς η ΑΕΚ περίμενε πολλά περισσότερα από την παρουσία του έμπειρου χαφ, ο οποίος κινήθηκε σε ρηχά νερά, χωρίς να πάρει πρωτοβουλίες στο ματς.

ΑΕΛ-ΑΕΚ 0-0
Γήπεδο: AEL FC ARENA
Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς
Βοηθοί: Ποντίκης, Μπουξμπάουμ
Τέταρτος: Κομίνης
Γκολ: –
Κίτρινες: Αραούχο (14’), Χριστοδουλόπουλος (30’), Λιβάγια (73’), Λαγός (32’), Γκόλιας (41’), Φατιόν (55’), Ρέντζας (57’), Μασούρας (82’), Χούμπτσεβ (90’+), Μπόζοβιτς (90’+)
Κόκκινες: –

Λάρισα (Η. Φυντάνης, 4-2-3-1): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (53’ Μασούρας), Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (86’ Χούμπτσεβ), Ναζλίδης (90’+ Περόνε)
ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Κονέ, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (68’ Μασούντ), Λιβάγια (76’ Κλωναρίδης), Μπακασέτας (90’ Γιακουμάκης), Αραούχο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ