Παναθηναϊκός – Κέρκυρα 4-0

Παναθηναϊκός – Κέρκυρα 4-0

Ο Παναθηναϊκός κόντρα σε όλη την άσχημη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, έλαμψε στη Λεωφόρο και με γκολ των Δώνη, Γιόχανσον, Λουντ και Άλτμαν νίκησε εύκολα με 4-0 την Κέρκυρα και επέστρεψε στις νίκες μετά τη σφαλιάρα από τον Λεβαδειακό, για την 18η αγωνιστική της Superleague.

Παναθηναϊκός και πάλι! Και ας μην τον σέβεται (σχεδόν) κανείς. Από την διοίκηση που τον έχει παρατημένο στη μοίρα του, τον διαιτητή που αγνόησε επιδεικτικά φάσεις υπέρ του όπως το καθαρό πέναλτι υπέρ του Βιγιαφάνιες, τον κόσμο του που απουσίασε. Κόντρα στην Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη που αποθεώθηκε, συνέτριψε με 4-0 τους Φαίακες και θύμισε και πάλι τη μεγάλη ομάδα που αντιστοιχεί στο όνομα του.

Με κορυφαίους τους Δώνη και Βιγιαφάνιες και πολύ καλό τον Ινσούα ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ. Είναι για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που οι πράσινοι πετυχαίνουν τρία και πάνω γκολ!

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς επιθετικό κόντρα στην Κέρκυρα. Στα χαρτιά. Γιατί στο χόρτο, είχε έναν που έκανε για όλους μαζί από όσους είχε φέτος. Το 4-0 επί της Κέρκυρας φέρει πολλές υπογραφές, αλλά μία έχει όνομα βαρύ σαν ιστορία: Χρήστος Δώνης.

Αυτός ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, ήταν από τους καλύτερους φετινούς. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν εκτός από τη χάρη είχε και την ουσία. Σε αυτό το διάστημα, είχε τρία γκολ από τα οποία – σωστά – μέτρησαν τα δύο. Είχε δοκάρι. Είχε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες. Είχε και μια επέμβαση, για να πούμε και κάτι για την Κέρκυρα, του Βλαχοδήμου στον Παμλίδη, στο 20′.

Ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο, με τον Ινσούα στο 9′ να έχει δοκάρι και στο 16′ δύο παίκτες από την ακαδημία του Παναθηναϊκού να συνδυάζονται για το 1-0. Χατζηγιοβάννης την ασίστ, Δώνης την εκτέλεση. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πολύ καλύτερος, στο 21′ βρήκε γκολ από το μακρινό σουτ του Βιγιαγφάνιες, αλλά ο Δώνης που πήδηξε πάνω από την μπάλα, ήταν οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση. Σωστά, λοιπόν, ακυρώθηκε.

Εκείνο ήταν και το μοναδικό διάστημα, στο οποίο η Κέρκυρα θα μπορούσε να αντιδράσει. Εκμεταλλευόμενη τον εκνευρισμό που για κάποιο διάστημα έδειξαν οι γηπεδούχοι. Αφού δεν το έκανε, μόλις οι πράσινοι ηρέμησαν, καθάρισαν και τον αγώνα. Στο 33′, σε φοβερή συνεργασία του Δώνη, που με τακουνάκι έδωσε την ασίστ για τον Γιόχανσον, που πλάσαρε για το 2-0.

Είχε τύχη η φιλοξενούμενη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο; Ίσως, αν στο 46′ ο Βλαχοδήμος δεν έλεγε όχι στον Τουράμ. Από εκεί και πέρα το γήπεδο… κατηφόρισε. Στο 52′ σουτ του Ινσούα, άουτ. Στο 55′ ο Σπίνουλας την τελευταία στιγμή έβαλε την κόντρα στον Χατζηγιοβάννη, πριν το 3-0. Στο 58′ ο Δώνης πλάσαρε άουτ. Στο 66′ ο διαιτητής αρνήθηκε το πέναλτι στο χέρι του Γκράσι από το σουτ του εξαιρετικού Βιγιαφάνιες.

Ο οποίος στο 70′ έδωσε την ασίστ στον Λουντ για το 3-0. Στο 74′ είδε τον Γιαννακόπουλο να τού στερεί και ένα δικό του γκολ. Αλλά στο 90′ έδωσε ακόμη ένα γκολ, στον Άλτμαν που έκανε το 4-0. Αυτά και καταγράψαμε μόνο τα πιο σημαντικά, διότι ο Παναθηναϊκός πραγματικά ήταν ορμητικός σε αυτό το ματς. Σκοράροντας, δίκαια, όσα δεν έχει βάλει ποτέ φέτος στο πρωτάθλημα. Και λίγα ήταν…

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ; Όχι. Το δεύτερο γκολ. Διότι ανάμεσα στα δύο μεσολάβησε εκείνο που σωστά ακυρώθηκε, αλλά και που για ένα διάστημα προκάλεσε πολλά νεύρα στους πράσινους. Όταν έγινε στα αλήθεια το 2-0, το μυαλό ηρέμησε…

Το 10άρι: Θα ήταν ο Βιγιαφάνιες, με όσα έκανε. Αλλά ας πάρει τον τίτλο ο Χρήστος Δώνης. Η μεγάλη των… Δώνηδων σχολή. Ο πατέρας Γιώργος Δώνης έκανε σημαντική καριέρα. Ο δεύτερότοκος, ο Τάσος Δώνης, έχει κάνει εκκίνηση πιο σημαντική και από εκείνον. Καιρός ήταν πια να κάνει κάτι και ο πρωτότοκος. Ένα γκολ, μία ασίστ, πολλές φάσεις.

Στον πάγκο: Ο Νίκος Γιαννακόπουλος έπαιζε απέναντι στην πρώην ομάδα του. Είχε να αποδείξει και να δείξει. Δεν το έκανε. Είχε 1-2 καλές επεμβάσεις, αλλά στο πρώτο γκολ έλειπε και στο δεύτερο γκολ (και σε αυτό που μέτρησε και σε εκείνο που δεν είχε μετρήσει) δεν ήταν σε ετοιμότητα. Εκείνος φταίει για την ήττα; Όχι. Αλλά αν δεν έμπαιναν τα γκολ…

Γιατί κόουτς: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπαθεί να βγάζει λαγούς από τα καπέλα. Κόντρα στην Κέρκυρα δεν είχε επιθετικό. Αλλά παρουσίασε έναν από τους πιο παραγωγικούς σε τελικές μέσα από την περιοχή Παναθηναϊκό για τη φετινή σεζόν. Έχει, λοιπόν, μερίδιο και σε αυτό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 4-0

Γήπεδο: Λεωφόρος
Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας
Βοηθοί: Άγγελος Πήττας, Ανδρέας Μεϊντάνας
Τέταρτος: Ευάγγελος Μανούχος
Γκολ: 16′ Δώνης, 33′ Γιόχανσον, 70′ Λουντ
Κίτρινες: Σιόντης, Ντιόγκο
Κόκκινες:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης (57′ Στάικος), Λουντ, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Χατζηγιοβάνης (80′ Κουντουριώτης), Δώνης (82′ Άλτμαν)

Κέρκυρα (Σάκης Τσιώλης): Γιαννακόπουλος, Τουράμ (71′ Αρτυματάς), Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ρόλε (46′ Μπαλάφας), Ιωάννου, Ντιόγκο (57′ Μυτίδης), Γρομητσάρης, Γκράσι

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ