ΠΑΟΚ : Αν όχι ένα ματς τίτλου, τότε τι θα τους σταματούσε;

ΠΑΟΚ : Αν όχι ένα ματς τίτλου, τότε τι θα τους σταματούσε;

Η ανακοίνωση των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρη: «21 Ιανουαρίου ώρα: 14.00 ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ». Παρα δίπλα; 21 Ιανουαρίου ώρα 15:00 ΤΟΥΜΠΑ. Πού πάς; Στο -13 ματς που κρίνει το πρωτάθλημα ή στο συλλαλητήριο, που όπως πριν 25 χρόνια, μπορεί να κρίνει το Μακδεονικό;

Τότε, 2,45 δεκαετίες και κάτι, το έκανε. Στο συλλαλητήριο τον Φεβρουάριο του 1992. Στο συλλαλητήριο του 1994. Είχαν βγει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Διαβάζουμε από την εποχή: «Χιλιάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή, συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου και κατευθύνθηκαν, αδελφωμένοι, προς την Πλατεία Αριστοτέλους».
Τότε, λοιπόν, είχε σωθεί η ονοματοδοσία. Τώρα, όμως, σε αυτό το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνεται αυτή την Κυριακή, όλα είναι διαφορετικά. Όχι γιατί τότε ήταν Παρασκευή και δεν έπαιζε ο ΠΑΟΚ. Όχι γιατί τότε ο ΠΑΟΚ δεν πήγαινε για πρωτάθλημα. Αλλά γιατί τότε, δεν υπήρχε στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης.
Η συμμετοχή των ΠΑΟΚτσήδων, όπως έχει ανακοινωθεί, στο συλλαήτήριο αυτής της Κυριακής είναι ένας μπελάς για τον άνθρωπο που είναι γνωστές οι σχέσεις του με την κυβέρνηση. Μπελάς είναι και για την κυβέρνηση, που μετράει μερικές χιλιάδες, που πίστευε ότι είχε πια μαζί της, να ετοιμάζονται να διαδηλώσουν. Μπορεί για σωστούς λόγους, αλλά πάντως να διαδηλώσουν.
Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε σε διαδικασίες πλέον. Αν το ματς -13 για τον τίτλο του πρωταθλητή, δεν μπορεί να σταματήσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από το να είναι στο συλλαλητήριο αυτή την Κυριακή, τότε τι θα μπορούσε να τους σταματήσει; Πιθανόν τίποτα και αυτό για τον Ιβάν είναι πρόβλημα.
Δεν θα πείραζε το πανό, που πλέον πιάνει τη μισή Τούμπα: «MACEDONIA IS ONE AND ONLY AND IT’S HERE». Αλλά τώρα, μπροστά σε μια τέτοια ας την πούμε φιτιλιά, πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση;
Πάντως η ανακοίνωση των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρη.  Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι Μακεδόνες:
«Ως CLUB ΠΑΟΚ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον ίδιο μας τον εαυτά να μην πάρει θέση, για το εθνικό ζήτημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας. Είμαστε υπερασπιστές της ιδέας του σοφιστή Γοργία περί της ένωσης όλων των Ελλήνων, μια ιδέα που εκπλήρωσε πρώτος ο Φίλιππος Β. Εμείς δεν αρκούμαστε μόνο σ’αυτό, παρά μόνο στο έργο του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη Αλέξανδρου που εναντιώθηκε σε όσους ήθελαν να κατακτήσουν την χώρα μας.
Ο ΠΑΟΚ εκφράζει το 100% του πληθυσμού της Μακεδονίας. Μοναδική μας υποχρέωση η υπεράσπιση αυτής της βαριάς ευθύνης. Δεν πρέπει να αφήσουμε στο ψευτοκρατίδιο των ξένων δυνάμεων να καπηλεύεται την πολιτισμική κληρονομιά αιώνων. Ο λαός του ΠΑΟΚ πάντα αντισυστημικός, εναντιωνόταν σε κάθε ενέργεια εναντίων των αρχών και των ιδεών του. Γι αυτό καλούμε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων να παραστεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής.
21 Ιανουαρίου ώρα: 14.00 ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ
ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ