Η ρήξη Βράνιες – ΑΕΚ, η Αντερλεχτ και ο νέος στόπερ

Η ρήξη Βράνιες – ΑΕΚ, η Αντερλεχτ και ο νέος στόπερ

Ο Νίκος Κιτσιγιάννης καταγράφει τα δεδομένα της υπόθεσης Βράνιες, μετά τον δρόμο της ρήξης που διάλεξε ο Βόσνιος και τις (ραγδαίες) εξελίξεις.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται για την ΑΕΚ το θέμα του Ογκνιέν Βράνιες, με τον Βόσνιο να «δηλώνει» απών από την προπόνηση της Τετάρτης και να τραβάει το σχοινί, πιέζοντας για την μετακίνησή του στην Αντερλεχτ, όπως διαβάσατε και νωρίτερα. Από τη στιγμή που ο παίκτης επέλεξε τον δρόμο της ρήξης με την Ενωση, οι εξελίξεις για την υπόθεση αναμένονται άμεσες. Καθώς από τη μία υπάρχει το δεδομένο ενδιαφέρον των Βέλγων για την απόκτηση του Βόσνιου αμυντικού και από την άλλη η οργή της ΑΕΚ, για τη στάση του παίκτη. Ο οποίος θυμίζουμε πως έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019.

Η Αντερλεχτ είναι δεδομένο πως θα κάνει και νέα κίνηση για τον παίκτη, άμεσα. Θυμίζουμε πως η πρώτη προσφορά των Βέλγων προς την Ένωση απορρίφθηκε, με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που περιλάμβανε συνολικά η πρόταση, να μην κρίνεται ικανοποιητικό από πλευράς ΑΕΚ.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως η υπόθεση θα έχει και άλλα επεισόδια. Οι πληροφορίες που έρχονται από μανατζερικούς κύκλους που σχετίζονται με την υπόθεση, θέλουν την Αντερλεχτ να επιστρέφει για τον Βράνιες και μάλιστα άμεσα. Οριστικοποιώντας την προσφορά της προς την ΑΕΚ στα 2,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 500.000 θα δοθούν τώρα, το καλοκαίρι θα καταβληθεί ως υποχρεωτική ρήτρα το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ και στη συμφωνία θα προβλέπονται απόλυτα εφικτά μπόνους, που θα ανέρχονται στις 500.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, που ο ατζέντης του Βράνιες, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την Αντερλεχτ (σ.σ. μεσολάβησε και για την απόκτηση του Ισαάκ Τελίν στους Βέλγους), έχει μεταφέρει στον πελάτη του πως ο σύλλογος των Βρυξελών είναι έτοιμος να του προσφέρει ένα συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές κοντά στις 600.000 ευρώ τον χρόνο.

Ωστόσο τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί αφήνουν αυτή τη στιγμή την υπόθεση ανοικτή. Μιας και ακόμα κι αν γίνουν πράξη τα παραπάνω, παραμένει ένα ερωτηματικό η στάση που θα κρατήσει η ΑΕΚ. Η οποία σαφέστατα έχει τον πρώτο λόγο για το μέλλον του Βράνιες. Μένει δηλαδή να φανεί αν αυτή η πίεση που ασκεί ο Βράνιες στην Ένωση θα πιάσει τόπο, με την ομάδα να συναινεί στην αποχώρησή του ή θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Με την ΑΕΚ να τραβά επίσης το σχοινί από την πλευρά της, κλείνοντας τον δρόμο στον Βράνιες, έπειτα και από την αδικαιολόγητη απουσία του από την προπόνηση.

ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ

Πάντως, αυτό που αξίζει να σημειωθεί και ίσως να δείχνει και έναν δρόμο για την κατάληξη της υπόθεσης, είναι πως η ΑΕΚ έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του παίκτη. Κάνοντας τα τελευταία 24ωρα επαφές με ατζέντηδες προκειμένου να διερευνηθούν περιπτώσεις στόπερ στην αγορά. Με την ΑΕΚ να αναζητά έναν αμυντικό που θα έρθει εννοείται για να πάρει φανέλα βασικού, έχοντας κυρίως ταχυδυναμικά χαρακτηριστικά, όπως δηλαδή ο 28χρονος αμυντικός. Που έτσι ή αλλιώς, φαίνεται πως δύσκολα θα φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα. Ακόμα κι αν δεν γίνει πράξη η μεταγραφή του στην Αντερλεχτ, που φαίνεται να επιθυμεί. Παρότι το τελευταίο σενάριο, με τις διαμορφωθείσες συνθήκες, δεν δείχνει και ιδιαίτερα πιθανό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ