Στην λίστα του ΠΑΟΚ ο Πογιανπάλο!

Στην λίστα του ΠΑΟΚ ο Πογιανπάλο!

Από την στιγμή που το θέμα της απόκτησης στόπερ τελειώνει και ο Ροντρίγκο Μολέδο θα φορέσει τα ασπρόμαυρα το βάρος πέφτει στον σέντερ φορ που θα πλαισιώσει τους Πρίγιοβιτς και Κουλούρη.

Η «καυτή πατάτα» για τον ΠΑΟΚ στις μεταγραφές του Ιανουαρίου ήταν η απόκτηση αριστερού μπακ και κεντρικού αμυντικού. Αφού τελεσφόρησαν οι υποθέσεις για τους Μάρτσιο Αζεβέδο και Ροντρίγκο Μολέδο, ο Δικέφαλος στρέφεται στην απόκτηση σέντερ φορ, διαφορετικών χαρακτηριστικών από αυτά που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ.

Η έρευνα έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό και οι προτάσεις όπως συμβαίνει σε τέτοιες προτάσεις, να είναι δεκάδες. Η «σταχυολόγηση» των προτάσεων ήταν κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη και έτσι φτιάχτηκε μια μικρή λίστα 4-5 ποδοσφαιριστών, όπου σε αυτούς θα γίνει η τελική βολιδοσκόπηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους παίκτες που έχουν «προκριθεί» και βρίσκεται στην τελική λίστα του Δικεφάλου, είναι ο Τζόελ Πογιανπάλο. Ο 23χρονος σέντερ φορ της Λεβερκούζεν, είναι από τις περιπτώσεις που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, γιατί έχει όλο το… πακέτο. Ο Φινλανδός φορ δεν υπολογίζεται από τον Χάικο Χέρλιχ και βρίσκεται με το «ένα πόδι» εκτός της Μπάι Αρένα. Φέτος έχει παίξει μόλις σε πέντε παιχνίδια με την φανέλα της Λεβερκούζεν, έχοντας σκοράρει δυο φορές, ενώ την περσινή σεζόν έπαιξε 13 φορές σύνολο, με έξι γκολ απολογισμό.

Το συμβόλαιο του Πογιανπάλο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2019, με τον 23χρονο φορ να αμείβεται με 700.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό που δεν είναι απαγορευτικό για τον ΠΑΟΚ. Η γερμανική ομάδα, είναι διατεθειμένη να συζητήσει ακόμα και για δανεισμό του παίκτη, με οψιόν αγοράς.

Ο Φινλανδός επιθετικός είναι γέννημα-θρέμμα του Ελσίνκι και από την… μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας του, έγινε γνωστός από πολύ νεαρή ηλικία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ντεμπούτο του, με την φανέλα της Ελσίνκι, στις 15 Απριλίου του 2012 έκανε χατ-τρικ μέσα σε 162 δευτερόλεπτα (!) σε παιχνίδι απέναντι στην Μάριεχαμν. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις, τον έφεραν να περνάει δοκιμαστικό στην Λίβερπουλ, με τους ρεντς να του προσφέρουν τριετές συμβόλαιο, αλλά τον ίδιο να αρνείται (!) επειδή δεν ήθελε εγγυημένο χρόνο συμμετοχής ακόμα και με την δεύτερη ομάδα. Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, έγινε με την μεταγραφή του στην Λεβερκούζεν το 2013, που αρχικά τον πήρε ως δανεικό και στην συνέχεια τον αγόρασε το 2016.

Ο Πογιανπάλο έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, αφού διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ευχέρεια στο «ένας με έναν», στοιχεία που λείπουν από την γραμμή κρούσης του Δικεφάλου.

Με την φανέλα της εθνικής Φινλανδίας, ο 23χρονος επιθετικός μετράει 27 συμμετοχές, με απολογισμό έξι γκολ και ένα από αυτά το σημείωσε με αντίπαλο την Εθνική μας, στην νίκη των Φινλανδών με 1-0, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2015.

Ο δανεισμός του στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, την σεζόν 2014-15 τον έκανε πιο γνωστό στο ευρύ κοινό, αφού στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, σημείωσε 11 γκολ σε 29 παιχνίδια, «παίρνοντας» την μονιμοποίηση του στην Λεβερκούζεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ