Πρώτα τους παίζει, μετά τους παίρνει!

Πρώτα τους παίζει, μετά τους παίρνει!

To10.gr παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές τους οποίους ο ΠΑΟΚ πρώτα τους αντιμετώπισε ως αντιπάλους και στη συνέχεια τους ενέταξε στο ρόστερ του.

Τα σε… έδο, τα είχε δει να αγωνίζονται μαζί και να τον κερδίζουν στην Τούμπα τον Ιούλιο του 2013 για την τρίτη προκριματική φάση του Champions League. Αζεβέδο και Μολέδο. Τους είχε από τότε βάλει στο μάτι; Ποιος ξέρει… Πάντως το να παίρνει παίκτες που πρώτα έχει δει να αγωνίζονται εναντίον του, είναι μεταγραφική τακτική του ΠΑΟΚ στα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη.

Ανεξαρτήτως αν τελικά αυτές οι μεταγραφές αποδεικνύονται πετυχημένες ή όχι, σημαίνει κάτι όλο αυτό που κάνει ο Δικέφαλος από το 2012 στις μεταγραφικές αναζητήσεις του. Πρώτον, ότι ίσως ψάχνει στα σίγουρα. Δεύτερον, όμως, ότι ίσως οι ορίζοντές του δεν είναι τόσο μακρινοί, άρα το σκάουτ του χρειάζεται διορθώσεις.

Ο Αζεβέδο και ο Μολέδο που πρώτα αντιμετώπισε και στη συνέχεια απέκτησαν (τον πρώτο στα σίγουρα, τον δεύτερο πιθανότατα), είναι απλώς και μόνο οι τελευταίες από μια σειρά τέτοιων περιπτώσεων. Δεν αναφερόμαστε στους Έλληνες που ο ΠΑΟΚ είχε μέσα στα πόδια του και τελικά απέκτησε. Ούτε στους ξένους του ελληνικού πρωταθλήματος, κυρίως τερματοφύλακες, που ήρθαν στον Δικέφαλο. Ο Χακόμπο από τον Αστέρα, ο Ιτάνζ από Καβάλα και Ατρόμητο, ο Γκσπούρνινγκ από την Ξάνθη με ενδιάμεσο σταθμό τους Σιάτλ των ΗΠΑ. Ή ο Ουάρντα, από τον Παναιτωλικό, που δεν στέριωσε.

Μιλάμε για ξένους ποδοσφαιριστές, κυρίως εξ’ Ανατολάς που είναι και οι γνώριμοι τόποι του Ιβάν Σαββίδη και οι οποίοι, προτού έρθουν στον ΠΑΟΚ, κάπως, κάπου, κάποτε, είχαν παίξει εναντίον του. Και συνήθως, είχαν παίξει καλά εναντίον του.

Για να μετρήσουμε:

– Το καλοκαίρι του 2012 ο ΠΑΟΚ απέκτησε το Ολίσε. Δανεικός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχ έρθει. Την οποία, 1,5 χρόνο νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του 2011, ο Δικέφαλος είχε αντιμετωπίσει για το Europa League.

– Το καλοκαίρι του 2013 είχαμε πια πολλές τέτοιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.
Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αγωνιζόταν και ο Τόμας Νετσίντ. Είχε βάλει γκολ στον ΠΑΟΚ τον Φεβρουάριο του 2011 και μάλιστα στην Τούμα. Εκείνο το καολαίρι, του 2013, πήρε μεταγραφή για την ελληνική ομάδα.
Ο Στοχ είχε πάει στη Φενέρμπαχτσέ το καλοκαίρι του 2010, αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Europa League και το 2013 παραχωρήθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ως δανεικός.
Ο Λούκας ανήκε στην Καρπάτι, όταν σκόραρε εναντίον του ΠΑΟΚ τον Αύγουστο του 2011 για τα προκριματικά του Europa League. Το καλοκαίρι του 2013 έβαλε τα ασπρόμαυρα.
Ο Μάαρτεν Μάρτενς ανήκε στην Αλκμάαρ. Αντίπαλος του ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 2013 για τους ομίλους του Europa League, παίκτης του ΠΑΟΚ από τον Ιανουάριο του 2014.
Ο Μπίμπρας Νάτχο, ακόμη ένας που πλήγωσε τον ΠΑΟΚ με την Ρούμπιν Καζάν, Σεπτέμβριος του 2011, είχε σκοράρει στο 2-2 στην έδρα της ρωσικής ομάδας εναντίον του Δικεφάλου, στον οποίο πήγε τον Ιανουάριο του 2014.

– Επόμενη σεζόν, 2014-2015. Προσθέτουμε κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις.
Μία επίσης από την Ρούμπιν Καζάν. Ο Νομπόα έπαιξε εκεί μια 5ετία, 2007-2012. Το 2011, είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια πήγε στη Ντιναμό Μόσχας και από τον Ιανουάριο του 2015 ανήκε στον Δικέφαλο.
Επίσης, ο Γκολάσα, παίκτης της Μακάμπι Χάιφα τον Οκτώβριο του 2013 και σκόρερ μέσα στην Τούμπα για το Europa League. Το καλοκαίρι του 2014 πήγε στον Δικέφαλο.
Ας το ελαφρύνουμε και λίγο. Ο Μακ επίσης είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, προτού υπογράψει σε εκείνον. Πήγε στην Τούμπα για πρώτη φορά το 2014. Αλλά το 2010 είχε αγωνιστεί εναντίον του για 12 λεπτά σε φιλικό με τη Νυρεμβέργη (1-1).

– Φιλικά και μεταγραφικά την επόμενη σεζόν.
Ο Μάτος ήρθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016. Το προηγούμενο καλοκαίρι, του 2015, είχε αγωνιστεί εναντίον του και είχε χάσει με 4-1 στο φιλικό με την Ντνίπρο.
Όσο για τον Βαρέλα, στις 13 Ιουλίου ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Στεάουα σε φιλικό. ο Βαρέλα ανήκε στην ομάδα της Ρουμανίας. Δέκα ημέρες αργότερα υπέγραψε στον ΠΑΟΚ.

– Ακόμη και φέτος το καλοκαίρι υπήρξε περίπτωση… Αζεβέδο και Μολέδο. Ο Λέβεκ. Ως παίκτης της Γκινγκάμπ είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ το 2014 στους ομίλους του Europa League. To 2017 φόρεσε κι εκείνος τα ασπρόμαυρα.

Η μεταγραφική τακτική συνεχίζεται. Αποδίδει; Μάλλον όχι και πολύ. Εκτός αν οι δυο αυτής της μεταγραφικής περιόδου, αλλάξουν την πορεία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ