Ολυμπιακός : Οι εντολές του Γκαρθία και τα μπράβο στον Ζιλέ

Ολυμπιακός : Οι εντολές του Γκαρθία και τα μπράβο στον Ζιλέ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία ζήτησε πριν το ματς πρέσινγκ στους στόπερ της Λαμίας και από την πίεση ψηλά βρήκαν το δεύτερο γκολ οι ερυθρόλευκοι. Μεγάλο ματς από τον Ζιλέ που έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στον Ολυμπιακό. Απόλυτα ικανοποιημένος ο Γκαρθία από τον Βέλγο μέσο.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά τη νίκη του επί της Λαμίας με 2-0, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τον Κώστα Φορτούνη και τον Μάρκο Μάριν. Ωστόσο θα πρέπει να σταθεί κάποιος και σε ορισμένα άλλα στοιχεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Γκιγιόμ Ζιλέ. Ο Βέλγος μέσος ήταν στη βασική εντεκάδα παίζοντας δίπλα στον Ρομαό κι έκανε χθες το καλύτερο του ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο έμπειρος κεντρικός χαφ έκανε πολλές δουλειές στη μεσαία γραμμή των πειραιωτών και όχι μόνο. Βοήθησε σημαντικά τόσο σε ότι έχει να κάνει με το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού όσο και στην αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία έλεγε μετά το ματς στους συνεργάτες του, πως έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Βέλγου μέσου.

Η εξαιρετική κίνηση του Ζιλέ

Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι η κίνηση που έκανε ο Γκιγιόμ Ζιλέ στη φάση του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος μέσος έκλεψε την μπάλα κι ενώ θα μπορούσε να τελειώσει μόνος του τη φάση, προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ για την ομάδα του. Είδε δίπλα του τον Ανσαριφάρντ κι έκανε την πάσα στον συμπαίκτη του. Ο Ιρανός δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει αλλά επί της ουσίας το γκολ ανήκει στον Ζιλέ. Γι’ αυτό άλλωστε ο Ανσαριφάρντ έσπευσε να ευχαριστήσει τον συμπαίκτη του.

Δεύτερο γκολ από πίεση ψηλά

Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στην Λαμία, ήταν αποτέλεσμα της πίεσης ψηλά (στην περιοχή της Λαμίας), με τον Ζιλέ να κλέβει την μπάλα από τον αμυντικό των φιλοξενούμενων. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το 2-0 στην εξέλιξη της φάσης και θα πρέπει να σημειωθεί πως με παρόμοιο τρόπο είχαν σκοράρει οι πειραιώτες και στο πρώτο ματς του Γκαρθία στον ερυθρόλευκο πάγκο, εναντίον του Πλατανιά για το Κύπελλο.

Σ’ εκείνο το ματς ήταν ο Βρουσάι ο οποίος κατάφερε να κλέψει την μπάλα και να πασάρει στον Τζούρτζεβιτς, για να σκοράρει ο Σέρβος σε κενή εστία. Κάπως έτσι έγινε και στο χθεσινό παιχνίδι με την Λαμία, αλλά με άλλους πρωταγωνιστές.

Οι εντολές του Γκαρθία

 Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία είδε την ομάδα του να πρεσάρει ψηλά στην περιοχή της Λαμίας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κι αυτό ικανοποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό των κόουτς των πειραιωτών. Το είπε άλλωστε ο Ισπανός και στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, επισημαίνοντας βέβαια ότι περιμένει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια στο πρέσινγκ στη συνέχεια της σεζόν.

Ο Γκαρθία είχε μιλήσει στους παίκτες του πριν από την έναρξη του αγώνα και είχε ζητήσει από τους ερυθρόλευκους να πρεσάρουν ψηλά, ειδικά τους δύο στόπερ της Λαμίας. Οι ερυθρόλευκοι το έκαναν με ένταση στο πρώτο 45λεπτο και από το πρέσινγκ προήλθε το δεύτερο γκολ της ομάδας του λιμανιού.

Κούτρης και Φιγκέιρας

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την εμφάνιση αρκετών παικτών της ομάδας του. Ένας εξ αυτών είναι ο Λεονάρντο Κούτρης, ο οποίος έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ο νεαρός αριστερός μπακ των ερυθρόλευκων είχε μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, καθώς έκανε πολλά ανεβάσματα από την αριστερή πλευρά. Καλή εμφάνιση έκανε και ο Ντιόγκο Φιγκέιρας. Ο Πορτογάλος που είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει άμεσα από τους πειραιώτες, ήταν συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ συμμετείχε και αυτός με πολλά ανεβάσματα από τα δεξιά, στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ