ΑΕΚ : Δίδυμο που σκοτώνει

ΑΕΚ : Δίδυμο που σκοτώνει

Τα ματς που Αραούχο και Λιβάγια καθάρισαν την μπουγάδα για την ΑΕΚ, δίνοντας νίκες και βαθμούς

Η συνύπαρξη των Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο στην επίθεση της ΑΕΚ δημιούργησε από το καλοκαίρι κιόλας τεράστιες προσδοκίες για την εξέλιξη της σεζόν για τους Κιτρινόμαυρους. Πρόκειται άλλωστε για δύο παίκτες με τεράστια ποιότητα, το «δέσιμο» των οποίων στην γραμμή κρούσης ήταν μεγάλο στοίχημα για την ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως ο Κροάτης με τον Αργεντινό χρειάστηκαν τον χρόνο τους για να βρουν τα πατήματά τους και να προσαρμόσει ο ένας στο παιχνίδι του άλλου. Καταγράφοντας αρκετά ματς στο ξεκίνημα της χρονιάς, όπου ένας εκ των δύο έμενε στον πάγκο, μέχρι και ο Χιμένεθ να βρει τον τρόπο να τους χωρέσει στην ενδεκάδα.

Από τη στιγμή όμως που έγινε αυτό, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Με τους δύο παίκτες να κάνουν μια σούπερ σεζόν και την συνύπαρξή τους, να εξελίσσεται στον πιο καθοριστικό παράγοντα για την πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί η Ένωση. Έχοντας μέχρι τώρα καταγράψει ο μεν Λιβάγια 6 γκολ και 3 ασίστ και ο δε Αραούχο, 7 τέρματα και 2 πάσες για γκολ αντίστοιχα στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, πέρα από τα συνολικά στατιστικά των δύο παικτών, ενδεικτικό του πόσο σημαντική είναι η συνύπαρξή τους για την ΑΕΚ, είναι και ο αριθμός των αγώνων που επί της ουσίας «καθάρισαν» με τις επιδόσεις τους. Με τελευταίο αυτόν απέναντι στον ΠΑΣ, χθες, όπου σκόραραν και τα τρία γκολ της ΑΕΚ, με τον Λιβάγια να έχει και μια ασίστ.

Η πρώτη φορά που Λιβάγια και Αραούχο έβαλαν τη «σφραγίδα» τους σε ένα παιχνίδι, ήταν κόντρα στη Λάρισα. Η Ένωση επικράτησε 4-0 της ΑΕΛ για την 3η αγωνιστική, με τον Λιβάγια να μοιράζει δύο ασίστ και τον Αραούχο να σκοράρει το τελευταίο τέρμα. Ωστόσο στο παιχνίδι που έγινε λίγες αγωνιστικές αργότερα, απέναντι στον Λεβαδειακό, η συμβολή τους για να έρθει η νίκη ήταν ακόμα πιο καθοριστική. Ο Κροάτης άνοιξε το σκορ έπειτα από ασίστ του Αργεντινού, ενώ οι ρόλοι αντιστράφηκαν για την διαμόρφωση του τελικού 2-0. Ενώ και απέναντι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και εκείνη την επική ανατροπή της Ένωσης, αμφότεροι συνέβαλλαν τα μέγιστα για να έρθει αυτή η νίκη. Παρότι δεν σκόραραν. Με τον Αραούχο να δίνει την ασίστ για το πρώτο γκολ του Χριστοδουλόπουλου και τον Λιβάγια, που είχε περάσει μάλιστα ως αλλαγή, να δίνει έτοιμο γκολ στον Μάνταλο για το τελικό 3-2.

Απέναντι στον ΠΑΣ, χθες, οι δύο επιθετικοί της ΑΕΚ έδωσαν πιθανότατα την πιο εντυπωσιακή φετινή τους «παράσταση», μέχρι την επόμενη. Οδηγώντας την Ένωση σε ακόμα μια νίκη και δείχνοντας να απολαμβάνουν την συνύπαρξή τους στο γήπεδο. Στοιχείο που φέτος δείχνει να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ, που διαθέτει ξανά στις τάξεις της ένα δίδυμο που «σκοτώνει». Και που φαίνεται πως χρειάζεται, για να κάνει το βήμα παραπάνω και να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος, μετά από σχεδόν 24 χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ