Κρύβουν την μπάλα τα 10άρια του θρύλου

Κρύβουν την μπάλα τα 10άρια του θρύλου

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Μάρκο Μάριν έκαναν άλλα κόλπα και στο χθεσινό ματς με την Λαμία. Η εξαιρετική συνεργασία των δύο επιτελικών μέσων, η ικανοποίηση του Γκαρθία και η τεράστια συμβολή τους στην επίτευξη οκτώ συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα. Φορτούνης και Μάριν είναι στα πάνω τους το τελευταίο δίμηνο και οδηγούν τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Λαμία με 2-0, σ’ ένα παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει περισσότερα γκολ, αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια. Το σημαντικό πάντως για την ομάδα του λιμανιού είναι πως πέτυχε την όγδοη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και με την κατάκτηση των τριών βαθμών, επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της σούπερ λίγκα.

Το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη είχε πρωταγωνιστές. Αρκετούς μάλιστα κι αυτό σίγουρα ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τον Όσκαρ Γκαρθία. Δεν μπορεί όμως να μην ξεχωρίσει κάποιος την εμφάνιση των δύο 10αριών του Ολυμπιακού, καθώς Κώστας Φορτούνης και Μάρκο Μάριν έκρυψαν το τόπι.

Σε μεγάλα κέφια Φορτούνης και Μάριν

Ο Όσκαρ Γκαρθία επέλεξε τη συνύπαρξη των δύο παικτών στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδος, δίνοντας μάλιστα ελευθερία κινήσεων στον Φορτούνη και τον Μάριν. Οι δύο μπαλαντέρ του Ολυμπιακού βρήκαν καλές συνεργασίες, βοήθησαν στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και το κυριότερο, έπαιξαν σωστά το ρόλο του δεύτερου φορ, πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Σε μια τέτοια φάση άλλωστε κατάφερε ο Ολυμπιακός να ξεκλειδώσει την αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων, στα πρώτα λεπτά του αγώνα και φυσικά αναφερόμαστε στη φάση του πρώτου γκολ των ερυθρόλευκων. Ο τρόπος με τον οποίο συνεργάστηκαν Φορτούνης και Μάριν δείχνει κι αυτά που μπορούν να προσφέρουν στον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός έκανε την κίνηση στο σωστό χρόνο, βλέποντας την άμυνα της Λαμίας να είναι πιο ψηλά, αλλά για βγει η φάση χρειάζεται και η σωστή μεταβίβαση.

Η τέλεια πάσα – ξυράφι του Φορτούνη

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έκανε ο Φορτούνης στη φάση του γκολ, για να αποδειχθεί πόσο πολύτιμος είναι ο διεθνής μέσος για το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Φορτούνης υποδέχθηκε σωστά την μπάλα, είχε καλή και γρήγορη αντίληψη της κίνησης του συμπαίκτη του και το θέμα ήταν πλέον η καλή μεταβίβαση από τον επιτελικό μέσο των πρωταθλητών. Η πάσα που έκανε ο Φορτούνης στον Μάριν ήταν ακριβείας. Μια πάσα – ξυράφι που έκοψε την άμυνα της Λαμίας στην μέση κι έφτασε στο σημείο που έπρεπε στον Μάριν. Στο χώρο που ο Γερμανός είχε την δυνατότητα να προλάβει την έξοδο του Παπαδόπουλου για να πλασάρει και να ανοίξει το σκορ.

Έβγαλαν πολλές συνεργασίες

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι τα δύο 10άρια του Ολυμπιακού έβγαλαν πολλές συνεργασίες στο χθεσινό ματς. Βρήκαν τρόπους για να προκαλέσουν ρήγματα στην αμυντική γραμμή της Λαμίας και η αλήθεια είναι πως οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν τρόπο να περιορίσουν τον Φορτούνη και τον Μάριν. Χρήζει ιδιαίτερης μνείας πως στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού άλλαξαν ρόλους. Ο Μάριν ήταν αυτός που έκανε την εξαιρετική πάσα στον Φορτούνη αλλά ο τελευταίος σούταρε άουτ, σε μια φάση που οι φίλοι του Ολυμπιακού ετοιμάστηκαν να πανηγυρίσουν. Το σημαντικό για τους πειραιώτες πάντως είναι ότι οι δύο μεσοεπιθετικοί έκαναν ότι ήθελαν χθες το βράδυ στο Φάληρο, ξεδιπλώνοντας την ποιότητα τους.

Η μεγάλη συμβολή τους στο σερί

Όπως προαναφέραμε ο Ολυμπιακός έχει πετύχει οκτώ συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Κώστας Φορτούνης και ο Μάρκο Μάριν είναι οι ηγέτες των πρωταθλητών Ελλάδος σ’ αυτή την «διαδρομή». Αμφότεροι έχουν πετύχει καθοριστικά γκολ για την ομάδα του λιμανιού, έχουν βοηθήσει την ομάδα τους με ασίστ και βγήκαν μπροστά όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν ανάγκη τους ηγέτες του. Τόσο ο Φορτούνης όσο και ο Μάριν είναι σε εξαιρετική κατάσταση τους τελευταίους δύο μήνες και φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά. Το ζητούμενο φυσικά για τον προπονητή των ερυθρόλευκων, Όσκαρ Γκαρθία είναι να συνεχίσουν οι δύο παίκτες σε αυτούς τους ρυθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ