ΠΑΟΚ : Όταν παίζουν οι Έλληνες…

ΠΑΟΚ : Όταν παίζουν οι Έλληνες…

Η βελτίωση αποτελεσμάτων και εικόνας του ΠΑΟΚ, δεν είναι τυχαία και οφείλεται στο σύνολο των Ελλήνων που είναι στην ενδεκάδα του δικεφάλου.

Στο ποδόσφαιρο τόσο οι αποτυχίες, όσο και οι επιτυχίες έχουν την δική τους εξήγηση. Τίποτα δεν είναι ανεξήγητο και από ότι φαίνεται, η βελτίωση αποτελεσμάτων και εικόνας του ΠΑΟΚ, δεν είναι… τυχαία. Το «μπάσιμο» των Ελλήνων στην ενδεκάδα, που «έσωσε» τον Λουτσέσκου.

Όλα άρχισαν από εκείνο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη. Εκεί έπεσε η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, μετά την εξέλιξη του αγώνα εκείνου π Ρουμάνος τεχνικός πήρε αποφάσεις να τα αλλάξει όλα. Τα «κοροϊδίστικα» γκολ που δέχτηκε ο Ρέι και η εικόνα αδιαφορίας που έβγαλαν συγκεκριμένοι παίκτες, έφεραν αλλαγές που ίσως να αποδειχθούν οι πιο σημαντικές όχι μόνο της σεζόν, αλλά της ιστορίας του ΠΑΟΚ!

Αρχής γενομένης από τον αγώνα στην Ξάνθη, όταν και άρχισε το «τρελό» σερί των επτά συνεχόμενων νικών, άρχισαν οι νεωτερισμοί στο βασικό σχήμα από τον Λουτσέσκου. Η αρχή έγινε με τον Πασχαλάκη αντί του Ρέι. Στην Κέρκυρα, το μεσημέρι της Κυριακής, ο Έλληνας τερματοφύλακα συμπλήρωσε τα πέντε σερι παιχνίδια χωρίς να δεχτεί γκολ, στοιχείο που δικαιώνει απόλυτα τον 48χρονο κόουτς για την επιλογή του.

Κατά την διάρκεια του 90λεπτου στην Ξάνθη ήρθε και ο τραυματισμός του Ελ Καντουρί, που άνοιξε την θέση για την ενδεκάδα στον Δημήτρη Πέλκα, στον φυσικό του ρόλο, αυτόν πίσω από τον φορ και όχι ως αριστερό εξτρέμ. Από αυτήν την «μετάθεση» ο ΠΑΟΚ, κέρδισε την ενεργοποίηση του Πέλκα μια στο σκοράρισμα, φτάνοντας τα έξι γκολ, χωρίς να υπολογίζεται στην σούμα και οι επτά ασίστ.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του Λουτσέσκου, που είχε ήδη πάρει την στρατηγική απόφαση να δώσει την φανέλα βασικού στον Δημήτρη Λημνιό, αφήνοντας στον πάγκο τον MVP της περσινής σεζόν Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και τον Ρόμπερτ Μακ που ναι μεν επέστρεψε, αλλά δεν είναι ο ίδιος με τον παίκτη που αποχώρησε.

Πολύ συζήτηση έχει «σηκώσει» στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, η διαχείριση του Λουτσέσκου σε Πρίγιοβιτς και Κουλούρη. Ο Ρουμάνος έχει πάρει απόφαση, να κρατάει ενεργούς και τους δύο, μοιράζοντας σχεδόν στα ίσα τον χρόνο συμμετοχής στους δύο παίκτες. Ο «Πρίγιο» σκοράρει ακατάπαυστα, αλλά μόνο εντός Τούμπας, ενώ στον αντίποδα η παρουσία του Κουλούρη στα εκτός έδρας παιχνίδια, δίνει περισσότερη κινητικότητα εκτός της αντίπαλης περιοχής. Αναμφίβολα ο «Κούλου» έχει βοηθήσει και αυτός στην αναμόρφωση της ομάδας, βάζοντας και έξτρα πίεση στον Πρίγιοβιτς.

Από τους παίκτες που συνέβαλαν τα μέγιστα, σε αυτά τα νικηφόρα παιχνίδια είναι ο Στέλιος Μαλεζάς. Ο αρχηγός της ομάδας, με την σταθερή παρουσία του έδειξε έμπρακτα ότι δεν έχει «τελειώσει» ποδοσφαιρικά, προσφέροντας περισσότερη σιγουριά από τον ασταθή Χοσέ Κρέσπο. Το «κερασάκι» για τον «Μάλε» ήταν το γκολ που έδωσε την νίκη στον ΠΑΟΚ στα Χανιά κόντρα στον Πλατάνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ