Μανιάς : Για μια δεύτερη καριέρα!

Μανιάς : Για μια δεύτερη καριέρα!

Για μια δεύτερη καριέρα ήρθε στον Αστέρα Τρίπολης ο Μιχάλης Μανιάς, ο οποίος μέσα σε μόλις έναν χρόνο, από Ιανουάριο σε Ιανουάριο, έγινε ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στην ιστορία των Αρκάδων.

Πώς το έλεγε στην ελληνική ταινία. «Αυτή η γυναίκα μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις». Ο Γεωργίτσης το ξύρισε. Ο Μανιάς, το γενάκι, επίσης. Και; Δύο γκολ κόντρα στην ΑΕΛ…

Για αυτό πήγε και αφιέρωσε το γκολ στην κοπέλα του ο Μιχάλης. Το πρώτο από τα δύο, με τα οποία συνολικά έφτασε πλέον τα εφτά στην φετινή Super League. Εφτά φέτος και δέκα πέρυσι στο πρωτάθλημα, το μισό χρόνο που αγωνίστηκε στον Αστέρα, σύνολο 17. Τι σημαίνει αυτό;

Ο Μιχάλης Μανιάς μέσα σε μόλις έναν χρόνο, από Ιανουάριο σε Ιανουάριο, έγινε ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στην ιστορία του Αστέρα. Πάνω από τον Γιάννου, που έμεινε στα 13. Και τρίτος γενικά, πάνω από Φιλομένο και Μάσα, που έχουν μείνει στα 16 και πλησιάζοντας τον δεύτερο, Μπαράλες που έχει 25 και τον πρώτο, Τσέζαρεκ, που έχει 26. Και θα μείνει κι άλλο…

Τα φετινά του γκολ σε 15 συμμετοχές:
Ολυμπιακός – Αστέρας 1-1
Αστέρας – ΑΕΚ 2-0
Αστέρας – Κέρκυρα 4-0 (2 γκολ)
Απόλλων – Αστέρας 1-3
Αστέρας – ΑΕΛ 3-1 (2 γκολ)

Τα περσινά του γκολ σε 18 συμμετοχές:
ΠΑΟΚ – Αστέρας 3-2 (2 γκολ)
Λεβαδειακός – Αστέρας 1-1
Αστέρας – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Λάρισα – Αστέρας 1-4 (3 γκολ)
Βέροια – Αστέρας (3 γκολ)

ΣΥΝΟΛΟ: 33 συμμετοχές – 17 γκολ.

Κάθε δεύτερο ματς και γκολ. Όλα ρόδινα, λοιπόν; Όχι. Ο Μανιάς στον αγώνα με την Κέρκυρα, όταν επίσης είχε σκοράρει δύο φορές, στον πανηγυρισμό του πρώτου γκολ είχε βάλει τα κλάματα. «Ήταν ένα πολύ συναισθηματικό γκολ», είχε πει μετά το τέλος του αγώνα. Διότι είχε μείνει ακριβώς δύο μήνες και μία ημέρα χωρίς να βρει δίχτυα (από το ματς με την ΑΕΚ) και είχε δει κι άλλα.

Να μένει στον πάγκο. Πρώτα να του παίρνει τη θέση ο 18χρονος Δουβίκας. Στη συνέχεια ο Γκοντό των μόλις δύο γκολ αυτόν τον 1,5 χρόνο στην Τρίπολη. Πιέστηκε, λοιπόν. Έμοιαζε ο άνθρωπος που θεωρήθηκε ο καλύτερος Έλληνας φορ, που η καριέρα σε Απόλλωνα (18 γκολ), Άρη (7 γκολ), ΠΑΣ Γιάννινα (18 γκολ), όταν και φόρτωνε τις αντίπαλες εστίες, να αδικεί τον εαυτό του.

Για μια δεύτερη καριέρα ήρθε στον Αστέρα, διότι η πρώτη, όταν ήταν στα ντουζένια του, το 2016, τράκαρε πάνω στην Βέστερλο. Με δύο γκολ σε 14 συμμετοχές σε μισό χρόνο, δεν έμοιαζε να είναι ο Μανιάς. Ποτέ δεν ήταν έτσι ο Μανιάς. Για αυτό και ήρθε στον Αστέρα.

Σε μια ομάδα που με τον τρόπο που λειτουργεί, υποσχόταν αυτή την ευκαιρία. Και την πήρε. Στα 27 του, μεγαλύτερος πια, έχει ορίζοντα για να το ξανακάνει. Και να κάνει κάτι ακόμη. Την Εθνική, που ψάχνει τους γκολτζήδες με… Μανία!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ