Ολυμπιακός – Λαμία 2-0

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0

Ο Μάρκο Μάριν ήταν και πάλι εξαιρετικός οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε άνετη επικράτηση (2-0) επί της Λαμίας - Πολύ καλό ποδόσφαιρο για 60 λεπτά για τον Ολυμπιακό με την τετράδα - φωτιά Μάριν, Φορτούνη, Μιραλάς και Ανσαριφάρντ.

Εύκολα, απλά, με ωραίο ποδόσφαιρο για 60 λεπτά και τον Μάρκο Μάριν σε μεγάλα κέφια (και πάλι) ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Κέβιν Μιραλάς στο πρωτάθλημα επικράτησε με 2-0 της Λαμίας και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Γερμανός άσος ήταν εξαιρετικός πετυχαίνοντας το 1-0 και φτιάχνοντας ουκ ολίγες καλές επιθέσεις για τους Πειραιώτες που πίεσαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα την Λαμία ψηλά, όπως επιθυμεί ο Γκαρθία και είχαν και άλλες σημαντικές στιγμές για να αυξήσουν το δείκτη του σκορ. Ο Ανσαριφάρντ πέτυχε το δεύτερο γκολ, πολύ καλός ο Φορτούνης, με εξάρσεις ο Μιραλάς.

Προσέξτε τώρα: Ο Μάριν πέμπτο γκολ. Ο Φορτούνης πέμπτη ασίστ. Ο Ανσαριφάρντ πέμπτο γκολ σε πέντε αγώνες. Οι τρεις τους; Ολυμπιακός – Λαμία 2-0. Αρκετό για ακόμη μία νίκη και τρεις ακόμη βαθμούς.

Έμειναν πια 13 αγωνιστικές πριν το τέλος και ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος και δείχνει διάθεση να μείνει εκεί μέχρι το τέλος. Ο τρόπος με τον οποίο καθάρισε τη Λαμία, ήταν πολύ χαρακτηριστικός. Με ποδόσφαιρο, με ατομική ποιότητα, με πίεση στο μεγαλύτερο διάστημα. Με όλα τα όπλα του δηλαδή, όσα θα χρησιμοποιήσει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σε όλο αυτό, βοήθησε πολύ το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 9′, σε αντιγραφή προηγούμενων. Ο Φορτούνης υπέροχη κάθετη μπαλιά, ο Μάριν υπέροχο γκολ. Ακόμη ένα, σημαντικό και αυτό, αφού άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν σε υψηλό τέμπο με την Λαμία να αμύνεται όσο καλύτερα μπορούσε. Απείλησαν για δεύτερη φορά στο 32′, σε σουτ άστοχο του Γερμανού.

Αλλά όταν το ξαναέκαναν, πλέον καθάρισαν το ματς. Σε φάση, που μάλλον θα δείξει ως παράδειγμα πολλές φορές ο Όσκαρ Γκαρθία στους παίκτες του. Πίεση ψηλά (όπως σχεδόν σε όλο το ματς) με πολλούς παίκτες, ο Ζιλέ οδήγησε σε λάθος Παπαδόπουλο και κυρίως Αναστασόπουλο, κέρδισε την μπάλα και έδωσε το έτοιμο γκολ στον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός, πρώτος σκόρερ με εννέα πια, τα έτοιμα δεν τα χάνει.

Ο Ολυμπιακός μπήκε για ένα 5λεπτο εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο. Σε τρία λεπτά μέτρησε ισάριθμες ευκαιρίες. Στο 47′ με τον Μάριν να μοιράζει και τον Φορτούνη να χάνει ένα γκολ που δεν χάνεται. Στο 48′ τον Ανσαριφάρντ να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή. Στο 49′ τον Φορτούνη και πάλι να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει για να φύγει εκτός.

Κάπου εκεί, κοντά στο 60΄, ο Ολυμπιακός σαν να σταμάτησε. Η Λαμία ξεμύτισε, βρήκε σε ένα 5λεπτο τις δικές τις τρεις φάσεις, στο 64′ και στο 66′ κεφαλιές Βουό και Αναστασιάδη, αντίστοιχα, άστοχες, στο 69′ σουτ του Πίτι μπλόκαρε ο Προτό. Οι γηπεδούχοι το συμμάζεψαν το πράγμα, είχαν κάποια καλά σουτ, ένα ο Ανσαριφάρντ, δύο ο Πάρντο, αλλά τρίτο γκολ δεν βρήκαν. Αλλά ούτε και δ΄χτηκαν. Είναι και αυτό σημαντικό για τον φετινό Ολυμπιακό. Άλλωστε ο Μποτία σταμάτησε στο 84′ το σουτ από τη μικρή περιοχή του Βουό…

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ. Πριν το 10λεπτο. Έδιωξε το άγχος, που συνήθως είναι το πιο επικίνδυνο στοιχείο σε τέτοια ματς και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια νίκη χωρίς να πιεστεί για να την πάρει.

Το 10άρι: Ο Μάριν είναι στην καλύτερη στιγμή του. Αφενός διότι σκοράρει σε τρία ματς πρωταθλήματος σερί. Αφετέρου διότι αυτή τη χρονιά, με τα πέντε γκολ στην Super League και έξι συνολικά, κάνει ρεκόρ καριέρας.

Στον πάγκο: Η μια πλευρά του νομίσματος λέει ότι με πέντε λεπτά ποδόσφαιρο, τόσα έπαιξε η Λαμία στο Καραϊσκάκη, δεν μπορείς να περιμένεις αποτέλεσμα. Αλλά η άλλη, που αφορά στον Ολυμπιακό, λέει ότι με τόσα λεπτά ποδοσφαίρου από τον αντίπαλο, δέχτηκε τρεις φάσεις. Οπότε, κάτι χρειάζεται εδώ…

Γιατί κόουτς: Ντεπούτο του Όσκαρ Γκαρθία ήταν, άρα εκείνος παίρνει τα φώτα. Με τη μεσοεπιθετική του γραμμή «έπαιξε» σε αυτό το ξεκίνημά του, τόσο στις επιλογές όσο και στις αλλαγές, προφανώς εκεί θα προσπαθήσει να εστιάσει με την πίεση που έφερε, για παράδειγμα, το δεύτερο γκολ και την οποία θέλησε σε κάποια διαστήματα να εμφανίσει ο Ολυμπιακός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 2-0
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 2-0

Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος
Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Εμμανουήλ Καλφάκης
Τέταρτος: Στυλιανός Φώτης
Γκολ: 9′ Μάριν, 37′ Ανσαριφάρντ
Κίτρινες: Φιγκέιρας / Πίτι, Ασίγμπα
Κόκκινες: –

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Ένγκελς, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Φορτούνης (81′ Σεμπά), Μιραλάς (70′ Πάρντο), Μάριν, Ανσαριφάρντ (85′ Τζούρτζεβιτς)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Κουκόλης (71′ Ορτέγκα), Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος (51′ Κουτρομάνος), Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Ακόστα (53′ Βουό), Βάντερσον

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ